Autor Wątek: Kołatanie serca spowodowane boreliozą  (Przeczytany 1921 razy)

Offline Xanax

• Nowy
  • *
Kołatanie serca spowodowane boreliozą
« dnia: Październik 12, 2018, 20:48:41 »
Witajcie. Chciałabym się przywitać gdyż przed chwilą założyłam konto.
Prawdopodobnie choruję na boreliozę, która jest u mnie przewlekła. Dlaczego prawdopodobnie? Ponieważ badania wychodzą raz takie a raz takie. Natomiast objawy i specyfika tej choroby - wszystko się zgadza, czyli niby jestem zdrowa jak ryba, a pół życia masa objawów.
Ale do sedna, jednym z moich objawów, który mnie mocno rozstraja jest kołatanie serca. Od razu uprzedzę pytania i na 100% nie mam chorego serca.
Czy możecie polecić jakieś ziółko, które zadziała choćby objawowo? Robiłam już napary z głogu i serdecznika i zero poprawy. Po intrakcie z głogu czuję się lekko rozluźniona, ale kołatanie dalej występuje. Magnez, witamina z grupy B - nic nie pomaga. Czy możecie coś polecić?
Pozdrawiam

Offline janek

• Dużo Pisze
Odp: Kołatanie serca spowodowane boreliozą
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 12, 2018, 22:01:00 »

Offline qwerta

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 12, 2018, 23:43:39 »
Na kołatanie to bardziej potas. Najwięcej potasu jest w koncentracie pomidorowym i suszonych morelach.
U mnie kołatanie serca występuje, kiedy zjem coś, na co mam silne uczulenie. Spada mi wtedy ciśnienie, robi się słabo, przyspiesza puls i właśnie odczuwam kołatanie serca. Biorę wtedy Alertec i przechodzi, więc może sprawdź, czy przypadkiem nie masz alergii?

Offline Luk

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 16, 2018, 07:43:06 »
Proponowałbym zdiagnozować tarczycę. Przy takich objawach warto to zrobić ponieważ daje różne objawy. Kołatanie serca, zimno/gorąco, osłabienie, zawroty głowy itd itp...