Na przedszkolne owsiki najlepiej brać się chemią, to jest najprostsze. Do tego probiotyki i kiszonki, by odbudować bakterie po kuracji.
A teraz Twoje latające mięśnie.
Czy wiesz, jak to się zaczęło? Od czego? Czy badałaś na USG stan żył w nogach?
Moja wiedza jest tylko z WIkipedii, więc mogę nie mieć racji.
Fascykulacje mogą być formą tężyczki, która może się pojawiac przy zaburzeniach gospodarki wapniowej.
Tężyczka może mieć związek z problemami z tarczycą, a szczególnie przytarczycami, bo tam jest regulacja gospodarki wapniowej.
Podwyższone CRP wskazuje na stan zapalny w organiźmie
Moim zdaniem powinnaś brać zioła na tarczycę (niedoczynność+ guzki?), przeciwzapalne i neuroprotekcyjne.
Nie wiem o gotowych mieszankach dostępnych w sprzedaży. Może coś z serii Eligusza Kozłowskiego?
Jak ja robię mieszankę, to wrzucam do wiaderka z szafy wszystko, na zasadzie "a to się tu może przydać". Składy formalnie wychodzą nedęte, ale zwykle jekieś działanie jest. Bardzo mi się podoba zasada Olega Barnaułowa, że im bardziej chory człowiek, tym bardziej rozbudowana powinna być mieszanka. A, że nie będzie wiadomo, co dokładnie pomogło? To akurat byłoby bez znaczenia.
Dalej, ta dyskopatia. Możliwe, że przy niepełnosprawnym dziecku nie masz czasu dla siebie, ale musisz o kręgosłup zadbać: gimnastyka wzmacniająca mięśnie, pływanie, wieszanie się na drabinkach, czy chociaż jakiejś dość wysokiej bramie, by w odciążeniu kręgosłup wskakiwał we właściwe położenie. Jeśli o to nie zadbasz, to samo się nie poprawi, niestety.
Dodatkowo, jako minimum, weterynaryjny Arthrovet HA na kręgosłup.
Tak myślę na początek
Pozdrowienia :-)