Autor Wątek: Potrzebne zioła do mieszanki.  (Przeczytany 1849 razy)

Offline Ciemen

• Nowy
  • *
Potrzebne zioła do mieszanki.
« dnia: Maja 19, 2019, 15:25:51 »
Czy dostane takie zioła? ,. Od czterech lat cierpię na nawracającą kamice przewodów żółciowych .Potrzebne mi są  zioła na mieszanke do picia.-- Liść brzozy, Cykoria podróżnik. Glistnik-jaskółcze ziele. Jałowiec. Kminek. Lipa. Łopian. Mięta. Mniszek. Pokrzywa. Szałwia. Tatarak.     Dziękuję  za info. gdzie mogę takie coś nabyć.

Offline LukaszekPL

• Mało Pisze
  • **
Odp: Potrzebne zioła do mieszanki.
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 19, 2019, 16:20:39 »
Czy dostane takie zioła? ,. Od czterech lat cierpię na nawracającą kamice przewodów żółciowych .Potrzebne mi są  zioła na mieszanke do picia.-- Liść brzozy, Cykoria podróżnik. Glistnik-jaskółcze ziele. Jałowiec. Kminek. Lipa. Łopian. Mięta. Mniszek. Pokrzywa. Szałwia. Tatarak.     Dziękuję  za info. gdzie mogę takie coś nabyć.

ja ci moge wyslac takie ziola z 1 kg swiezych z suszonymi 30zl moze. zrobilbym ci nalewke z alkoholem 30procent. do tego moglibysmy dorzucic bylice alpejska, swietne ziolo, i inne ziola bym popatrzyl, ten moze piwonia, kurdybanek, i jakies leki

Offline Ciemen

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 19, 2019, 17:18:57 »

ja ci moge wyslac takie ziola z 1 kg swiezych z suszonymi 30zl moze. zrobilbym ci nalewke z alkoholem 30procent. do tego moglibysmy dorzucic bylice alpejska, swietne ziolo, i inne ziola bym popatrzyl, ten moze piwonia, kurdybanek, i jakies leki
. Nalewka chyba nie pasuje, ze względu na niewydolność, czy uszkodzenie wątroby i inne leki które zażywam, jak już wspomniałem ,te zioła które podałem mam kupić ,wymieszać na sucho , zaparzać i pić jako dodatek do takiej mikstury ziołowej , którą sporządziły i przysłały mi zakonnice z Białej Niżnej. Ja się na tym nie znam ,czy  można coś dołożyć., ,w każdym razie mam przewlekłe zapalenie trzustki , żołądka , dwunastnicy,  po wypadku i usunięciu woreczka w 2013r nawracającą kamice , gdzie już kilka razy usuwali mi kamienie z przewodów żółciowych ok 3 cm i jest ich dużo ,w badaniu wycinka wyszło zapalenie i przerost błony śluzowej w przewodzie zółciowym. Jestem miesiąc po kolejnym ERCP i usunięciu złogów. Jeżeli się  znasz no leczeniu takiej przypadłości , to proszę  o jakąś poradę, czy wysłanie  suszu ziołowego.,

Offline LukaszekPL

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 19, 2019, 18:39:59 »

. Nalewka chyba nie pasuje, ze względu na niewydolność, czy uszkodzenie wątroby i inne leki które zażywam, jak już wspomniałem ,te zioła które podałem mam kupić ,wymieszać na sucho , zaparzać i pić jako dodatek do takiej mikstury ziołowej , którą sporządziły i przysłały mi zakonnice z Białej Niżnej. Ja się na tym nie znam ,czy  można coś dołożyć., ,w każdym razie mam przewlekłe zapalenie trzustki , żołądka , dwunastnicy,  po wypadku i usunięciu woreczka w 2013r nawracającą kamice , gdzie już kilka razy usuwali mi kamienie z przewodów żółciowych ok 3 cm i jest ich dużo ,w badaniu wycinka wyszło zapalenie i przerost błony śluzowej w przewodzie zółciowym. Jestem miesiąc po kolejnym ERCP i usunięciu złogów. Jeżeli się  znasz no leczeniu takiej przypadłości , to proszę  o jakąś poradę, czy wysłanie  suszu ziołowego.,

miales badania na mikroorganizmy wewnatrz organizmu? moze masz jakies mikroorganizmy w organizmie co atakuja i niszcza twoj organizm. bardzo duzo szkod moga zrobic rozne bakterie itp. wez sobie zrob kompleksowe badanie na mikroorganizmy wewnatrz organizmu w tym wirusy, borelioza, bartonella, robaki, hiv, kiła, e coli, wszystko co mozliwe.  w sumie nawet nie wiem czy jest sens. od razu by mozna bylo zastosowac cos co niszczy wirusy bakterie i grzyby i pasozyty. i zobaczyc czy po takim leczeniu bylaby poprawa. a jaki miales wypadek, napisales nie zrozumiale i bez szczegolow.

a co do nalewki, to bylby tak male dawki alkoholu ze moglby ci nawet sluzyc. bo podobno etanol w odpowiednich dawkach jest pozyteczny dla zdrowia.
« Ostatnia zmiana: Maja 19, 2019, 18:43:05 wysłana przez LukaszekPL »

Offline LukaszekPL

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 19, 2019, 18:56:17 »
Moderator:
Doprawdy kolego poskrom swoje potrzeby handlowe. Niegodziwe jest proponowanie osobie potrzebującej by Tobie opłaciła wyjazdy po świecie nawet jeśli chciałbyś przywieźć wspomnianą zanokcicę.
Po drugie, sam piszesz bardzo nieskładnie. Popracuj nad tym tak bym nie potrzebowała prześledzenia Twoich wpisów.

Temat zamykam.
« Ostatnia zmiana: Maja 19, 2019, 22:36:59 wysłana przez jolkaj »

Offline Ciemen

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 19, 2019, 22:04:04 »
Nie,  nie mam woreczka,,chodzi o kamice przewodów żółciowych.  Jeżeli nie masz suszu z ziół , które podałem, lub namiarów na sklep z wysyłką, to narazie dziękuję za zainteresowanie i poradę.

Offline jolkaj

• Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 19, 2019, 22:37:51 »
Ciemen owe zioła kupisz w każdym zielarski.

Powodzenia
Warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto. Prof. Bartoszewski

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 20, 2019, 09:55:24 »
Stosuj kurdybanek do potraw, on rozrzedza żółć i przynajmniej zmniejsza możliwość kamicy żółciowej.
LukaszekPL ma trochę racje: w przewodach żółciowych czasem siedzą lamblie. Sprawdź ten kierunek. W badaniach kału powinny wyjść, jeśli są.

Jolkaj też ma rację: zioła, które potrzebujesz są normalnie w sklepach zielarskich, kminek i jałowiec nawet w zwykłych spożywczych, liście brzozy zbierzesz wszędzie samodzielnie (lamblie też ich nie lubią), jaskółcze ziele też jest do zbioru.

Przy problemach z wątrobą nie stosuje się nalewek.

Ogółem, życie bez woreczka żółciowego nie jest przyjemne.

Pozdrowienia :-)
« Ostatnia zmiana: Maja 20, 2019, 11:03:16 wysłana przez Basia »