General Category > Zwierzęta
Walka z pasożytami - lamblie, glizdy - naturalne sposoby
Basia:
Jeśli glisty stwierdzono w badaniu kału, to znaczy, że to prawda, żeden biorezonans.
Jeśli zwierzak jest gównojadem, to trzeba dać mu dosyć wszelakich śmierdziuszków, na przykład suszone płuca czy "aromatyzowane" odpady mięsa, czy coś podobnego.
Poza tym psie probiotyki.
Z Biogenem P jest dziwnie: w jednych opisach internetowych ma dwoinki kwasu mlekowego, ale na pudełku, które kupiłam ich nie ma. Czyżby racjonalizacja produkcji w ostatnich czasach? Dlatego ostatnio przerzuciłam się na saszetki z Eurovetu.
Dlaczego te dwoinki? Według rosyjskich badań, młode, zdrowe psy mają głównie dwoinki, w wieku 6-10 lat, czyli kiedy się starzeją mają praktyczne po połowie Escherichie Coli i Entherococcus Faecalis ze śladami bakterii kwasu mlekowego.
Pozdrowienia :-)
darczz:
Nigdy nie miała przeprowadzanego biorezonansu dlatego też zapytałam bo nawet nie wiedziałam o co chodzi
tak, tych wszystkich psich "smakołyków" u nas pod dostatkiem. Od żwaczy, po przez płucka i wszelkie inne śmierdziuchy. Najchętniej zakopuje nam je pod poduszki :) A i tak ciężko nam zapanować nad jej polotami. Chwała, że nie tyka psich kup tylko kocie ale co nie zmienia faktu, że nadal jest problematyczne chociażby dlatego, że zwiększa ryzyko zarażenia.
dziękuję za pouczające odpowiedzi bo nie miałam o tym zielonego pojęcia
Do tej pory po antybiotyku dostawała Bioprotect
Zamówię ten eurowet bo z tego co widzę faktycznie ma szeroki zakres zastosowania od zaburzeń trawienia, przy odrobaczaniu a nawet przy stresie.
Firmy farmakologiczne ciągle coś "ulepszają" więc bardzo możliwe, że w czasie skład uległ zmianie.
pozdrawiam serdecznie :)
Basia:
Na razie zwierzak jest młody i zjadanie kup to ulubiony sport u psiej młodzieży ;-)
Miejmy nadzieję, że przez rok to minie, chociaz gwarancji nie ma.
Moja obecna psica odkąd przestała być szczeniakiem przestała jeść kupy, najwyżej je obwącha, ale moja poprzednia przez całe życie szczególnie lubiła ludzkie. Potrafiła nawet wykopać zakopane ;-)
darczz:
Witam,
Minęło trochę czasu. Mieliśmy jeszcze 2 ataki chorobowe. Jeden na początku miesiąca wtedy Bianka dostała Sumamed i mydełko antybakteryjne do wykąpania. Póki co odpukać nie ma nawrotu
Przy antybiotyku dostaliśmy od lekarza kapsułki osłonowe. Na późniejszy czas miałam już zamówiony probiotyk z eurowetu. I tu mam pytanie Basia czy probiotyk może powodować, że pies czuje się osowiały w dzień po podaniu ? Czy już sobie wkręcam i jestem zbyt podejrzliwa do każdego gorszego dnia Bianki..
Basia:
Ja nic takiego nie zauważyłam, ale następnego dnia po dwóch podaniach 1 x dziennie, może z zupełnie innych powodów, psica zaczęła kaszleć, wyraźnie coś odksztuszała.
DezoTabsy do posiłku kaszel załatwiły po 1 dniu, później sprawa się nie powtórzyła.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej