Autor Wątek: Zatrucie pleśniami chlebowymi  (Przeczytany 1295 razy)

Offline Zeeootech

• Nowy
  • *
Zatrucie pleśniami chlebowymi
« dnia: Lipca 17, 2018, 16:52:58 »
Witam wszystkich- mam pytanie- czy ktoś zna zioła/przyprawy/owoce/nasiona/kłącza/korzenie odtruwające na zatruci/-e/a pleśnią/-ami chlebow/-ą/ymi, bo możliwe, że się przytrułem, albo nawet zatrułem nią/nimi- zjadłem bułki leżące z parę, bądz nawet kilka dni obok spleśniałego chleba- proszę pomóżcie!??!
Z góry dziękuję!!!
« Ostatnia zmiana: Lipca 18, 2018, 10:30:47 wysłana przez Zeeootech »

Offline Lorgen

• Nowy
  • *
Odp: Zatrucie pleśniami chlebowymi
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 17, 2018, 18:02:58 »
Widzisz, ja kiedys wrocilem do domu z dlugiej wedrowki po swiecie, nastukany jeszcze wyciagnelem zakupione pieczywo i posmarowalem maslem ktore bylo w domu. Dziwnie to jakos smakowalo i takie tam, rano zobaczylem ze to maslo ma swoja wlasna inteligecje, zaproponowalo mi partyjke w szachy.... odmowilem...
Jakos w klacie zaczelo lupac, serce bic szybciej, trwalo to kilka dobrych dni (a moze i trwa do dzisiaj...) bylem z tym u lekarza to sie dowiedzialem ze to nie powinno sprawic zadnych problemow... polecil bym ci isc do lekarza ale no coz.... jak sie bedziesz czul kiepawo dluzej niz 3 dni to dla swietego spokoju idz :>

A forumowi druidzi ci zaraz pewnie z magiczna mikstura wyskocza.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: Zatrucie pleśniami chlebowymi
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 17, 2018, 19:31:16 »
W ramach odgrzybiania można sobie posypać chleb świeżym oregano, a na noc zaaplikować sobie węgiel.

Pozdrowienia :-)