ak tak sobie przypominam to ten problem zaczął się właśnie od jelit,nadczynność tarczycy później.Nadużywanie antybiotyków,nadużywanie cukru w pewnym momencie słodziłem 3 łyżeczki do herbaty,do tego ciastka,słodycze,śmieciowe jedzenie kiedyś to musiało się tak skończyć.
No... ja nie jestem bezcukrowa, ale nawet, jak byłam mała, to słodziłam tylko łyżeczkę, bo więcej mi nie smakowało.
Po prostu ogranicz cukier do poziomu zdrowego rozsądku: soki, dżemy, miód, przestań słodzić herbatę, możesz ją robić słabszą i przestań się obwioniać. Normalnie tego typu rzeczy kończą się wizytami u dentysty, a nie w szpitalu
Mentoval -wlać to do kitu czy osobno
Ostatnio od chyba 2 lat jego nie ma w aptekach, a szkoda, czyli ten punkt odpada
kwasy średnio łańcuchowe -może być olej MCT ?
Może być, przynajmniej teraz go łatwo kupić
lukrecja korzeń sproszkowany
Tak
Alternatywa, to młynek do kawy + sitko i tak do skutku
HMB-to taki suplement dla kulturystów?
tak, lepiej kupić w proszku, nie w tabletkach, to nie trzeba mielić
siarczan magnezu (sól gorzka) to kupić w aptece?
Tak, ale możesz tez na Allegro, byle był czysty lub czda (czysty do analizy
Jesli jednak nie masz zaparć, to tego nie musisz kupować, wystarczy porządny suplement magnezowy z apteki na noc
inozytol tabletki
Lepiej kupić w proszku, w sklepach z odżywkami
kozieradka zmielona
Taka
smalec z borsuka- tu mi pomóż bo nie wiem gdzie kupić prawdziwy a nie chciałbym kupić np.z psa 
W sumie nigdy nie dodawałam sadła z borsuka, a kit i tak działał. Myślę, że to jest opcjonalne, dla osób, które mają źródło dostaw zza wschodniej granicy
balsam szostakowskiego-czy to o to chodzi? https://www.ceneo.pl/35374858;pla?se=N9tC5E1F5XAmkO88g35gAfUL_WUc7rQs&gclid=EAIaIQobChMI16ucheqo5AIV2OeaCh23xAWREAYYASABEgKNdfD_BwE#tab=click
Nie wyświetlił mi się link, ale to nie problem. Czasem to sprzedają pod nazwą Avilin, czasem w wersji "gastro", ale i tak to na jedno wychodzi. Kup butelkę 110ml, nie kupuj sprajów. Zwykle bywa w aptekach bez problemów.
mleczan wapnia tu nie wiem chodzi o taki zwykły wapń w tabletkach,czy przy takim poziomie wapnia (wapń całkowity 2,52 [2,15-2,55] wapń zjonizowany 1,142 [1,120-1,320]) mogę suplementować ?
Ten mleczan wapnia jest dla jelit, nie dla Ciebie. Nadmiar pójdzie w spłuczkę.
Mleczan wapnia tez kupisz w sklepach dla sportowców
To wszystko czy coś dołożyć? mam zmieszać po łyżce razem i trzymać zamknięte w lodówce,
Do tego bardzo różne płynne oleje, w tym olej z rokitnika, zmiel wszystkie swoje witaminy (pełen alfabet i pełna numeracja) i suplementy, a z przypraw jeszcze dodaj czarnuszkę, oregano, pieprz i ostrą paprykę jako minimum. Możesz dodać trochę suszonej dzikiej róży, jarzębiny, aronię
Z apteki jeszcze dolej laktulozę.
Wynik powinien mieć konsystencję kitu do okien, jak jest za gęsty, to dodaj jakiegoś oleju
spożywać 2xdziennie po pół łyżeczki
Za dużo: rano, na czczo pół łyżeczki i solidnie popij czymkolwiek
Czy mam do tego dołożyć vilcacore i gdzie kupić taką prawdziwą.
Dołóż to, co zdobędziesz. Lepiej mieć cokolwiek, niż nic, ale z drugiej strony nie musisz się szarpać. Dołóż w zamian jakieś inne szacowne zioło, na przykład ziele angielskie.
Do tego Colon C i probiotyki.
Colon C do kitu, a probiotyki do paćki probiotykowej. Jak przeczytasz wątek o kicie, to tam jest wyjaśnione, jak ją zrobić
Espumisan pomaga,no spa też
Czyli nareszcie mamy jakiś pozytyw w tej historii :-)
Pozdrowienia :-)