General Category > Fitoterapia immunologiczna.

Co doraźnie na silną reakcję alergiczną?

(1/3) > >>

qwerta:
Czy jest jakiś ziołowy środek, który można zastosować w nagłej, silnej reakcji alergicznej? Coś, co zadziała natychmiastowo i przynajmniej złagodzi objawy?
Ew. cokolwiek dostępnego bez recepty. Alertec trochę pomaga, ale nie do końca

Taxus:
Można spróbować z olejem z czarnuszki ale tym w kapsułkach.

qwerta:
To będę musiała zakupić, bo z czarnuszki jadam prawie codziennie mielone nasiona (tzn. mielę tuż przed spożyciem), ale dlaczego w kapsułkach? Zawsze czytałam, że oleje w butelce są lepszej jakości niż kapsułkowane, no i znacznie tańsze.
W każdym razie to na przyszłość, bo te silne objawy alergii już mi na szczęście przeszły. Teraz niestety pozostały skutki, czyli silny ból gardła i zatok, bo strasznie mi podrażniło śluzówki.
Ogólnie, to załatwiłam się mlekiem sojowym. Myślałam, że mam uczulenie tylko na surową soję, a mleko przecież UHT, więc gotowane. Zresztą wcześniej już raz kupiłam kartonik i wtedy nic się nie działo. Najwyraźniej jednak alergia się pogłębiła :(

Może ma ktoś pomysł, czym teraz załagodzić ten stan zapalny i podrażnione, bolące gardło?

Taxus:

--- Cytat: qwerta w Czerwiec 25, 2020, 22:30:37 ---To będę musiała zakupić, bo z czarnuszki jadam prawie codziennie mielone nasiona (tzn. mielę tuż przed spożyciem), ale dlaczego w kapsułkach? Zawsze czytałam, że oleje w butelce są lepszej jakości niż kapsułkowane, no i znacznie tańsze.

--- Koniec cytatu ---

W tym wypadku chodzi o olejek eteryczny.

qwerta:
Hmm, to nie słyszałam o olejku eterycznym z czarnuszki...
A jak wypiję więcej oleju, to nie zastąpi tego olejku w kapsułkach? Wiem, że olej też ma intensywny zapach, bo miałam taki do celów kosmetycznych

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej