Autor Wątek: Jajka 0 - czy warto?  (Przeczytany 1841 razy)

Offline Basia

  • Płytki nurek
  • Dużo Pisze
  • *****
  • Wiadomości: 10621
Odp: Jajka 0 - czy warto?
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 16, 2021, 16:01:10 »
Jedno i drugie przechodzi z tłuszczami przez przewód pokarmowy ;-) Ciekawe, czy śruta sojowa GMO dodawana do pasz jest już po wizycie w olejarni, czy jednak tam nie była?

Pozdrowienia :-)

Offline Luu

  • Średnio Pisze
  • ***
  • Wiadomości: 147
Odp: Jajka 0 - czy warto?
« Odpowiedź #16 dnia: Październik 01, 2021, 15:15:21 »
Od 10 lat mieszkam na wsi i mam szczęście jeść jajka od normalnie prowadzonych kur, czyli grzebiących w ziemi, wychodzących, zjadających robaczki i kamyczki, dostających swojską paszę, ziemniaki, pokrzywę itd. jak to tradycyjnie bywało. Na początku również dziwiłam się, że niektóre jajka mają blade żółtka, ale mija 10 lat i nadal co jakichś czas zdarzają się blade. Myślę, że to specyfika normalnego chowu, co zje, jakie ma światło, jaka pora roku, jaka rasa pewnie też... Aczkolwiek przywykłam już do tego i i tak wolę takie bledziuchy od pomarańczowych nawet 0 lub 0++++ ;)