Witajcie,
temat nie do końca o ziołach, ale wiem, że jest tu wielu mądrych naturoterapeutów, którym może obiło się o uszy coś na temat skuteczności boraksu na problemy ze stawami?
W pewnym miejscu w internecie kobieta polecała, pisząc, że pije dwa razy dziennie łyżkę roztworu boraksu w wodzie, i że ta metoda pomogła jej na ból stawów. Faktycznie znalazłam artykuł na ten temat, ale jednak mam jakieś opory i będę bardzo wdzięczna za opinie tutaj.
Mnie to pomogło po około 2-3 miesiącach. W każdym bądź razie bardzo zmniejszył się ból w stawach dłoni.
Przyjmuje się odpowiednio dawkując codziennie roztwór boraksu cz.d.a. i wody, roztwór chlorku magnezu cz. d.a i wody oraz kwas laskorbinowy cz.d.a. (witaminę c ).
O ile dobrze zrozumiałem jakim to sposobem ból się zmniejszył - a nie działa to stricte przeciwbólowo jakby ktoś pytał - to w moim przypadku musiały być jakieś zwapnienia w stawach. Przy tej kuracji uzupełnia się niedobory boru w organizmie ponieważ bor odpowiada za gospodarkę wapniową, czyli jeśli on jest to wapń jest na miejscu - tylko w kościach i w zębach. Jeśli boru brakuje to wapń odkłada się w tkankach miękkich między innymi w stawach co chyba u mnie właśnie miało miejsce ale się podczas terapii stopniowo odwapniło i jest już całkiem miło bezboleśnie.
Sam tego nie wymyśliłem. Metodę podała i omówiła Pani Barbara Kazana.
OSTEOPOROZA I MIAŻDŻYCA - TO JEST ODWRACALNE, Małków 09.11.2019 (cz.1)
https://youtu.be/qj3YMq1nzsUJAK SUPLEMENTOWAĆ BOR I MAGNEZ, Małków 09.11.2019 (cz.2)
https://youtu.be/ND_ZF0UF_XQJAK ZAŻYWAĆ WITAMINĘ C -
https://youtu.be/uBJEIrtlvugRadzę przesłuchać kilka razy, bo składniki, dawkowanie jego sposób są kluczowe.
Metoda niezwykle tania, bo kilogramowe pojemniki boraksu cz.d.a., chlorku magnezu, cz.d.a. , kwasu l-askorbinowego cz.d.a to coś nieco ponad około 100zł razem.
Natomiast dawkowanie:
- boraksu zaczyna się od roztworu 5ml dziennie zwierającego 3 miligramy boru (ja doszedłem do 15 ml roztworu dziennie, 3 x 5 ml) a roztwór robi się z 5-6g boraksu na litr wody! To kosztuje dosłownie grosze.
- chlorek magnezu to 85g rozpuszczone w zlewce wodą uzupełnione do 100ml. Dawkowanie
na czczo po 1 ml 6 x dziennie. Trzeba popijać , ja wlewałem 1 ml roztworu do 100 wody bo jest oryginalnie obrzydliwy w smaku.
- witamina C 10g na dzień. I to jest sama radość pociągania c ciemnej butelki w ciemnej skarpecie co około 15-20 minut przez cały dzień łyczkami roztworu osłodzonego miodem spadziowym i przyprawionego obowiązkowo sproszkowana skórką owocu dzikiej róży oraz sproszkowanym zielem ruty.
Gorąco polecam obejrzeć filmy, bo mowa tam przy takiej kuracji nie tylko o bólu stawów, który jak rozumiem w moim przypadku był jedynie objawem zwapnień.
Można tą kuracją/terapią pozbyć się mikro-zwapnień w naczyniach krwionośnych, w stawach, na powierzchni narządów, jajników, w piersiach, w wątrobie, odwrócić osteoporozę, ... ... ...
Po szczegóły i z ukłonami proszę do Pani Barbary Kazany pod podanymi filmami. Ja tylko podaję skąd wiem i że zadziałało. Oczywiście sprawdzone na sobie więc z czystym sumieniem polecam.