General Category > Fitoterapia zakażeń i chorób pasożytniczych.
Borelioza szukam pomocy.
Boggdan:
Witam
Mam na imię Bogdan. Rok temu miałem kleszcza. Poszedłem do lekarza a ten dał mi kartkę i powiedział jak pojawią się te objawy to przyjść. Niestety nic się nie pojawiło. Wszystko tak nieszczęśliwie się złożyło, że w tym czasie piłem mocniejsze dawki boraksu. Już po tygodniu coś mi ciekło z uszu, po dwóch miałem dziwne bóle jakby korzonków, a po trzech miałem ból głowy nie do wytrzymania. Niestety wszystkie te objawy przypisywałem działaniu boraksu. Z pękającą głową przechodziłem trzy tygodnie. Poszłem do lekarza i następnego dnia wylądowałem w szpitalu zakaźnym. Zrobili mi punkcje i okazało się że mam kzm. Od jesieni mój stan powoli się pogarsza. Brałem olejki od Pana Jana, ale nie miałem specjalnych reakcji więc musiałem zrezygnować. Ostatnie trzy miesiące chodzę na biorezonans, ale jak na razie bez rezultatów. Mam już na okrągło chodzące bóle stawów, kłucie mięśni i pieczenie. Najbardziej bolą mnie ręce i dłonie a w nocy drętwieją. Mam objawów o wiele więcej, ale opisałem według mnie, najbardziej uciążliwe. Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby zechcielibyście mi pomóc, bo już nie wiem gdzie szukać ratunku.
Pozdrawiam
wzuo:
Czy w szpitalu wykryli coś jeszcze oprócz KZM? Moim zdaniem warto, żebyś zastanowił się jakie możesz mieć koinfekcje, jak masz budżet to możesz zrobić panel na koinfekcje. Warto zacząć porządnie leczyć - przejść na polskie, solidne zioła.
Boggdan:
Nic nie wykryli. Test elisa ujemny. Natomiast test borelioza i koinfekcje biorezonansem 17 bakterii: 4 babesia, 6 bartonella i 7 borelia.
kardamonek:
TYle tych wątków boreliozowych na forum, że trudno się podczepić z informacjami.
Niedawno trafiłem na taką stronę
https://era-zdrowia.pl/naturalne-leczenie/borelioza/borelioza-jak-skutecznie-i-naturalnie-sie-wyleczyc.html
Wiem, że borelioza to temat cieżki i kontrowersyjny, mnie i bliskie osoby na razie nie dotyczący.
Myślę jednak, że każda informacja może się przydać.
Boggdan:
Dzięki za info. Od dłuższego czasu dużo czytam na forum Różańskiego. Informacji na temat boreliozy i konfekcji jest tyle, że mnie to przeraża, ja po prostu tego nie ogarniam. Chciałby spróbować leczyć się ziołami, ale dla mnie osobiście jest to za trudne, sam po prostu nie dam rady.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej