General Category > Literatura o ziołach, farmacji i medycynie
Zioła dla układu nerwowego - Mateusz Senderski
tyrreus:
Hej,
ostatnio widziałem w sprzedaży książkę pana Mateusza Senderskiego - Zioła dla układu nerwowego. Nie znalazłem żadnych opini ani recenzji ksiażki - oprócz jednej - pisanej przez córkę pana Mateusza. Nie znalazłem również spisu treści tej książki - zupełnie nie wiem czego się spodziewać.
Posiadam inną książkę pana Mateusza: Prawie wszystko o ziołach i ziołolecznictwie. W tej ksiażce znajduje się bardzo fajny i merytoryczny wstęp wprowadzający do ziół, opisane są glikozydy etc. Potem opisy ziół.
W książce mi osobiście przeszkadzały wplatane reklamy mieszanek ziołowych których produkcją zajmuje się firma pana Mateusza.
Biorąc pod uwagę doświadczenie z poprzedniej ksiażki mam mieszane uczucia ponieważ nie wiem na ile będzie merytoryczna a na ile związana z działalnością gospodarczą.
Prośba do Was: Czy ktoś ma i/lub czytał tą książkę? Czy ktoś może coś o niej powiedzieć? Jak z pozostałymi książkami tego autora? Warto kupić całą serię?
Pozdrawiam!
kyciek:
Mam książkę tego autora - Ziołowe receptury na zdrowie. I jeszcze inną o dolegliwościach układu moczowego.
Według mnie bardzo fajnie napisana, dość obszernie na każdy temat.
Problematyka ziół i układu nerwowego jest mi bardzo bliska, fajnie, że znalazłeś tą pozycję, nie słyszałem o niej, recenzji też nie widzę specjalnie, opis jak pisałeś, zdawkowy.
Ze względu na to, że ta tematyka mnie interesuje, myślę, że ją na pewno sobie kupię i dam znać na forum, a w szczególności Tobie:)
Krzysztof
Basia:
Myślę, że nie ma nic złego w promocji własnych wyrobów, jeśli są dobre, a treść książki nie służy wyłącznie opisowi własnych wyrobów.
Ja bardzo lubię czytać stare katalogi wyrobów Herbapolu - produktów w większości już nie ma, ale zioła istnieją, a opisy produktów pozwalają na próbę podróbki, jeśli gotowce nie są dostępne.
Pozdrowienia :-)
kyciek:
Ja jeszcze jednym zdaniem odnośnie powyższej książki Pana Senderskiego.
Przymierzałem się jakiś czas o kupna tej książki, ale ostatecznie dopiero dziś ją zamówiłem przez internet.
Jak przyjdzie i ją przeczytam, wystawię recenzję, myślę,że temat układu nerwowego jest bliski dla wielu forumowiczów, dla bardzo.
Dam znać mniej więcej za tydzień:)
Krzysztof
Lucjusz:
Czy już przeczytałeś tę książkę?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej