Autor Wątek: Fibromyalgia albo...borelioza?  (Przeczytany 7672 razy)

Offline old

  • Średnio Pisze
  • ***
  • Wiadomości: 155
« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2019, 15:57:21 wysłana przez old »

Offline Darshan

  • Średnio Pisze
  • ***
  • Wiadomości: 166
Odp: Fibromyalgia albo...borelioza?
« Odpowiedź #76 dnia: Styczeń 08, 2019, 18:38:33 »
To drugie urządzenie pokazuje obecność tlenku węgla, czyli czadu. Ludzie np. w stanach posługują się sprzętem przenośnym za ok kilkaset dolarów, coś w rodzaju takich wynalazków:
https://www.google.com/search?q=co2+meter&newwindow=1&safe=off&client=firefox-b&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwjfz9biwd7fAhURUBUIHercDXgQsAR6BAgFEAE&biw=1766&bih=922

robi to wielu sportowców, wspinaczy i pewna część lekarzy.


Offline old

  • Średnio Pisze
  • ***
  • Wiadomości: 155
Odp: Fibromyalgia albo...borelioza?
« Odpowiedź #77 dnia: Styczeń 08, 2019, 18:45:51 »
Rozumiem.

A ten pierwszy to co pokazuje?

Offline Borys_HD

  • Nowy
  • *
  • Wiadomości: 36
Odp: Fibromyalgia albo...borelioza?
« Odpowiedź #78 dnia: Styczeń 08, 2019, 21:23:29 »

Offline Borys_HD

  • Nowy
  • *
  • Wiadomości: 36
Odp: Fibromyalgia albo...borelioza?
« Odpowiedź #79 dnia: Styczeń 09, 2019, 20:34:19 »
OK,
czekamy z czymkolwiek do piatku do pobrania krwi

2 paczki w drodze

plus masa informacji

od piatku zaczynamy!!!

Jestesmy dobrej mysli!

test olejkowy jako nr1 (jak dojdzie)
od wczoraj marchewka z pomarancza, kulturmelk/mleko kwasne ze sliwkami i morelami suszonymi  i kawa,
 niacynamid jak dostane, B2 i E musze kupic (jakie dawki???
plus od poludnia w piatek wiazowka, kompot z szyszek, kontynuowac rdestowiec????

ruszczyk z kasztanami i arnika i kit na jelita, kolcosil i kurkumina (jak dojda)

mam tez jakby cos ale nie wiem czy stosowac:
K2+D3
syrop z pedow sosny na miodzie z 2018 z PL od Mamy :)
DMSO czysty 99,9% z  Chem P. z Krakowa

dziekuje Wszystkim za pomoc - bede informowal co i jak od piatku oraz jak wymiki beda :)

Offline Darshan

  • Średnio Pisze
  • ***
  • Wiadomości: 166
Odp: Fibromyalgia albo...borelioza?
« Odpowiedź #80 dnia: Styczeń 09, 2019, 22:39:44 »
K2 +D3 - tak, min 2000IE max nieokreślone ale pamiętaj o magnezie
wit E najlepiej mix naturalnych tokoferoli  ok 400UI/dzień  (wieczorem
B2 - 20 do 50mg/dzień  (ryboflawina)
B3 (niacynamid) 4X150 mg lub 2-3x250mg
DMSO zrób roztwór w ilości 100ml  z wodą destylowaną  ok 75%, możesz dodać troszkę (5-10g) chlorku magnezu - zewnętrznie (bóle, stany zapalne,stawy mięśnie, oparzenia, odmrożenia, opryszczka itd)


