Autor Wątek: [16.09.2011] Dzisiaj ważne święto.  (Przeczytany 2140 razy)

Adrian Budek

• Gość
[16.09.2011] Dzisiaj ważne święto.
« dnia: Września 16, 2011, 08:49:59 »
Dzisiaj bardzo ważne święto dla mnie. 118 rocznica urodzin Alberta Szent-Gyorgyi`a. Biochemika, który wyodrębnił i zidentyfikował witaminę C za co dostał nagrodę Nobla.

Niestety świat zaprzepaścił jego życiowe odkrycie na rzecz koncernów farmaceutycznych  >:(

Offline halina1

• Dużo Pisze
Odp: [16.09.2011] Dzisiaj ważne święto.
« Odpowiedź #1 dnia: Września 16, 2011, 09:16:30 »
Pozdrawiam , z okazji Twojego święta.
Przecież to koncerny ułatwiają łykanie codziennie witaminki C przez Wyznawców.
Żyj nam  100 lat i więcej, przekonaj do swojej smutnej tezy iż mamy organizm bubel, który należy wspomagać Witaminą C.

Adrian Budek

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Września 16, 2011, 09:38:03 »
Firma "Standard" z Lublina nie jest koncernem.  ;D

W firmie Standard za kilogram płacę 36 zł.
Jakbym chciał kilogram z jakiejś firmy farmaceutycznej to zapłaciłbym ponad 340 zł (to najtańsza oferta jaką znalazłem) więc jeśli to jest ułatwienie to ja jestem Matka Teresa z Kalkuty ;)

Offline ineslik

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
    • herbiness
« Odpowiedź #3 dnia: Września 17, 2011, 08:58:13 »
Ja mam witaminę z allegro. 100 jagód mix aronii , jarzębiny i goi działa na pierwszy sygnał o przeziębieniu dokładnie tak samo skutecznie ,jak pół łyżeczki wit c. Wolę owocki, ale nie zawsze mam pod ręką , kiedy są mi potrzebne. Wtedy proszek jest nieocenionym wsparciem.

Tak samo , jak nie zawsze wącham jod nad morzem, tylko posilam się jodyną.

Dzisiaj wielka radość - jadę nad morze zbierać owoc róży.

Halinko - organizm ludzki trzeba wspierać witaminami, węglowodanami, minerałami, białkiem.
I całe szczęście, że potrafimy to robić. I wcale nie mówimy, że jesteśmy bublami.