Autor Wątek: autyzm  (Przeczytany 5936 razy)

Offline ineslik

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
    • herbiness
autyzm
« dnia: Czerwiec 02, 2011, 09:00:32 »
Poznałam dzisiaj babcię autystycznego dziecka. Mały zdolniak, w wieku 4 lat zna się na elektryczności (rozbroił wszystkie niższe gniazdka) , a nie mówi. Opieka medyczna - przepisane ma jakieś psychotropy.

Wiedza babci jest wikipediowa. (moja zresztą też).

Dieta - powinna być bez kazeiny i glutenu . Wiele osób jednak uważa, że taka dieta jest niewykonalna.

Pamiętam jednak , że rośliny o działaniu adaptogennym są wykorzystywane w leczeniu . Czy ktoś ma doświadczenia?

Dzieci te mają podobno skłonność do akumulowania metali ciężkich . Link do wątku o metalach. http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=92.0

Mają też problemy z usuwaniem toksyn z organizmu. Jest przecież wiele roślin usprawniających tę funkcję.

Jeśli ktoś ma ochotę podzielić się informacjami, to poproszę. Może ułatwi to trochę komuś życie.

Poza tym chciałam dodać, że trzeba się trochę napracować , żeby rozwiązać pewne problemy. Dla zdrowia dziecka warto trochę poklikać i poszukać, szczególnie, jeśli ma się dużo czasu. "Bóg pomaga tym , którzy pomagają sobie sami".

Adrian Budek

• Gość
Odp: autyzm
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 02, 2011, 09:52:06 »
Sorry za moje zboczenie z tą witaminą, ale wykazano, że podając dziecku ok 8g kwasu askorbinowego dziennie, zwiększała się koncentracja, zmniejszało się machanie rękami. Działo się tak dlatego ponieważ witamina C ma bezpośredni wpływ na neuroprzekaźnik - Dopaminę Stwierdzono także, że poprawia się gospodarka fenyloalaniny i tyrozyny.
Tak jak pisałem w innych postach kwas askorbinowy ma zdolności detoksykujące.
Z ziół to polecałbym ostropest plamisty i melisę.

Dodatkowo b-complex i magnez

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 02, 2011, 10:57:14 »
Pytanie, czy to, że jeśli dziecko nie mówi - to od razu oznacza autyzm?
Dieta bez kazeiny i glutenu - ale, czy konieczna? Czy jest rzeczywiście stwierdzona alergia albo zespół złego wchłaniania, czy to tylko typowa porada na wszelki wypadek rodem z USA?
Czy dziecko ma jakieś szczególne "narowy jedzeniowe" inne niż przeciętnie zwykłe u dzieci?
Czy zachowije się inaczej, niż zwykłe dzieci?
Czy produkuje dźwięki? Jakie?

Czy próbowano dotleniania mózgu za pomocą ćwiczeń oddechowych lub po prostu intensywnego ruchu, co jest prostsze dla czterolatka? Czy dziecko zaczęto uczyć pływać, ze szczególnym naciskiem na nurkowanie (wyciąganie zabawek)?

Pozdrowienia :-)

Offline stukam kopytkami

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 02, 2011, 13:28:07 »
Basia ma rację. Też nie mówiłam do 7 roku życia. Rodzice jeździli ze mną po lekarzach i żaden nic nie wiedział. Do czasu , aż nie trafiłam na jednego mądrego, który stwierdził, ze jeśli nie mam potrzeby mówić to nie mówię.  :)

Polecam zbadanie kariotypu. Jeśli ma zmieniony, to może mieć jakiś wpływ na jego zachowanie.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 02, 2011, 13:32:12 wysłana przez Magdaliena »

Offline ineslik

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
    • herbiness
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 02, 2011, 18:56:58 »
 Dziecko jest podejrzliwe i niechętne do jedzenia, za to kamienie, śruby i śmieci chętnie wkłada sobie do buzi.

To niesamowite, ile punktów zaczepienia podaliście jednego dnia. Ale o dalsze szczegóły dotyczące kondycji dziecka to muszę dopiero wypytać.  Może odezwie się mama dziecka, dałam jej namiary na forum.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 02, 2011, 20:23:48 wysłana przez ineslik »

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 03, 2011, 10:50:57 »
To rzeczywiście byłoby fajnie, gdybyś się więcej dowiedziała.
Czy chodzi do normalnego przedszkola?
Czteroletni niejadek to norma. Zjadanie ziemi, czy zdrapywanej farby klejowej ze ścian zwykle tłumaczy się awitaminozą.
Psychotropy dla czteroletniego dziecka - to budzi grozę...

U mnie po sąsiedzku mieszkał chłopak, który po prostu nie mówił. Chodził do normalnej szkoły, kopał normalnie piłkę na asfalcie razem z innymi dziećmi. Teraz już go nie widzę, ale on już jest dawno dorosły. Rodziców widzę, to znaczy, że chłopak się usamodzielnił i wyprowadził.

Pozdrowienia :-)

Offline kasia

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 03, 2011, 17:35:05 »
Znalam dwoje dzieci,które nie mówiły prawie do wieku szkolnego.Dwie matki,urodziły dzieci po dlugich staraniach ,w zaawansowanym już wieku.Obie nadopiekuńcze,tak duzo mówily ,odgadywały wszystkie życzenia,a może nawet to co nie zdążylo jeszcze nabrać postaci życzenia.Po wielu troskach i wizytach lekarskich,z czasem dzieci zaczęły po prostu same mówić,rozwijały się prawidłowo,chłopaki pokończyli studia itd.Nie miało to jednak nic wspolnego z autyzmem.

Offline werbena

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 30, 2017, 14:39:21 »
"Tkanka mózgowa autystyków przesiąknięta aluminium ...(...).

Nowe badania [new research] przeprowadzone na Keele University and Kings College Hospital w Brytanii teraz potwierdzają to podejrzenie. Badacze znaleźli znaczne ilości aluminium w mózgach zmarłych osób u których zdiagnozowano autyzm...(...).
Badania te przeprowadzono na 5 osobach w wieku 15-50 lat. Ilości aluminium okazały się być niezwykle duże w porównaniu z osobami nie dotkniętymi autyzmem.
Nienormalne ilości aluminium znaleziono w komórkach układu naczyniowego, opon mózgowo-rdzeniowych oraz biało-szarych wszystkich badanych osób.
Wyniki tych badań opublikowano w  Journal of Trace Elements in Medicine and Biology........."

c.d:
http://alexjones.pl/aj/aj-nwo/aj-kartel-farmaceutyczny/item/123396-tkanka-mozgowa-autystykow-przesiaknieta-aluminium

Offline werbena

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 11, 2018, 16:26:05 »
„Dzieci z głodującymi mózgami” – Jaquelyn McCandless –
recenzja książki

http://zdrowiebeztajemnic.pl/dzieci-z-glodujacymi-mozgami-jaquelyn-mccandless-recenzja-ksiazki/

Offline nikt

• Mało Pisze
  • **
« Ostatnia zmiana: Grudzień 11, 2018, 16:52:35 wysłana przez nikt »

Offline werbena

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 21, 2019, 15:26:59 »
Autyzm, aluminium, rtęć, mutacja MTHRF, candida - dr Anna Romaniuk

https://www.youtube.com/watch?v=Gzavs0oYoGg