Autor Wątek: Wypadajaca macica  (Przeczytany 2426 razy)

Offline eni

• Nowy
  • *
Wypadajaca macica
« dnia: Marca 28, 2019, 22:19:02 »
Prosze doradzcie cos na wypadajaca macice

Offline Przebiśnieg

• Średnio Pisze
Odp: Wypadajaca macica
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 29, 2019, 11:04:03 »
Może trzeba podwiązać? Operacja. Miałam, uciskała na nerw w nodze. Nie mogłam chodzić. Podwiązali i wszystko gra już 30 lat.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 29, 2019, 11:57:09 »
Czy to stara historia, czy świeża?
Czasem pomagają nasiadówki i kąpiele w ziołach garbnikowych, obkurczających.

Gdzieś widziałam coś na ten temat... muszę poszukać... Pamięć w odróznieniu od śmietnika się sama opróżnia.

Pozdrowienia :-)

Offline eni

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 29, 2019, 13:59:50 »
Mama przyznala sie dopiero niedawno jakis miesiac temu, Basiu poszukaj prosze

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 30, 2019, 09:26:33 »
Nie...
to ważne, czy to jest dość świeża komplikacja po porodzie, czy to dość świeży wynik patologii po menoapuzie, czy to jest stara, nieleczona sprawa, która niestety się ustabilizowała w takim stanie.

Jeśli po porodzie, to gimnastyka i galaretki, bo trzeba zregenerawać mięśnie i ścięgna.
Nawet za bardzo nie wiem, jakie zioła możnaby dodatkowo zaproponować, by nie poszkodziły karmionemu dziecku.
Powinny być zioła krzemionkowe, prawdopodobnie rdest ptasi byłby najbezpieczniejszy.

Jeśli to z powodu menopauzy, to gimnastyka + zioła estrogenne + zioła krzemionkowe + zrobienie porządku ze wszystkim, do czego by się mozna było doczepić.

Zewnętrznie, do kąpieli wywary z kory dębu, orzecha włoskiego lub innych ziół garbnikowych, by to obkurczyć.
Możliwe, że przymoczki z takiego wywaru na noc też pomogą

Dopiero potem chyba trzeba rozważyć plastykę, jesli nie ma innego wyjścia.

Jeśli chodzi o sprawy zastarzałe, to chyba raczej chirurg, ale zawsze można próbować.

Ale - ja nadal nie znalazłam tego, co obiecywałam

Offline eni

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 31, 2019, 21:11:25 »
Dziekuje Basiu  :)
Mamie dokucza ta przypadlosc około roku, ostatnio nasiliło sie to bardziej. Mama ma 60 lat ostatni raz rodzila 21 lat temu i wtedy lekarz stwierdzil po porodzie ze scianki pochwy sie obsuneły, mama nic z tym nie robila bo poprostu jej to nie doskwierało az do tego czasu.
W przyszlym tygodniu idzie do lekarza i wtedy padnie diagnoza co jej wlasciwie dolega i jakie leczenie lekarz zaproponuje. Zaczeła robic nasiadowki z ziół garbnikowych i ćwiczy.
Leczy sie jeszcze na nadczynnosc tarczycy
Pozdrawiam serdecznie

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 01, 2019, 11:10:36 »
To jeszcze niech dołoży doustnie wszystkie możliwe surowce estrogenne + fitosterole.
Na przykład olej z wiesiołka, znamiona kukurydzy, lukrecja, lucerna, koniczyna, teraz kwiatki i pączki drzew, na przykad brzoza (kwiatki), klon, wiąz.

A ja nadal mam poszukać to, co zdaje mi się, że widziałam.