resweratrol  - niekoniecznie

Offline Borys_HD

  • Nowy
  • *
  • Wiadomości: 36
Odp: Fibromyalgia albo...borelioza?
« Odpowiedź #81 dnia: Styczeń 17, 2019, 21:47:22 »
1. 26.VI.2017    2. 7.XI.2017    3.   1.XII.2017   
krew
1. Hg g/dL norma 11,7-15,3                     13,6    14      13,7
2. Leukocyty  x10E9/L norma 3,5-10           5,8    5,1    4,7
3.Trombocyty x10E9/L norma 145-390         223    178    190
4. granulocyty x10E9/L norma 2,0-7,5         3,4    ---      ---
5. limfocyty x10E9/L norma 1,5-4             1,9    ---    ---
6. monocyty x10E9/L norma 0,2-0,8            0,4    ---     ---
7.eos. granulocyty x10E9/L norma 0-0,4     0,1    ---    ---
8. basofile granul. x10E9/L norma0-0,1    0,0    ---    ---
9. osocza Vit D3iD2 norma 50-150           80    ---    ---
10. Hb (Fe,B) %        4,9% ---    ---
osocze
11.homocysteina  μmol/L norma 5-15   6    ---    ---
12. ferritin     μg/L norma 10-170         70    ---    ---
13. Na      mmol/L norma 137-145             141    138    140
14. k         mmol/L norma 3,6-4,6            4,2    4,1    4,0
15. Ca       mmol/L norma 2,15-2,51             2,45    ---    ---
16. Mg       mmol/L norma 0,71-0,94            0,94    ---    ---
17. fosforany mmol/L norma 0,85-1,50        1,34    ---    ---
18. kreatynina   μmol/L norma 45-90         69    68    71
19. GFR                                                      >60    >60    >60
20. alaninaminotransferaza U/L norma 10-45      12    12    ---
21. cholesterol  mmol/L norma 3,3-6,9         4,7    ---    ---
22. B12 pmol/L norma 140-600               294    ---    ---
23. kw.foliowy nmol/L norma 7-40        11    ---    ---
24. FT4   pmol/L norma 12-22              14    ---    15
25. TSH  norma 0,27-4,20                 1,1    ---    1,7
     (IRP 80-558) x 10E-3 IU/L
norma: faza pecherzykowa <12
               srodkowocyklowa 15-30
              faza lutealne <12
              poklimakteryjna? >20
26. FSH  IU/L norma zalezy od fazy               6    ---    ---
27. LH   IU/L              12    ---    ---
   norma: faza pecherzykowa <12
               srodkowocyklowa 20-50
              faza lutealne <12
              poklimakteryjna? >15

28.prolaktyna x10E-3IU/L normA 50-700       163 ----    ---
29. GT   U/L nrma 10-45               ---    49    46
30. ALP   U/L norma 35-105             ---    67    68
31. CRP               ---    ---    2
32. Albumina g/L norma 36-48     ---    ---    47
33. IgM   PR3-ANCA  ---    ---    <3,5 negatywny
34. IgG MPO-ANCA   ---    ---    <2 negatywny
35. P-ANA  ---    ---    <0,7  nie wiem co to bindevevssrelatert sykdom antistoff ale negatywny
36. S-anty CCP ---    ---    <7 negatywny
37. SR internt    ---    ---    6
38. U-STIX        b+/-, 1+, san-    ---    ---

15.01.2019
PT4 -wolny 14 (norma 12-22)
PT3-wolny 3,9 (norma 3,1-6,8)
P-TSH 2.0 (norma 0,27-4,20)
P-VitD calkowita /25-(OH)kolekalsierol + 25-(OH)ergokalsiferol 62 (norma 50-150)
P-Ca pH 7,4 1,23 (norma 1,15-1,35)
P-Na 142 (norma 137-145)
P-K 4,1 (norma 3,6-4,6)
P-Glukoza 4,4 (norma 4-6)
P-kreatynina 68 (norma 45-90)
P-mocznik 4,7 (norma 2,6-6,4)
P-kw.moczowy 202 (norma 155-350)
P-trojglicerydy 0,87 (norma 0,45-2,60)
Cholesterol 4,8 (norma 3,3-6,9)
     P-HDL 1,9 (norma 1-2,7)
     P-LDL  2,7 (norma 1,5-4,8)
PTH niezanalizowano
mleczany - niezamowiono
Nerkowy eGFR >90
P-TSI (IS 90/672) <1 (norma 0-1.0)
P-TPO as  17  (norma 0-35)
P-FSH 7,9
P-LH 10,7
Progesteron 8,6

pzdr

Offline Basia

  • Płytki nurek
  • Dużo Pisze
  • *****
  • Wiadomości: 10614
Odp: Fibromyalgia albo...borelioza?
« Odpowiedź #82 dnia: Styczeń 19, 2019, 10:35:27 »
W skrócie, trudno na pierwszy rzut oka do czegokolwiek się przyczepić, oprócz tego, że dziewczyna nie jest zdrowa.
Może białe ciałka krwi i limfocyty są bliżej dolnej granicy.

