General Category > Fitochemia

samento, burbur, pinella - jakie polskie zioła mogą to zastąpić?

(1/4) > >>

Zocha:
Bartonella leczona antybiotykami +ziołami u dr Zubiel.
Preparaty ziołowe firmy Naturmedix, które dr ordynuje, są bardzo drogie. Są to wyciągi z ziółek egzotycznych - samento, burbur, pinella, banderol. Czy jakieś polskie zioła mogą to zastąpić?

Basia:
Sądząć z opisów, to można.
Zapytaj lekarkę, czy jest jakiś szczególny powód akurat dla tych środków.

Pozdrowienia :-)

Vereinigten:
Sądząc z opisów i doniesień internetowych, to pani doktor kręci na tym niezłe pieniądze.

Zocha:

--- Cytuj ---Sądząc z opisów i doniesień internetowych, to pani doktor kręci na tym niezłe pieniądze.
--- Koniec cytatu ---
Ona jest neurologiem i leczy bb. Przypadek mojego męża jest ciężki, lekarze podejrzewają stwardnienie zanikowe boczne. Raczej nie mam wyboru.
Leczył się u p. Oruby. Skutecznie, borelioza została opanowana. Pozostały koinfekcje, najwięcej bartonelli. Kontakt z tym znakomitym fitoterapeutą jest, jak wiadomo, trudny, a często niemożliwy, bo nie odpowiada na telefony. Poza tym przyjmuje w Krakowie, a my z Łodzi, więc daleko. Dr Zubiel jest tu na miejscu.

Basia:
Czy zmiany neurologiczne się cofnęły?
Jak ustalono, że już borelioza jest pożegnana, ale została bartonella?

Wracając do Twojego pytania, musisz sama zanalizować z opisów, co mają robić te egzotyczne zioła i spróbować coś podebrać.

Ale ja bym zaproponowałą najpierw zapytać lekarkę. Jeśli się zna na ziołach, a nie tylko na gotowych produktach określonej marki, to coś zaproponuje lub wyjaśni, dlaczego akurat te egzoty są nie do zastąpienia. Napisz wtedy, to może się komuś przyda.

Pozdrowienia :-)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej