Autor Wątek: Nowy Porządek Świata  (Przeczytany 7496 razy)

Offline Wesoły Sen

• Więcej Pisze
  • Ojcze Święty Janie Opalo módl się za nami
Nowy Porządek Świata
« dnia: Kwietnia 11, 2018, 00:08:16 »
Moi drodzy piszę to bo świat jest na krawędzi. Nowy Porządek Świata zakłada wprowadzenie globalnego rządu illuminati. Nazywany jest teorią spiskową dziejów. Stwierdzenie "teoria spiskowa" zostało wymyślone przez CIA, żeby ośmieszyć i spisek i spiskujących. Popatrzmy na termin globalizacja. Jest to tworzenie ze świata globalnej wioski, z globalnym rządem, globalnymi instytucjami ustanawiającymi i wykonującymi prawo. Czy globalizacja to teoria spiskowa dziejów? Nie! Illuminati (według znaczenia słowa oświecony) to koncerny których laboratoria naukowo badawcze mają wiedzę jak wyrabiać leki syntetyczne, tej wiedzy nie posiadają farmaceuci ani lekarze o czym wspominał dr Różański, że w razie zawirowań jak wojna zostaną z ręką w nocniku, bo farmaceuci to sprzedawcy detaliczni kosmetyków i leków gotowych.
Globaliści wywołają III wojnę światową bo Stany Zjednoczone nie mają rządów opłacanych przez korporacje, ale korporacje nimi rządzą przykład Trumpa szefa wielobilionowej korporacji The Trump Organization. Zdanie takie wypowiedział szef korporacji wydawniczej i polityk Lary Flynt.
Jak Putin mówi o wielobiegunowym świecie, to mówi o krajach, ich tradycjach, kulturach i broni tych wartości w opozycji do tego są właśnie korporacje farmaceutyczne z przymusowymi szczepieniami, Monsanto ze swoją opatentowaną żywnością GMO i tak dalej i tak dalej.
Kolejna korporacja Facebook, mnie blokuje, jestem trwale pozbawiony możliwości komentowania na portalach przez tą korporację a za publikowanie takich treści jak wyżej i ich opłacanie by przeczytało je jak najwięcej osób Facebook widać pieniędzy nie chce. Piszą że a to tekst za długi, a to obrazek zły bo ma cyferki w sobie itd, itd.
W Indiach, Chinach, Rosji tradycje ziołolecznictwa są długie, wspierane przez Uniwersytety i służbę zdrowia. W szpitalach nie tylko ziół się używa ale i Feng Shui by pacjenci się lepiej czuli.
A świat zachodni chce nam wszystkim siłą wprowadzić Nowy Porządek Świata (albo globalizację, jak kto woli). Efekt będzie taki jaki jest już u nas na zachodzie, korporacje piszą prawo. A ich krytyka to nie tylko bany w korporacyjnych portalach społecznościowych jak Facebook czy Youtube, ale w każdych mediach jest się nazywanym wrogiem demokracji.

Jak się damy to nas Monsanto, Pfizer i spółka oprócz tego że będą "karmić i leczyć", jeszcze oczipują i wprowadza Matrix pełną gębą. Przerażające no nie, 30 mediów a jedna korporacyjna "prawda"
https://www.facebook.com/RTvids/videos/1930194726990771/

link nie przez Facebook ale bez napisów https://youtu.be/kCkuuzDOKwE?t=3m30s

------------------------------------------
Informacje w tym poście pierwotnie ukazały się w tekście wydawanym przez rosyjską rządową agencję informacyjną Sputnik Polska https://pl.sputniknews.com/blogs/201804097723931-wojna-ekonomiczna-gospodarcza-iii-wojna-swiatowa-chiny-rosja-usa-dolar-rubel-juan-sankcje-sputnik/
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 11, 2018, 15:03:56 wysłana przez Wesoły Sen »
Jedna nitka DNA jest + a druga nitka -.  Całkowite sterowanie falami elektromagnetycznymi wszystkimi chorobami człowieka, komórkami, wirusami. Prąd powstaje z rozmagnesowania które zabija planetę obniżając pasy Van Allena. Walka z totalną kontrolą systemu śmierci się zaczyna

Offline mysznikowski

• Więcej Pisze
Odp: Nowy Porządek Świata
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 11, 2018, 11:09:22 »
dodaj do tego uzależnianie  zarówno podmiotów gospodarczych jak i osoby prywatne od banków, ograniczenie przepływu gotówki, ograniczenie transakcji gotówkowych, wciskanie pieniądza elektronicznego, który nigdy nie jest anonimowy, zamiast anonimowej gotówki, unifikacja walut, lansowanie życia na kredyt a ośmieszanie oszczędzania. No i oficjalne donosicielstwo pod niewiele mówiącym przeciętnemu zjadaczowi chleba określeniem sprawozdawczość i to nie tylko do NBP ale i do Europejskiego Banku Centralnego.

do tego lansowanie konsumpcyjnego stylu życia i konformizmu (zauważmy, że każda reklama najpierw uświadamia Ci, że masz problem a w następnym kadrze pokazuje Ci "łatwy" sposób rozwiązania tego problemu) , upadek moralności i wartości rodziny, wszechobecna względność, upadek ideowości, szkolnictwa, skautingu wyhoduje, bo nie wychowa, pokolenie pokornych "ciepłych kluchów" co to zamiast mózgu mają wodę, ....

i tak dalej....

