Autor Wątek: Doraźny środek uspokajający bez działania usypiającego  (Przeczytany 2745 razy)

Offline qwerta

• Dużo Pisze
Doraźny środek uspokajający bez działania usypiającego
« dnia: Października 04, 2019, 16:45:14 »
Czy istnieje jakiś ziołowy środek, który szybko i doraźnie pomoże ograniczyć stres, ale nie ma działania nasennego i otumaniającego?
Nie chodzi mi o coś, co trzeba przyjmować regularnie przez jakiś czas, tylko coś, co zadziała maksymalnie w ciągu godziny. I musi to być w miarę łatwo dostępne, a nie jakaś marihuana itp. ;)
Chodzi o sytuację, gdy z nerwów trzęsą się ręce, boli żołądek, nie da się nic przełknąć i pojawia się biegunka, a człowiek musi być zdolny do pracy
« Ostatnia zmiana: Października 04, 2019, 16:48:39 wysłana przez qwerta »

Offline Wesoły Sen

• Więcej Pisze
  • Ojcze Święty Janie Opalo módl się za nami
Odp: Doraźny środek uspokajający bez działania usypiającego
« Odpowiedź #1 dnia: Października 05, 2019, 08:01:21 »
Doraźnie to tylko Nerwosol zadziała mocno z 50ml, a w pracy nie zostaje nic innego jak Siledin, mocny ale jego działanie nawarstwia się z czasem brania.
Jedna nitka DNA jest + a druga nitka -.  Całkowite sterowanie falami elektromagnetycznymi wszystkimi chorobami człowieka, komórkami, wirusami. Prąd powstaje z rozmagnesowania które zabija planetę obniżając pasy Van Allena. Walka z totalną kontrolą systemu śmierci się zaczyna

Offline leo

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Października 05, 2019, 09:03:18 »
Chyba korzystniejsze byłoby, żeby byle co nie było w stanie człowieka tak wyprowadzić z równowagi.
Poczytaj to: https://www.wikirose.pl/2015/06/odkryj-tajemnice-litu-pozbadz-sie-depresji-nerwicy-przywroc-rownowage.html

Offline qwerta

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Października 05, 2019, 14:12:28 »
A Nerwosol nie działa też usypiająco?

W Siledinie na pierwszym miejscu w składzie jest zgrzyn wężowy, który jak widzę z opisu obniża ciśnienie. Kolejny składnik, Convolvulus pluricaulis, też ma obniżać ciśnienie. Wszelkie środki obniżające ciśnienie zazwyczaj mi szkodzą, bo ja mam niedociśnienie i nawet zdenerwowana mam normalne. Nigdy nie miałam nadciśnienia, nawet chwilowo, a często mierzę. Właśnie dlatego przeważnie jestem śpiąca i przymulona, a jednocześnie zdenerwowana i roztrzęsiona. Jest to strasznie uciążliwe, bo wszelkie środki uspokajające jeszcze bardziej wzmagają tę senność i otępienie :(

O licie kiedyś czytałam i nawet sobie kupiłam, ale jakoś tak wciąż zapominałam brać i brałam nieregularnie, za to często piję wodę Zuber - nie ma w niej czasem litu?
« Ostatnia zmiana: Października 05, 2019, 14:21:05 wysłana przez qwerta »

Offline kyciek

• Średnio Pisze
    • Ziołolecznictwo
« Odpowiedź #4 dnia: Października 05, 2019, 18:33:22 »
W wodzie Zuber na sto procent jest lit i to stosunkowo sporo.

Offline kyciek

• Średnio Pisze
    • Ziołolecznictwo
« Odpowiedź #5 dnia: Października 05, 2019, 18:34:48 »
W suplementach lit, jego z lepszych i bezpiecznych form, orotan litu, zawiera z reguły dawkę 5mg, nieźle nawet to działa, ale na każdego inaczej.

Offline kyciek

• Średnio Pisze
    • Ziołolecznictwo
« Odpowiedź #6 dnia: Października 05, 2019, 18:35:50 »
Ashwagandha potrafi nieźle zadziałać bez przymulenia, ale to też kwestia indywidualna i tego, co człowiek oczekuje, według mnie może pomóc.

Offline qwerta

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Października 05, 2019, 19:30:23 »
Dziękuję :) Mam właśnie lithium orotate. No ale skoro jest w wodzie Zuber, to pijam ją prawie codziennie po 1- 2 szklanki już od dłuższego czasu.
Ashwaghandy zjadłam już 2 całe opakowania od dwóch różnych producentów, w tym jedna KSM-66, ale jakoś nic nie zauważyłam :(

Offline leo

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #8 dnia: Października 06, 2019, 02:22:19 »
... ale skoro jest w wodzie Zuber, to pijam ją prawie codziennie po 1- 2 szklanki już od dłuższego czasu.
...

Niezupełnie to samo - zjeść 5mg litu w postaci orotanu litu, a wypić 5-10mg litu z wodą Zuber. W wodzie Zuber oprócz litu jest Na+ - 6168mg,K+ - 288,4mg,Li+ - 18,53mg/dm3. Potas i sód to jest antidotum na lit. Pijąc to w mieszaninie - organizm musi coś zrobić z całóścią - w większości zrzuca przez nerki. Ile litu zdąży przyswoić - trudno zgadnąć. Po tabletce z orotanem litu takiej reakcji nie będzie.

Offline qwerta

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #9 dnia: Października 06, 2019, 03:24:01 »
@leo - ojej, to szkoda :( W takim razie będę brać ten orotan...

Offline Wesoły Sen

• Więcej Pisze
  • Ojcze Święty Janie Opalo módl się za nami
« Odpowiedź #10 dnia: Października 08, 2019, 03:06:34 »
qwerta żeby Siledinem zbić ciśnienie to trzeba z 3 dni brać pod rząd. Lek oczyszcza umysł, pozwala przywrócić spokój i klarowne myślenie.

Masz sporą dysbiozę skoro niedociśnienie i nerwica idą w parze. Pewnie jej leczenie skończy się w szpitalu po probiotykach. Brak ci niestety całego panelu Narimax Forte, Narimax Plus, Swanson Soil Based Bacteria, Biokult. Brać po kolei przez miesiąc na jeden miesiąc przerwy.
Jedna nitka DNA jest + a druga nitka -.  Całkowite sterowanie falami elektromagnetycznymi wszystkimi chorobami człowieka, komórkami, wirusami. Prąd powstaje z rozmagnesowania które zabija planetę obniżając pasy Van Allena. Walka z totalną kontrolą systemu śmierci się zaczyna

Offline qwerta

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #11 dnia: Października 24, 2019, 04:03:03 »
@Wesoły Sen - może coś w tym jest z tymi bakteriami. Od najmłodszych lat mam alergię, a teraz jeszcze podejrzenie Zespołu Sjogrena. Trafiłam ostatnio na artykuł, który wiąże bakterie jelitowe z chorobami autoimmunologicznymi: https://www.iflscience.com/health-and-medicine/scientists-discover-the-root-of-autoimmune-diseases-and-how-we-can-treat-them/ - ale sama nie wiem, co o tym myśleć. Przecież w ciągu całego życia wielokrotnie zmieniałam dietę, czasami dość radykalnie. Poza tym wiele osób odżywia się tak samo i nie mają chorób autoimmunologicznych...
No i jeśli te całe Enterococcus gallinarum z podlinkowanego artykułu zawędrowały już do innych narządów, to czy dieta i suplementacja szczepami dobrych bakterii może w takim przypadku pomóc?