Autor Wątek: Naturalne witaminy z ekstraktów pokarmów  (Przeczytany 17517 razy)

Offline Wesoły Sen

• Więcej Pisze
  • Ojcze Święty Janie Opalo módl się za nami
Naturalne witaminy z ekstraktów pokarmów
« dnia: Lutego 05, 2019, 01:48:10 »
Tylko takie są zdrowe, naturalne witaminy z ekstraktów pokarmów, reszta niezbalansowanych korpo-chemicznych-kitów przykro mi ale powoduje nowotwory i inne choroby. W tym preparacie multiwitaminowo-multimineralnym użyto tylko i wyłącznie pełnowartościowych ekstraktów z naturalnych warzyw, owoców i potraw, a więc jest to przeciwutleniający zbilansowany zestaw składników odżywczych. Chemiczne korpo-witaminki niestety działają utleniająco i uszkadzająco na organizm.

Na zdjęciu Dr. Mercola Whole-Food Multivitamin Plus, witaminy i minerały jako ekstrakty pełnowartościowej żywności
Jedna nitka DNA jest + a druga nitka -.  Całkowite sterowanie falami elektromagnetycznymi wszystkimi chorobami człowieka, komórkami, wirusami. Prąd powstaje z rozmagnesowania które zabija planetę obniżając pasy Van Allena. Walka z totalną kontrolą systemu śmierci się zaczyna

Offline zielarz polski

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: Naturalne witaminy z ekstraktów pokarmów
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 05, 2019, 13:40:24 »
A nie lepiej warzywa i owoce jeść?

Cena kosmiczna, dawki żadne (sproszkowany jęczmień 6 mg).

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
  • jesteśmy tu oboje, ja śpię a Ty się śnisz
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 05, 2019, 15:52:57 »
racja, zielarzu polski :)

Offline huan yuan

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 05, 2019, 20:05:15 »
W tym preparacie multiwitaminowo-multimineralnym użyto tylko i wyłącznie pełnowartościowych ekstraktów z naturalnych warzyw, owoców i potraw,

skąd wiesz ?

Chemiczne korpo-witaminki niestety działają utleniająco i uszkadzająco na organizm.

czym się różni jeden suplement od drugiego poza marketingiem ?

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
  • jesteśmy tu oboje, ja śpię a Ty się śnisz
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 06, 2019, 11:52:07 »
zaproponuję interes, szukam inwestora :D tytuł projektu : wódka i zakąska w jednej tabletce. Ja ogarniam sprzęt technologie i surowce a ktoś zajmuje się marketingiem. Na początek tabletki z żytnią i śledziem oraz żołądkowa gorzka i sok z kiszonych ogórków w opracowaniu tequila z solą i cytryną. Oczywiście jako suplement....diety ;)
Pozdrawiam

Offline werbena

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 06, 2019, 11:57:03 »
A nie lepiej warzywa i owoce jeść?

Cena kosmiczna, dawki żadne (sproszkowany jęczmień 6 mg).

"Owoce i warzywa wczoraj i dziś

Związki mineralne i witaminy, zawartość w miligramach na 100g produktu spożywczego

....
c.d.:

http://www.eioba.pl/a/3y07/pseudozdrowa-zywnosc

p.s.
Witold Poprzęcki pisał o tym dawno temu.
Problem nawarstwia się.
« Ostatnia zmiana: Lutego 06, 2019, 11:59:57 wysłana przez werbena »

Offline huan yuan

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 07, 2019, 10:33:28 »
Witold Poprzęcki pisał o tym dawno temu.
Problem nawarstwia się.

tylko, czy rozwiązaniem są suplementy ?

mamy też trochę witamin i minerałów jako leki, w tym OTC. Tylko czy nawet one mają być rozwiązaniem ?

Generalnie żywność ekologiczna w badaniach bromatologicznych wypada lepiej niż żywność nieekologiczna dostępna na rynku. Jest więc szansa na wartościowe odżywanie, zwłaszcza gdy ktoś ma możliwość samodzielnego uprawiania roślin, najlepiej w "zdrowej" okolicy.