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 11, 2018, 11:46:51 »
Link na FB wymaga zalogowania, a drobnym druczkiem jest napisane, że to są teksty ze Sputnika, czyli agencji propagandowej obecnych władców Rosji. To jest pewnie skutek udawanej walki FB z fałszywymi wiadomościami.

Każdy login na FB, to jak odbicie chipowej karty zegarowej, podłączonej do maszyny propagandowo - kontrolnej "naszych".

"Nasi" zamiast zastanowić się nad psychiatrią i psychologią oraz uszczelnić system rzeczywistego głosowania (ale jak "nasi" stosują fałszywki, to dobrze, jeśli "oni" używają fałszywek, to źle), to zwalają wszystko na demony nazywane "Rosja" i "Putin". Zauważmy, że już dawno nich nie było słychać o pajacu pochodzenia między innymi polskiego, czyli o Żirinowskim.

Pozdrowienia :-)

Offline Wesoły Sen

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 11, 2018, 14:58:15 »
@werbena

Jaśkowskiego akurat lubię i szanuję ale twierdzenie że Putin jest na usługach Brytyjczyków to parodia. Nawet Turcja ma dość wspierania USA przez to że oni wspierają Kurdów i to jest rozmontowywanie integralności terytorialnej tureckiego narodu. Niedawno Turcja przetestowała zresztą pocisk balistyczny rodzimej produkcji.

Nawet jeśli posądzać BRICS a szczególnie Chiny o korporacjonizm i własną chęć dominacji, to przynajmniej w teorii jest to wciąż państwo z komunistycznym rządem i internacjonalizmem przynajmniej w zamyśle. myślę że Rosja w dobie wojny ekonomicznej (bo o tym jest ten artykuł drobnym druczkiem wklejony), jest zdana na zaprzyjaźnione kraje BRICS ze względu na możliwość wymiany handlowej i podratowywania budżetu. pozatym to nie Putin wymyśla broń chemiczną w Syri, tylko korporacyjny rząd USA. Staram się bazować na faktach jak to tylko możliwe.
Jedna nitka DNA jest + a druga nitka -.  Całkowite sterowanie falami elektromagnetycznymi wszystkimi chorobami człowieka, komórkami, wirusami. Prąd powstaje z rozmagnesowania które zabija planetę obniżając pasy Van Allena. Walka z totalną kontrolą systemu śmierci się zaczyna

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 11, 2018, 19:02:24 »
Werbena, najśmieszniejsze w całej historii jest to, że tej kasy nie ma, to jest nadęty balon. Banki udają, że mają kasę, którą pożyczają, a kredytobiorcy udają, że dostają kasę i od niej płacą odsetki. Przecież na czym polegają tzw "kryzysy finansowe"? Po prostu, nagle ktoś zadaje niewygodne pytanie o kasę i "miliardy wyparowują z giełdy". Miliardy, których i tak nie było.

Różnica między nimi jest taka, że jedni mają drukarkę dolarów o prawie nieograniczonej wydajności, a drudzy muszą grubo płacić za te wydruki.

A to City of London? Matrix? Sputnik? CIA? Facebook? Reptilianie? Wpływanie na wybory? Fake news? Nie widzisz, że tu po prostu z grubej rury walą propagandziści? Wydaje mi się, że Rosjanie przynajmniej się przy tym dobrze bawią, a Amerykańce tylko histerycznie reagują, zamiast grzecznie podziękować za test systemu demokracji w praktyce.
Sami zresztą wykorzystali dokładnie tego samego Facebooka i Twittera, by Trump wszedł na stołek, o co oskarżają Rosjan, co jednak wcale nie powoduje rozpisaniaa powtórki z niby zmanipulowanych wyborów.

Nie ma co się emocjonować tym, że gdzieś się kłócą, jeśli się nie ma możliwości ich uspokoić, to należy odejść i zadbać o własne interesy.

Jak byśmy wyglądali, gdyby nie rewolucja październikowa w Rosji, Lenin i jego przydupasy, z Dzierżyńskim włącznie? Może Polska byłaby rozmiaru Księstwa Warszawskiego, bo by przecież nikt nie chciał skrzywdzić ani białej, demokratycznej Rosji, ani Niemiec, które po przegranej wojnie powinny spłacić reparacje wojenne. Kto by przeprowadził reformę rolną?

Czy niewolnictwo chłopów w Polsce zostało zakończone rękami polskimi, czy zaborców, bo polskim panom nie pasowały nowomodne porządki?

