Autor Wątek: kłucie w sercu a przeziębienie.  (Przeczytany 7062 razy)

Offline stukam kopytkami

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
kłucie w sercu a przeziębienie.
« dnia: Października 10, 2011, 13:13:28 »
Nie wiem czy to serce, mam nadzieję, że nie, ale pobolewa mnie po lewej stronie tuż nad piersią.
Wczoraj wkroczyłam zupełnie nieświadomie do jaskini choroby ?(3/4 rodziny pochorowana), sama będąc osłabioną po pracy fizycznej w tygodniu i dziś ledwo siedzę, myślę i pracuję.
Oczywiście jak wrócę do domu to zaczynam kurację, ale co z tym kłuciem.

Adrian Budek

• Gość
Odp: kłucie w sercu a przeziębienie.
« Odpowiedź #1 dnia: Października 10, 2011, 13:33:20 »
Zakładam, że nerwoból.

Offline stukam kopytkami

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Października 10, 2011, 13:36:30 »
Też się tego obawiam.
Jak go zlikwidować? Tylko nie pisz mi proszę o mniejszym stresie lub nerwach , bo to się chyba nie da.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Października 10, 2011, 13:58:50 »
Mąż miał coś podobnego. Kardiolog starej daty w Gdańsku obmacał mu żebra, osłuchał i stwierdził, że serce jest w porządku, ale w żebrach jest reumatyzm. Podobno wiele osób leczy się na serce, a powinni leczyć się na reumatyzm.
Ponieważ inni kardiolodzy stwierdzali, że jest zdrowy, tylko symuluje, to stwierdziliśmy, że pewnie ten pierwszy ma rację. Od dwóch lat mąż systematycznie pije paskudztwa moczopędne, które mu mieszam i ilość napadów kłucia w piersiach się zmniejszyła do 1-2 rocznie. Przy okazji poprawiło mu się ogrzewanie stóp.
Jeśli chodzi o Ciebie i zestaw Twoich problemów z bólami, to całkiem sprawa pasuje do układanki.

Pozdrowienia :-)

Adrian Budek

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Października 10, 2011, 14:00:33 »
Czy pijesz dużo kawy lub alkoholu?

Offline stukam kopytkami

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Października 10, 2011, 14:04:21 »
Żebro Basiu? To samo jakiś czas temu mówiła Nezlik. No dobrze, czyli zioła moczopędne. Popracuję nad tym.
Ale jak można mówić, że ktoś symuluje? Masa lekarzy symuluje wysoki poziom wiedzy ...

Adrian - tak, piję kawę z expresu, z kafeterki wstawianej na gaz tak +- 3 dziennie po półtorej łyżeczki bardziej płaskiej.
« Ostatnia zmiana: Października 10, 2011, 14:15:34 wysłana przez Magdalena »

Offline `

• Dużo Pisze
  • IRONMAN-napędzany ziołami
« Odpowiedź #6 dnia: Października 10, 2011, 15:48:36 »
Nie wiem czy to serce, mam nadzieję, że nie, ale pobolewa mnie po lewej stronie tuż nad piersią.
Wczoraj wkroczyłam zupełnie nieświadomie do jaskini choroby ?(3/4 rodziny pochorowana), sama będąc osłabioną po pracy fizycznej w tygodniu i dziś ledwo siedzę, myślę i pracuję.
Oczywiście jak wrócę do domu to zaczynam kurację, ale co z tym kłuciem.

Kolega przeszedł przeziębienie, nie chciał się położyć do łóżka bo...tu tysiące powodów,
potem był bardzo osłabiony.Myślał,że osłabienie samo przejdzie, jak nie przechodziło to poszedł
na badania....okazało się,że grypa załatwiła serducho-czeka na przeszczep serca :(

Kurcze jak Cię łapie choroba to zaczynaj kurację..."robota nie Gołota, nie ucieknie".
« Ostatnia zmiana: Października 10, 2011, 17:19:33 wysłana przez aqarel »

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #7 dnia: Października 10, 2011, 16:41:57 »
Madzia

Ja obstawiam papierosy... Większośc odpędza tą mysl , ale trzeba spojrzeć prawdzie w oczy... Zrobiłbbym mieszanke z pokrzywy i owsa i nieco wzmocnił organizm. Kapiel w pędach sosnowych plus olejek lawendowy. Rzuć to dziadostwo!!!!
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?

Offline stukam kopytkami

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #8 dnia: Października 10, 2011, 19:42:16 »
Masz rację pewnie Fresh, ale ja chyba jednak chcę się wykończyć na własne życzenie... :( jakoś nie dopuszczam do siebie myśli, że mogłabym rzucić.

Pod wieczór ból się nasilił. Po małym zdenerwowaniu.
Więc to jednak nerwoból.

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #9 dnia: Października 10, 2011, 19:49:45 »
Nikotyna potwornie pobudza układ nerwowy ( myli sie ten który mysli że uspokaja  :() Wielu ludziom palącym towarzyszą róznego rodzaju lęki i stany nerwicowe... Madzia Rzuć!!!!
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?

Offline stukam kopytkami

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #10 dnia: Października 10, 2011, 19:52:39 »
Nikotyna potwornie pobudza układ nerwowy ( myli sie ten który mysli że uspokaja  :() Wielu ludziom palącym towarzyszą róznego rodzaju lęki i stany nerwicowe... Madzia Rzuć!!!!

tak, za to odpowiedzialne są również nerki, w moim przypadku brak prawej nerki.

Offline Izabela

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: Października 10, 2011, 22:05:18 »
Mi na kłucie w okolicach serca, które miałam od kilkunastu lat pomogło posypywanie chleba galgantem i bertramem. Córce przeszły bóle brzucha (zespół jelita nadwrażliwego).
Jak wyzdrowiejesz to chętnie skorzystam z kupienia u Ciebie jagnięciny.
Pozdrawiam
Iza