Autor Wątek: Olejki - urządzenia do aplikacji  (Przeczytany 2296 razy)

Offline Wesoły Sen

• Więcej Pisze
  • Ojcze Święty Janie Opalo módl się za nami
Olejki - urządzenia do aplikacji
« dnia: Stycznia 18, 2019, 14:16:35 »
Piszę ten wątek bo sprawiłem sobie kominek elektryczny, właściwie to generator mgiełki, ta mgiełka jest chłodna, zapach rozprowadza się bardzo długo i nie tak intensywnie jak z kominka ze świeczką która nagrzewa wodę, do aromaterapii sprawdza się świetnie i bardzo przyjemnie i na długo zmienia zapach w pomieszczeniu, a przy okazji miła dla oka gra świateł.

A wy jak aplikujecie olejki?
Jedna nitka DNA jest + a druga nitka -.  Całkowite sterowanie falami elektromagnetycznymi wszystkimi chorobami człowieka, komórkami, wirusami. Prąd powstaje z rozmagnesowania które zabija planetę obniżając pasy Van Allena. Walka z totalną kontrolą systemu śmierci się zaczyna

Offline Rossa

• Nowy
  • *
Odp: Olejki - urządzenia do aplikacji
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 18, 2019, 20:27:59 »
Wolę ten model ze świeczką :) albo wsmarować prosto w ciało.

Offline zielarz polski

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 19, 2019, 12:08:00 »
Ja po prostu kropię ubrania albo pościel. Odparowują nie zostawiając śladów, więc nie ma problemu.
Koleżanka używa nebulizatora, którego maseczkę po prostu układa w pokoju.
Moi rodzice, przed dłuższy okres czasu dodawali kilka kropli olejku do takich dawnych pojemniczków na wodę, zawieszanych na starych, żeliwnych kaloryferów.

Offline Wesoły Sen

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 08, 2020, 11:45:07 »
Jest jeszcze jedno urządzenie nebulizator

Powietrze za pomocą drgań na określonych częstotliwościach zmienia olejek w parę. Nebulizatory są w całości wykonane z drewna i szkła i olejki nie wchodzą w żadne niepożądane i toksyczne reakcje jak w przypadku plastyku.

P.S. Ja tylko podpowiadam, tradycyjny kominek na świeczkę przez podgrzewanie niszczy wiele cennych właściwości, tutaj w obu urządzeniach mamy chłodną parę, rozbitą za pomocą drgań wody w dyfuzorze lub powietrza w nebulizatorze. Z tym że tak jak mówię dyfuzor jest tańszy ale plastykowy, a nebulizator ze szkła i drewna ale drogi.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 08, 2020, 11:50:55 wysłana przez Wesoły Sen »
Jedna nitka DNA jest + a druga nitka -.  Całkowite sterowanie falami elektromagnetycznymi wszystkimi chorobami człowieka, komórkami, wirusami. Prąd powstaje z rozmagnesowania które zabija planetę obniżając pasy Van Allena. Walka z totalną kontrolą systemu śmierci się zaczyna

Offline qwerta

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 08, 2020, 17:40:57 »
W przypadku przeziębienia skrapiam papierowy ręcznik (2 złączone listki) i wieszam na oparciu łóżka za głową. Latem dla odstraszenia owadów rozkładam skropione olejkami papierowe ręczniki na parapetach, czasem też skrapiam zasłony jak już i tak niedługo mają iść do prania.
A tak ogólnie dla zapachu to często skropiony olejkiem, papierowy ręcznik przyczepiam u wylotu osuszacza powietrza, wtedy rozdmuchuje na cały pokój, ale też dość szybko zapach wietrzeje. Na podobnej zasadzie można też przykleić nasączoną olejkiem, b. przewiewną szmatkę czy gazę na wylocie odkurzacza tuż przed jego użyciem

Offline Wesoły Sen

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 02, 2020, 13:51:55 »
Kupiłem Nebulizator taniochę z AliExpress i działa na medal, włącza się okresowo parując czysty olejek, zapach jest przyjemniejszy niż ten z wodą. Powiem że olejek słabej jakości 100ml w cenie normalnie 30ml a pachnie jakby się krzak potarło. Więc polecam, potwierdziły to inne osoby w moim otoczeniu że pachnie jak tarta roślinka. W nebulizatorze można regulować moc uwalniania się olejku. Na AliExpress znaleźć można pod hasłem "nebulizer diffuser". Do puki prąd jest w gniazdkach to sobie można gadżetów używać, ja tam zwykły kominek i tysiące świec też posiadam  ;D
« Ostatnia zmiana: Czerwca 02, 2020, 14:54:22 wysłana przez Wesoły Sen »