Autor Wątek: Sylimarol dawkowanie  (Przeczytany 4570 razy)

Offline maniulka

• Nowy
  • *
Sylimarol dawkowanie
« dnia: Kwiecień 16, 2020, 12:56:32 »
Witajcie,

moja mama walczy z podwyższonym cholesterolem, a właściwie trójglicerydami. Postanowiła wspomóc się Sylimarolem. Chciałabym podpytać, czy należy go dawkować tak jak na opakowaniu, czy są to (jak zwykle) zaniżone dawki i lepiej brać więcej?

Dziękuję i pozdrawiam,
maniulka

Offline Przebiśnieg

• Średnio Pisze

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: Sylimarol dawkowanie
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 16, 2020, 14:52:52 »
Zwykle tak 200-300 mg sylimaryny dziennie, brane z posiłkami zaczyna mieć sens.

Warto zmieniać różne produkty z sylimaryną, na przykład Sylicynar też warto stosować.

Pozdrowienia :-)

Offline maniulka

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 17, 2020, 12:05:31 »
Bardzo Wam dziękuję!  :) Sylicynar też mama kupiła, po przeczytaniu wszystkich wątków na tym forum ;)

Pozdrowienia :)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2020, 12:09:44 wysłana przez maniulka »

Offline zielarz polski

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 17, 2020, 19:43:50 »
Sylicynar dobra rzecz, Sylimarol i Essylimar też.
Można zmieniać, można łączyć. :)

Offline Basia23

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 21, 2021, 19:07:48 »
Ja właśnie zakupiłam lek Sylicynar, nawet przyjęłam jedną dawkę ( 2 tabletki ). Dopiero następnego dnia przeczytałam dokładny skład tzw pozostałych składników  i to zniechęciło mnie do dalszego stosowania. ( a niestety kupiłam na zapas 2 opakowania ). A trafiłam na ten lek, gdyż przeczytałam u Pana  Henryka Różańskiego opis działania i bardzo ucieszyłam się, że pozbędę się swoich dolegliwości. Nie zauważyłam że wpis był z 2007 roku i pewnie wówczas skład był bardziej przyjazny. Nie jestem farmaceutą, może te składniki są bezpieczne ? Czy ktoś z forumowiczów stosował już dłużej Sylicynar z takim składem ?

na https://rozanski.li/27/sylicynar-dobra-kompozycja-czyli-sylimaryna-raz-jeszcze/

Pozostałe składniki (substancje pomocnicze) to rdzeń: celuloza mikrokrystaliczna, sodowy glikolan skrobi, powidon, talk, stearynian magnezu, składniki otoczki: hypromeloza, makrogol 6000, czerń brylantowa E151, żółcień chinolinowa E104, czerwień koszenilowa E124.