Autor Wątek: Podostre zapalenie..chyba  (Przeczytany 3893 razy)

Offline aldonka

• Mało Pisze
  • **
Odp: Podostre zapalenie..chyba
« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 11, 2019, 03:57:20 »
Jeszcze sie zastanawiam nad tå l- tyrozyna..to nie jest tak ze ona pobudza tarczyce? ITsh jest w dolnej granicy czyli powinnam brac cos co ja wyhamuje a nie pobudzi???  To samo z jodem. Sok z rokitnika mam, morszczyn...brac czy nie brac?

Offline kuneg

• Mów mi Małgorzato :)
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 11, 2019, 15:20:48 »
Aldonka, lekarze czasem mylą mononukleozę i cytomegalię z anginą. Poczytaj o nich, może coś Ci przyjdzie do głowy.
Nigdy wcześniej wiedza nie była tak łatwo dostępna i tylko od nas zależy, czy z niej skorzystamy.

Offline aldonka

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 13, 2019, 16:11:22 »
Hej. Czytalam o tym, czulam się wyjątkowo paskudnie podczas tej infekcji więc moze byc coś na rzeczy. Teraz mam lenia ale tak sobie tlumacze ze moze mój organizm tego potrzebuje

Offline aldonka

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: Grudzień 21, 2019, 11:48:05 »
Kochani mądrzy ludzie, byłam u lekarza i wyglada na to, że stan zapalny wyparował :)) Pani doktor była w szoku, do tego stopnia, że zapytała co to były za zielska, które pomogły.
Za Waszą radą stosowałam zioła szwedzkie na szyje i często smarowałam się nalewką bursztynową, piłam rzepik, lipe, kwiat bzu, wiązówke. Z braku czasu i ogólnie wyjątkowo wrednego sezonu( jesli chodzi o choroby w mojej rodzinie) nie kupiłam i nie piłam nic wiecej, aha brałam jeszcze witaminy cynk, selen, b, d no i jezeli mnie mocno bolało to nimesil to tak własciwie co drugi dzień. Coś z tego zadziałało. Przy okazji przekonałam sie do ziół szwedzkich jakoś bardziej, wywalony biały migdał po nocy z okładem przestał boleć i byc biały.
Jakiś tydzień temu pisałam posta, którego mi pozarło..wiec pisze jeszcze raz. Dobrze, że tu jesteście!!! Jak nic nie wiadomo to u Was zawsze ktos podpowie w która stronę szukać. Bardzo Wam dziękuje!!!!
Na usg wyszło parę guzków i pani doktor mówiła by pilnowac sie bo to cholerstwo lubi wracać, więc będe sumiennie pić zielska, p/zapalne i doloże coś z zestawu adamapupki na guzki.
Pozdrawiam serdecznie i zycze zdrowych świąt Bożego Narodzenia!!

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #19 dnia: Grudzień 22, 2019, 11:24:09 »
Świetnie :-) Gratulacje :-)