General Category > Zwierzęta
Biegunka u psa
(1/1)
Basia:
Moja psica coś zjadła, a może wypiła z jakiejś kałuży, faktem jest, że przez 3 dni, co kilka godzin, nocą też, strzelała płynem pod wysokim ciśnieniem, zamiast kupy. Na trzeci dzień już była rzeczywiście słaba.
To postanowiłam spróbować kurację: zagotowałam ziele 7pałecznika, dziką miętę i liście arcydzięgla i wlałam to do wiaderka zamiast wody.
Psica na początku patrzyła na mnie z wyrzutem, ja jej tłumaczyłam, że to nie jest gorsze, niż woda z kałuży, aż w końcu poszłam po rozum do głowy, czyli po kawałeczek masła do lodówki i wrzuciłam do wiaderka z wywarem.
Dalej już poszło bez przemocy, a ja i psica miałyśmy przespaną noc.
Może to się komuś przyda?
Pozdrowienia :-)
Darshan:
Tak mi się skojarzyło. Oczywiście badacze sprawdzają rożne rzeczy jednak chyba te podstawowe, jak po prostu właściwa karma wydają się być kluczowe.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,25179191,norwegia-tajemnicza-choroba-zabija-psy-nie-mamy-zadnych-wskazowek.html#s=BoxOpImg9
Przy okazji czy węgiel jest dobrą opcją dla psa przy okazji chwilowej biegunki?
Basia:
--- Cytat: Darshan w Wrzesień 11, 2019, 14:06:07 ---Tak mi się skojarzyło. Oczywiście badacze sprawdzają rożne rzeczy jednak chyba te podstawowe, jak po prostu właściwa karma wydają się być kluczowe.
--- Koniec cytatu ---
Nie upilnuje się do końca zwierzaka. Psica napiła się ze strumyka z bardzo żelazistą wodą, w którym się ewidentnie zbierała przyszła ruda darniowa - to też moglo poszkodzić. Już nie dojdę.
--- Cytuj ---http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,25179191,norwegia-tajemnicza-choroba-zabija-psy-nie-mamy-zadnych-wskazowek.html#s=BoxOpImg9
--- Koniec cytatu ---
No, więc to było w Norwegii, ale na północy, tam w zasadzie nic nie doszło. Ale mówiono mi o tym
--- Cytuj ---Przy okazji czy węgiel jest dobrą opcją dla psa przy okazji chwilowej biegunki?
--- Koniec cytatu ---
Nie miałam węgla na podorędziu, ale miałam zioła.
Z drugiej strony, by dać węgiel, to bym musiała go zwinąć w coś smacznego, a już trzeba było raczej wprowadzić szlaban na jedzenie.
Na dodatek to się działo pod koniec cieczki, widać było, że znów z pupy zaczęła mocno cieknąć prawie czarna krew, więc chciałam też zatrzymać krwawienie.
Na szczęście się udało :-)
Pozdrowienia :-)
Nawigacja
Idź do wersji pełnej