Autor Wątek: Częste zapalenia zatok  (Przeczytany 2458 razy)

Offline naturalnieziolowy

• Nowy
  • *
Częste zapalenia zatok
« dnia: Maja 04, 2018, 13:43:32 »
Dzień dobry wszystkim!

Od ok. 10 lat zmagam się z nadwrażliwością zatok. Nawet nieduże przeziębienie skutkuje nagromadzeniem wydzieliny w zatokach, uczuciem ciężkości w okolicach czoła, uciążliwą wydzieliną spływającą do gardła, katarem. Robiłem prześwietlenie - Roentgen nic nie pokazuje. Próbowałem brać różnego rodzaju środki konwencjonalne, wydałem spore pieniądze na wizyty u laryngologa, bez skutku. Na krótką metę pomocna jest pseudoefedryna w leczeniu objawowym, ale nie mogę się nią truć bez przerwy. Poza tym szukam czegoś, co poradzi sobie z przyczyną, a nie tylko objawami.

Może macie jakieś doświadczenie w naturalnych sposobach leczenia przewlekłego zapalenia zatok?

Offline Darshan

• Średnio Pisze
Odp: Częste zapalenia zatok
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 04, 2018, 16:39:33 »
Wiele razy, nie tylko na sobie, sprawdziłem, że w przypadku zatok całą uwagę trzeba przenieść na jelita i tam , w zależności od historycznych i obecnych objawów - zrobić porządek. Nie napiszę dokładnie jak, bo nic więcej o Tobie nie wiem a strategii jest dość dużo i częściej o sukcesie decyduje kolejność zastosowania a nie siła środków.

Offline Ondrasz

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 07, 2018, 15:02:01 »
Na temat zatok byś z tego, co tu napisano, na książkę byś uzbierał. Szukaj, a znajdziesz :-)

Offline naturalnieziolowy

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 08, 2018, 13:07:32 »
Hm, czyli widocznie za słabo szukałem. :-)

@Darshan, dzięki za radę. Tego jeszcze nie słyszałem. Przez PW (za co dziękuję!) dostałem też sugestię całkowitego odstawienia mięsa, nabiału i glutenu. Może ktoś z Was próbował oczyszczania organizmu w takiej formie i może podzielić się efektami?

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 08, 2018, 13:20:10 »
Ogółem to placebo, złudzenie, że organizm można wziąć za mordę.
Bez sprawdzenia, czy rzeczywiście masz uczulenie na te składniki, nie ma sensu odstawiać tego wszystkiego, nawet, jeśli komuś pomogło. Spokojnie możesz nie mieć alergii na jajka, ale mieć na orzechy.
Oczywiście nie będę wypowiadać się na temat wyników tzw "produkcji zwierzęcej", która może być trująca, podobnie zresztą jak marchewka czy pomidory z marketu.

Pozdrowienia :-)