A można nie mieć migdałów, jeśli nigdy nie były usuwane?
Piłam już przez jakiś czas prawoślaz, podbiał, wywar z siemienia lnianego, ale nic to nie pomagało
Wywar z siemienia zresztą pijam nadal, ale ten prawoślaz i podbiał były takie obrzydliwe, że piłam tylko przez kilka dni. Może za krótko, aby zauważyć jakieś efekty? Po jakim czasie to powinno zadziałać? W sumie wtedy piłam mieszankę prawoślazu z podbiałem, więc mogę spróbować samego prawoślazu...
Podejrzewam, że moje problemy z uwięźnięciem przepukliny i skrętem kiszek też wynikają z braku śluzu. Bo naprawdę nie znajduję innej przyczyny. Jestem szczupła, niczego nie dźwigałam, nie kaszlałam i tak nagle, bez powodu uwięzła mi przepuklina, o której istnieniu nawet nie wiedziałam, a jakiś czas później miałam takie same objawy, tylko twardy guz był wyczuwalny wewnątrz brzucha (wcześniej przepuklina wyskoczyła na zewnątrz, na udzie przy pachwinie) i kiedy znikł, to ból natychmiast minął. Zakładam więc, że było to jakieś wgłobienie jelita. Kiedy brakuje śluzu wokół jelit, to nie mogą się swobodnie ślizgać podczas ruchów perystaltycznych i dzieją się takie rzeczy
Strasznie się boję, że to faktycznie ten Zespół Sjögrena, bo okulista nie podał żadnej alternatywnej przyczyny tych dolegliwości i tak silnej suchości oczu. Nawet mówiłam mu, że w ciągu dnia nie odczuwam suchości, a nawet podczas mycia zębów bardzo intensywnie się ślinię, tak samo u dentysty, ale on i tak upierał się przy swoim
To okropne, nieuleczalne choróbsko. Mógłby mnie tak straszyć bez powodu?