Offline Wesoły Sen

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 14, 2019, 11:37:38 »
Od tego włosy nie siwieją i witaminy działają przeciwutleniająco bo są bioflawonoidy, PABA, aminokwasy, jest krzem, aminokwasy i enzymy, jedyne co mi się nie podoba to wysoka dawka witaminy E, może powodować łatwe krwawienia
Jedna nitka DNA jest + a druga nitka -.  Całkowite sterowanie falami elektromagnetycznymi wszystkimi chorobami człowieka, komórkami, wirusami. Prąd powstaje z rozmagnesowania które zabija planetę obniżając pasy Van Allena. Walka z totalną kontrolą systemu śmierci się zaczyna

Offline Wesoły Sen

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #8 dnia: Lipca 08, 2019, 20:18:04 »
Podsumowując jeśli trzeba wziąć 8 tabletek zalecanej dawki dziennej by osiągnąć takie parametry a opakowanie ma 240 tabletek zapewniających 30 porcji które wyśmiewacie, to nie chcę wiedzieć ile witamin i minerałów jest w jednym małym "groszku" z marketu i ile jeszcze z tego się wchłania blokowane stearynianem magnezu.

Offline zielarz polski

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #9 dnia: Lipca 08, 2019, 20:58:15 »
Nie osiągniesz takich parametrów bo:
- to suplement, więc masz tylko karteczkę z deklaracją, co jest w środku nie wiadomo,
- to tylko suplement, nie ma możliwości, żeby się wchłonął w całości.

Możesz się zajadać tym suplementem, każdego prawo, ale ja i tak będę się upierał, że moje (obecnie porzeczki, borówki, agrest, marchew, pietruszka, pomidory i ogórki) produkty prosto z działki, są lepsze, zdrowsze i bogatsze w składniki odżywcze.

Offline Wesoły Sen

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #10 dnia: Lipca 09, 2019, 00:22:28 »
Dieta dietą, ja nie mam czasu uprawiać bo pracuję dużo, ale na warzywa organiczne sobie nie żałuję.

Offline Wesoły Sen

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #11 dnia: Lipca 23, 2019, 01:10:57 »
Przede wszystkim dodam tu jeszcze że bardzo wiele chorób po takich witaminach znika, włączając infekcje i pasożyty.

Offline qwerta

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #12 dnia: Lipca 23, 2019, 09:32:43 »
Myślę, że bardzo dobrym i dostępnym dla każdego, a znacznie pewniejszym źródłem skoncentrowanych witamin i innych wartościowych składników są:
- koncentrat pomidorowy
- suszone morele (bez konserwantu)
- wszelkiej maści orzechy, pestki dyni, nasiona słonecznika, sezamu, czarnuszki itp.
- liofilizowane owoce i warzywa, zwłaszcza czarne jagody, brokuły, czerwone buraki lub suszony sok z tych buraków, jarmuż...
- owoce dzikiej róży (tu już może być problem z dostępnością świeżych owoców, jeśli ktoś mieszka w skażonym rejonie) :(
- wody lecznicze jak np. Zuber
« Ostatnia zmiana: Lipca 23, 2019, 12:03:09 wysłana przez qwerta »

Offline Wesoły Sen

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #13 dnia: Lipca 23, 2019, 11:35:03 »
ta witamina ma żurawinę, czosnek, dziką różę wszystko organiczne infekcje układu moczowego kosi w 20 minut.

Offline qwerta

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #14 dnia: Lipca 23, 2019, 12:00:21 »
@Wesoły sen - powtarzasz tylko w kółko jakieś reklamowe superlatywy :( Skąd pewność, że ten preparat naprawdę zawiera dokładnie to wszystko, co deklarują w opisie na opakowaniu? Jaką mamy gwarancję, że to nie oszustwo? Z suplementami nigdy nie ma takiej gwarancji. Dla mnie ten preparat jest mało wiarygodny i żadne wychwalanie mnie nie przekona, bo to żaden dowód :P
W przypadku produktów które wymieniłam, przynajmniej wiesz, co zjadasz :P
« Ostatnia zmiana: Lipca 23, 2019, 12:05:06 wysłana przez qwerta »