Hg to hemoglobina, ale czy masz coś na temat erytrocytów (czerwonych ciałek)? Zwykle to oznaczają jako RBC.
Poza tym hematokryt HCT, a dodatkowo MCV i MHC
Chodziłoby mi o morfologię krwi.

Cytuj
35. P-ANA  ---    ---    <0,7  nie wiem co to bindevevssrelatert sykdom antistoff ale negatywny

pewnie chodzi przeciwciała dla chorób związanych z tkanką łączną
***

Jeśli analitycznie do niczego się nie będzie można przyczepić, to trzeba jechać z różnymi ziołami i mieć nadzieję, że w końcu coś zaskoczy.

Pozdrowienia :-)

Offline Darshan

  • Średnio Pisze
  • ***
  • Wiadomości: 166
Odp: Fibromyalgia albo...borelioza?
« Odpowiedź #83 dnia: Styczeń 19, 2019, 13:38:51 »
Za mało soli i wapnia i potasu w codziennym jedzeniu.
Chociaż przed badaniem sól (NaCl) chyba dorzuciła ;-)
Za dużo mięsa w sensie przewagi fosforanów.
Prawdopodobnie duże wahania dobowe poziomu cukru, zwłaszcza w nocy, być może za długie przerwy między posiłkami. Prawdopodobne słabe gromadzenie glikogenu.
wit d - można nadalzwiększać.
Cholesterol drgnął do góry (owoce, fruktoza)
Niskie B12 i kwas foliowy ale homocysteina ok.
Dość wysoka prolaktyna, która w tle mówi o podwyższonych wartościach
kortyzolu i serotoniny.
FT3, FT4 - dolne stany - częściowe przyblokowanie tarczycy.
TSH wzrosło w ciągu roku z 1,1do 2 czyli o 100%.
Możliwe zwiększanie stanów zapalnych w całym organizmie (TSH), niska praca tarczycy i podwyższone wartości hormonów stresujących (niszczących).
Przesunięta równowaga hormonalna i postępująca metaboliczna.
Większych uszkodzeń można domniemywać w tkance mięśniowej (kortyzol, adrenalina)
ale stąd niedaleko do tkanki nerwowej w aspekcie uogólnionych bólów, nie tylko głowy (serotonina)

Offline Borys_HD

  • Nowy
  • *
  • Wiadomości: 36
Odp: Fibromyalgia albo...borelioza?
« Odpowiedź #84 dnia: Styczeń 19, 2019, 15:14:36 »
dziekuje Wam za odpowiedzi.

woda gazowana, marchewka, K2D3 i kulturmelk jest w toku (na ile sie udaje dostarczyc)

od 22. sty rusza test olejkowy
od 21. kit na jelita, ziola i kurkumina Basi

po tescie olejkowym wejdzie cala reszta z postow Darshana i od Basi

sol - byc moze z wody Pellegrimo
miesa je sporo - fakt
wahania cukru - zapewne racja - albo nie je wcale albo wrzuci cos slodkiego bo ja ssie raz na 2-3 dni..
generalnie je 2x dziennie :( - teraz wiecej bo antybiotyk wymaga posilku godziene przed, wiec 4x od 3 dni




Offline Borys_HD

  • Nowy
  • *
  • Wiadomości: 36
Odp: Fibromyalgia albo...borelioza?
« Odpowiedź #85 dnia: Styczeń 29, 2019, 14:34:44 »
dorzuce z wczoraj:

Ca - (pH 7,4) - 1,22 (norma 1,15-1,35)
PTH - 3,6 (norma 1.0-5,7)

jakie wartosci Mg dorzucac do K2D3? restonum ma 60mg ale mamy tez takie tabletki z 300mg