Autor Wątek: Wierzba na wypadniety dysk  (Przeczytany 3572 razy)

Offline yar

• Więcej Pisze
Wierzba na wypadniety dysk
« dnia: Kwietnia 13, 2018, 07:53:00 »
Trochę skomplikowana moja historia. Dopadł mnie tak po prostu najpierw dość mocny ból nerwu kulszowego, żeby po chwili już prawie omdlewac z bólu. Dostałem się do szpitala ale oprócz środków usmierzajacych  ból nic nie zrobili. W ośrodku z kolei tabletki b. Mocne.. poszedłem do znajomego hiropaty ,nastawil  ponoć  co trzeba  było. I już mogłem się w miarę poruszać, bez tak dużego bólu. Na zbierałem kwiatostany wierzby i podagrycznik też  się obok przypaletal. I teraz moje pytanie : czy te dwa zioła pasują ze sobą ? Bo mam akurat biegunkę i nie wiem skąd ona się  wzięła. Teraz nawet leków przeciwbólowych nie mogę bo ciągle leci ze mnie.. A ból znowu się nasiliły,  może mi się znowu coś obsunelo na dysku,ale to już inna sprawa.pozdro.

Offline yar

• Więcej Pisze
Odp: Wierzba na wypadniety dysk
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 13, 2018, 08:24:55 »
Kregarz powiedział że nasiliły się stan zapalny,przez to chyba takie bóle .no ale nie może nic przez telefon dopóki mnie nie obejrzy,dopiero jutro niestety..

Offline jolkaj

• Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 13, 2018, 10:38:41 »
Nie celowałabym w biegunkę spowodowaną tymi ziołami. Bardziej w Twoje nerwy.

Wczoraj byłam u urologa bo wymyśliłam sobie kamienie na nerce. Ot. Babska fantazja  :P

Urolog po usg kazał usiąść i sprawdził wskazane przeze mnie miejsce bólu. Ot silne zapalenie nerwowe, prawdopodobnie bez rezonansu się nie obędzie. Jako, że przez większość życia stroniłam od mięsa to i epizody z anemią i brakiem b12 bywały. B12 powinnam przyjmować w zastrzykach ale jakoś mi od listopada nie po drodze do zabiegowego. W zaleceniach mam: bcomplex w dawkach słusznych, b12 podjęzykowo i domięśniowo. Wracam do ziół na układ nerwowy/rwę kulszową.

Jak bardzo Ciebie boli to wyciągnij termofor, natrzyj miejsca bolesne czymś rozgrzewającym i tak spędzaj wolny czas. To bardzo rozluźnia. Jak masz gdzieś sosnę to zrób odwary i je na gazie przykładaj.

Dobrego :)
Warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto. Prof. Bartoszewski

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 13, 2018, 12:09:10 »
Yar, będę wredna: to już odszedłeś od teorii germanizmów?

Pozdrowienia :-)

Offline yar

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 13, 2018, 13:17:21 »
Basiu, teoria germanizmow to jakiś tam kawałek wiedzy którym wg mnie warto było się zainteresować i wcale tego nie żałuję .Tych kawałków wiedzy  przez ten czas się uzbierało i jakoś wszystkie ze sobą mogą współpracować, żaden pozostalemu nie wadzi. TAK,  zdaje się  że tym razem jesteś upierdliwa, ale nie odbieram tego negatywnie; )

Biegunka to problem jak trzeba się leczyć, a ja znowu pomieszałemi już sam nie wiem skąd ona. Tu chciałoby się naturalnie jakoś wylizac i nie brać tego co truje,z drugiej strony muszę jednak wybrać piguły bo przypadek i poważny i nie ma czasu na eksperymentowanie. Ale nadal interesuje mnie synergia tych dwoje roślin. Mnie one wydawały się całkiem pasujące ze sobą.
A biegunkę to i inny domownik akurat dostał, twierdzi ze z kiszonych ogórków. Ja wczoraj kapustę zawijałem kiszoną to może i to dopomogło. Ciężko powiedzieć, ale teraz leżę na twardym po nieprzespanej nocy i jakoś mnie po tych tabletkach rozgrzewa, to chyba dobrze.

Offline yar

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 13, 2018, 14:11:19 »
CO z tymi czcionkami ?jak nie ogromne to pozostałe reszta ledwo widoczne .Te duże wyłażą  mi z telefonu i już mnie dusić chciały. Albo to chyba ta gorączka :))
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 13, 2018, 14:29:11 wysłana przez yar »

Offline kuneg

• Mów mi Małgorzato :)
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 13, 2018, 15:25:49 »
Podagrycznik z wierzbą, to jak najbardziej. Dołóż do tego żywokost i rób okłady na odcinek lędżwiowy kręgosłupa po kilka razy dziennie. Zmiel, obgotuj kilkanaście minut i ciepły kompres na plecy. Powinieneś odczuć ulgę już po godzinie. ...ale to jest jedynie działanie doraźne.

Jak stan zapalny i bóle ustąpią, to powinieneś ćwiczyć, żeby wzmocnić mięśnie wzdłuż kręgosłupa. Bez ćwiczeń na dłuższą metę nie utrzymasz dysków na swoim miejscu. Dyski wypadają, bo mięśnie ich i kręgosłupa nie trzymają we właściwym położeniu.
Nigdy wcześniej wiedza nie była tak łatwo dostępna i tylko od nas zależy, czy z niej skorzystamy.

Offline yar

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 13, 2018, 18:49:42 »
ALE podagrycznika z wierzbą nie stosować już wewnętrznie, a tylko jako ten kompres..  w sumie można by zrobić fajną mini sałatkę wraz z tymi listkami zywokostu. A wypuszcza już zywokost że tak zapytam ?

Offline tomczan

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 14, 2018, 00:35:26 »
U mnie(południowy-zachód) żywokost już listki wypuścił. Co ciekawe, ból pleców dotknął wszystkich członków mojej rodziny, którzy wcześniej mieli takie problemy.
Polecam:http://www.biostrefa.pl/ żywność, zioła, kosmetyki :)