Autor Wątek: Wykłady Łukasza Lubickiego  (Przeczytany 39849 razy)

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: Wykłady Łukasza Lubickiego
« Odpowiedź #60 dnia: Wrzesień 23, 2017, 15:39:02 »
Ondrasz może mieć rację.

Ponieważ człowiek operuje terminologią z chińszczyzny rodem, to by się przydało, by to przejrzał ktoś, kto rozumie ich pojęcia, by sprawdził, czy to rzeczywiście chińszczyzna, czy tylko chińska farba

Pozdrowienia :-)

Offline Friday

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #61 dnia: Lipiec 05, 2018, 13:19:25 »
Popieram poniższe. Poza tym znam 3 osoby, których mieszanki Lubeckiego wyprowadziły z boreliozy. Dlatego poprosiłam o spis i sama stosuję jego mieszankę od dwóch miesięcy. Po dwóch latach braku totalnie energii wraca mi siła do życia- wstaję rano i zaczynam coś robić. Wcześniej był rosnący dramat. Dziękuję Panu Lubeckiemu za tą mieszankę. Totalnie zmieniam swoje życie (odstawiłam cukier, gluten, mleko itd). Nie dam się. Wierzę, że z Bożą pomocą wyjdę z tego i z pomocą takich ludzi jak P. Różański, Oruba, Lubecki, Zięba. Słucham Was, czytam, oglądam, sprawdzam informację. Im dalej w las, tym większa świadomość własnej niewiedzy. 

Z punktu widzenia wykładowcy akademickiego, który się specjalizuje w korporacjach, też cierpię, że środowisko zielarskie w Polsce się nie konsoliduje i nie tworzy siły przeciw rosnącym wpływom korporacji Big Pharmy i politykom uwieszonym na ich smyczy. Panowie, schowajcie indywidualne interesy do kieszeni. Macie tyle kasy i klientów, i będziecie mieć coraz więcej. Może warto zorganizować coś w rodzaju "obiadów czwartkowych" raz na kwartał i się spotkać, żeby wymienić wiedzę? Będziecie silniejsi, mocniejsi, a my - szare żuczki będziemy Was wspierać finansowo poprzez zakup Waszych książek, prelekcji, ziół, szkoleń itd. Big Pharma jest potęgą. Jeśli nie będziecie się nawzajem wspierać, to BIG PHARMA WAS SZYBCIEJ CZY PÓŹNIEJ ZMIECIE DO TOTALNEGO PODZIEMIA.
Więc zamiast opluwać, krytykować, może lepiej łączyć, wspierać, pomagać, wymieniać doświadczenia i wiedzę???

Pozdrawiam

Jako, że jest nowy wywiad z Łukaszem Lubickim, robiony po jego wykładach w Rzeszowie, to go podsyłam, podbijając jednocześnie wątek: https://www.youtube.com/watch?v=vDaPx25Lrjo

Nie jestem ekspertem od spraw zielarskich, więc nie chcę się tutaj wymądrzać. Napisze jednak o tym, co tam widziałem i słyszałem. Lubicki jest skromną osobą, nie odmawiającą pomocy nikomu, kto się do niego zgłosi. Co więcej, jest w tym skuteczny. Było tam kilka osób, które to potwierdzały. Już samo to, że by dostać się do niego na konsultację prosto z ulicy trzeba czekać około 5 miesięcy, o czymś świadczy. Nie boi sie też pomocy przy udzielaniu porad w chorobach ciężkich. Tam jednak mówi o wielopoziomowym podejściu do tego.

Jego wykłady o boreliozie, wyśmiewane tu przez niektórych, jednak mają chyba jakieś potwiedzenie w praktyce, bo nawet w tym roku PWSZ w Krośnie robi na ten temat spotkanie. Zaś to, że łączy on z zielarstwem różne metody, jak medycyne chińską, suplementacje czy elektroniczne hokus-pokus, jest tylko jego plusem.
Co do samej medycyny chińskiej, na pewno nie jest to metoda europejska. Niemniej wypracowywana tam przez tysiące lat, więc skuteczna. Co więcej, obecna władza w Chinach dalej tą metodę bada i rozwija, łożąc na nią ogromne pieniądze. I badają tam obecnie sposoby zwalczania boleriozy ! Doktor Błaszczyk jak i sam Lubicki, najbardziej skuteczne elementy medycyny hińskiej przeszczepili tylko na nasz grunt.
Elektroniczne hokus-pokus jest natomiast niczym innym jak dawną myślą techniczną, wynalezioną dla potrzeb  pomocy ludziom. Przykłądem takim był chocby Raymond Rife, skuteczny ale tępiony za to przez powstające klany medyczne. Podobne urządzenia badane w tajnych laboratoriach chocby dla potrzeb wojskowych częściowo zaczęły pojawiać się na wolnym rynku. Faktem jest, że wiele osób nie umie się tymi urządzeniami dobrze posługiwać a nastepna grupa robi z tego duży biznes. Niemniej skuteczność tych metod w diagnostyce jak i leczeniu jest tak duża, że nie zauważenie tego wydaje się dosyc trudne. Np. wspomniany tutaj (zapewne omyłowo) przez Doktora, Jarkek Kasprzak z Poznania, od lat ma duże wyniki w leczeniu boreliozy. Znam też na Rzeszowszczyźnie przynajmniej kilka osób które stosuja zarówno zioła jak i hokus-pokus i mają duże kolejki. Nie sadzę, że tylko z powodu błyskających diodek  :)

Wracając do samego Lubickiego. W Rzeszowie powiedział on, że wkrótce rozpoczyna wykłady dla zakonników, zainteresowanych bardzo jego metodami i skutecznością. To tak gwoli uzupenienia dla wiadomości jego przeciwników.

Informacja dla zainteresowanych wizytą u niego.  Najłatwiej dostać się tam po seminariach, bo wtedy przez 2-3 dni przyjmuje potrzebujących. Zaś samo uczestnictwo w seminarium jest podstawą, by wiedziec więcej o odpowiedniej diecie, sposobach suplementacji czy przyrządzaniu ziół.

I na koniec jego apel zawarty w wywiadzie. Powinniśmy się łaczyć i razem współpracować dla dobra ludzi a nie dzielić i zwalczać.
Warto chyba te słowa wziąć sobie do serca  :)

Offline kaminskainen

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #62 dnia: Lipiec 18, 2019, 13:19:51 »
Szanowna Pani,
wymieniać wiedzę to można z kimś, kto ją posiada. Autor "potoku głupot" nie posiada żadnej, myli wszystko z wszystkim i o niczym nie ma pojęcia. Osoby go "broniące" okazują mizerne kompetencje nie tylko zielarskie, ale w ogóle POZNAWCZE.
Pozdrawiam.
Różnice, głupcze!