Autor Wątek: Sposób na opryszczkę  (Przeczytany 10287 razy)

Offline kaminskainen

• Dużo Pisze
Odp: Sposób na opryszczkę
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 04, 2015, 13:09:59 »
Apteczne maści propolisowe są do d..., to jest w zasadzie opinia potwierdzana przez wszystkich włącznie z lekarzami, którzy się interesują takimi tematami. Wyjątkiem jest ta z firmy BARĆ, polecana także przez Doktora :)
W tamtych badaniach z przeglądu używane były maści robione specjalnie do badań, mocne, nawet chyba do 15-20%.
Najlepiej zrobić samemu w domu metodami opisanymi w wątki "Jak wykonać maść lub krem ziołowy" - i to z propolisu od zaufanego pszczelarza, bo i na tym etapie (pozyskanie surowca) można zaliczyć wpadkę.
Różnice, głupcze!

Offline Sir Voytek

• Średnio Pisze
  • Dalej! Naprzód!
    • Sleeper
Odp: Sposób na opryszczkę
« Odpowiedź #16 dnia: Września 22, 2015, 08:01:20 »
Niedawno wypróbowałem spirytus salicylowy i choć metoda jego aplikacji okazała się skuteczna, przebieg jej stosowania nie był zbyt przyjemny, przez 3-4 tygodnie miałem podrażnioną (czerwoną) skórę, a i w dużej mierze złuszczyła się ona w miejscach, na które zaaplikowałem rzeczony specyfik. Teraz moja skóra jest jak u niemowlaczka, ale, choć ta metoda jest skuteczna i tania, nie polecam jej, przez długi czas (w moim przypadku było to te 3-4 tygodnie) skóra ma bardzo brzydki wygląd, spowodowany "wypaleniem" spirytusem. Tylko dla szaleńców takich, jak ja! :)