Autor Wątek: Olej konopny CBD - gdzie kupić?  (Przeczytany 2110 razy)

Offline Ewella

• Nowy
  • *
Olej konopny CBD - gdzie kupić?
« dnia: Listopada 05, 2018, 13:13:43 »
Witajcie :) Gdzie kupujecie olejek konopny CBD i na co zwracać uwagę przy zakupie? Jeśli macie namiary na sprawdzone sklepy to będę wdzięczna za informacje. Może ktoś z Was robi taki olejek o ile to możliwe i mógłby odsprzedać? Znalazłam takie strony gdzie sprzedają: www.kannabium.pl oraz www.canabidol.com, pytanie czy warto kupić w tych sklepach??

Offline nikt

• Mało Pisze
  • **
Odp: Olej konopny CBD - gdzie kupić?
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 05, 2018, 14:20:52 »
Ceny wszędzie są raczej takie same(w przeliczeniu ile się płaci za 1 mg), także jeśli się chce to można wspierać polskie firmy, np. cannabi gold, zwłaszcza że wydają się mieć dobrą jakość, kontrolę jakości itd.
Ceny niestety nadal wydaja się być dość wysokie ze względu na to, że ten temat wystartował chyba dopiero pare lat temu. Zwłaszcza jeśli masz jakieś poważne schorzenie jak padaczka, czy chcesz dużo korzyści czerpać, bo dawkowanie wtedy zaczyna się chyba od ok. 10-30 mg.
Osobiście pewnie bym rozważał bardziej samemu zasadzenie i robienie nalewek.
Nie wiem też jak rzeczywiście profesjonalny sprzęt trzeba mieć do ekstrakcji CO2, może nie jest to aż tak drogie?

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 05, 2018, 14:29:27 »
Z materiałów z chyba ostatniej(?) konferencji u Franciszkanów wynika, że podobnie do składników konopii działają składniki goździków, a surowiec jest dostępny bez łaski i legalny.
Wniosek z tego, że pomysł gryzienia goździków, który tu się wielokrotnie przewijał ma głęboki sens.

Edit:

Zielarz Polski mnie zmotywował do sprawdzenia źródła:
to był rok 2017, artykuł w materiałach z konferencji Klaudyna Fidyt i Antoni Szumny "Naturalne związki o charakterze przeciwbólowym"

Pozdrowienia :-)
« Ostatnia zmiana: Listopada 05, 2018, 17:24:35 wysłana przez Basia »

Offline jolkaj

• Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 06, 2018, 13:37:50 »
Ewella sprzedaję u siebie olejki cbd z 3 firm. Przeważa zakup cannabiagold. Skuteczność najczęściej zależy od dobrania prawidłowej dawki. Po drugie stojąc za ladą wiem, że często warto być dla ludzi i jak ktoś ma rozpiskę na duże porcje olejków to ustala się kompletnie inny cennik.

Warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto. Prof. Bartoszewski