Autor Wątek: Zaparzanie ziół a skuteczność terapii  (Przeczytany 2012 razy)

Offline kyciek

• Średnio Pisze
    • Ziołolecznictwo
Zaparzanie ziół a skuteczność terapii
« dnia: Maja 03, 2019, 19:29:24 »
Zakładam tutaj temat, ale mogę się mylić czy tutaj jest dla niego właściwe miejsce, jeśli nie proszę odpowiednie osoby sprawujące opiekę nad forum o jego przeniesienie we właściwe miejsce:)

Chciałem podać przykład z życia wzięty - dużo osób twierdzi, że napary i wywary z ziół nie są do końca skuteczne, że są inne formy przygotowania ziół o dużo szerszym spektrum działania i zawartości substancji czynnych, żeby była jasność, nie mówię, że nie.

Ale o czym mowa - około roku temu wstecz pomagałem pewnej Pani z Polski zmagającej się z boreliozą.

Oczywiście na miarę mojej skromnej wiedzy:)

Jedyną formą ziół jakie wysyłałem tej Pani to zioła do zaparzania.

Owa Pani osiągnęła nie tyle duże, co bardzo duże postępy w walce z boreliozą i towarzyszącymi jej uciążliwościami.

Piła tylko napary z ziół, które jej wskazałem, nie przyjmowała ziół w jakiejkolwiek innej formie.

Także różnie w życiu bywa....każdy jest inny i nigdy nie wiadomo co komu pomoże.

Offline Zibi

• Średnio Pisze
Odp: Zaparzanie ziół a skuteczność terapii
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 16, 2019, 14:32:51 »
Jakie to były zioła?

Offline kyciek

• Średnio Pisze
    • Ziołolecznictwo
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 16, 2019, 20:27:12 »
Chodzi o konkretne zioła jakie wskazałem tej Pani do stosowania w przypadku boreliozy i co jej tak bardzo pomogły?.

Chętnie je wskażę, poprawa była gigantyczna w boreliozie, ale wiedz, że wskazałem jej konkretne zioła do JEJ KONKRETNEGO PRZYPADKU...

Offline Zibi

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 15, 2019, 07:23:21 »
Borelioza to chyba szczeć..