Nas wykupują teraz Chińczycy za amerykańskie pieniądze, nawet już część wielkich ferm i przetwórni rolnych jest chińskich. Świat się zmienia.

Offline werbena

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 11, 2018, 19:44:03 »
Nas wykupują teraz Chińczycy za amerykańskie pieniądze, nawet już część wielkich ferm i przetwórni rolnych jest chińskich. Świat się zmienia.

To prawda, że już część wielkich ferm i przetwórni rolnych jest chińskich, tylko tak myślę, że one mogą być tak samo chińskie jak np. Wedel jest polski ;-)

Offline kuneg

• Mów mi Małgorzato :)
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 11, 2018, 22:29:40 »
Rozumiem, co piszecie, ale jakoś nie chce mi się tym zajmować. Obserwacje i wnioski wyciągnełabym pewnie podobne, jakby mi się chciało to wszystko posprawdzać, co przytaczacie... ale mi sie nje chce. Pomalowałam paznokcie, sącze sobie czerwone wytrawne i wiem, że nie mam wpływu na wiele spraw tego świata, bo jest to poza moją kontrolą.

Basiu, uwielbiam Twoje pragmatyczne podejście do rzeczywistości i to nie jest sarkazm. Mam podobne podejście. Fakt, lepiej jest skupić się na tym, na co mamy wpływ.

Róbmy swoje...

Matrix, FB, czy inne wirtualne, czy wyimaginowane byty... Lem fajnie pisał o przyszłości i był niewiarygodnie przewidujący np. we wspomnieniach Ijona Tichego z "Kongresu futurologicznego".
Ja tam jednak wolę się skupić na tym, na co rzeczywiście mam wpływ.
Nigdy wcześniej wiedza nie była tak łatwo dostępna i tylko od nas zależy, czy z niej skorzystamy.

Offline Wesoły Sen

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 12, 2018, 01:13:55 »
kuneg sącz, maluj ale zapasy rób puszek z rybami, mięsem i warzywami oraz wody i środków przeciwbólowych. Bo Szanghajska Organizacja Współpracy czyli sojusz militarny Rosji, Chin , Indii, Turcji, Iranu oni się już w Syrii nie cofną. Po ostatnim "odkryciu" broni chemicznej w Syrii zachód sobie kręci bat na szyję. Izrael specjalnie pod Syrię przygotował broń atomową krótkiego zasięgu w sam raz pod Damaszek.

werbena krótko i na temat odpowiem, w momencie kiedy założysz koncepcję że żyjesz w korporacyjnym świecie i nic się już nie da zrobić, to zaczynasz w takim świecie żyć i przestajesz robić cokolwiek by było inaczej.

Nie wiem czy wiecie ale Chiny handlują ropą w juanach na giełdzie w Szanghaju. Koniec petrodolara. Koniec kupowania amerykańskiego długu przez Chińczyków. Wszystkiej uległości jaka była do tej pory względem zachodu koniec. Jest tak gorąco jak nie było jeszcze nigdy w historii. Kraje do tej pory wyzyskiwane stają okoniem. Nawet ja z paciorkiem na ustach zapierdzielam po zapasy nim zapierdzielać będą wszyscy.

Jak na uczelniach można uczyć że energia jest materią rozpędzoną do kwadratu prędkości światła i wszyscy podziwiają siwego kretyna co to wymyślił, bo energia jest ruchem materii, to nie mam pytań co w strefie wpływów CIA mogą myśleć ludzie w których wszystkie media nadają to samo jak mantrę. Ja polecam książki Peter Schweitzer "Victory czyli zwycięstwo" oraz Robert Gates "From the shadows" obie traktują jak po upadku ZSRR CIA zaczęło się chwalić że to dzięki pieniądzom z zachodu i systemom łączności dla agentury, Solidarność przetrwała stan wojenny i doprowadziła do układu sił który mamy dzisiaj. Nas ociemniają ci agenci do dzisiaj, bo te niby partie co się zmieniają to ekipy postsolidarnościowe. Zabójstwo arcyksięcia Franciszka Ferdynanda było pretekstem do wojny światowej a co dopiero taki samolot prezydencki. Dlaczego tego TVP nie pokaże nawet https://www.youtube.com/watch?v=CGC2ZLc3XQU Ta napromieniowana masa nie wie w ogóle w co się bawi i czym to grozi, a te wszystkie smoleńskie brednie to wymysły amerykańskich naukowców i ich oprogramowania a nie Macierewicza, który na tych idiotyzmach musi się opierać i przesuwa termin termin ostatecznej wersji ile może.
Korpo-szajs z całym światem nie ma szans.

Offline werbena

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 12, 2018, 08:48:33 »
kuneg sącz, maluj ale zapasy rób puszek z rybami, mięsem i warzywami oraz wody i środków przeciwbólowych. Bo Szanghajska Organizacja Współpracy czyli sojusz militarny Rosji, Chin , Indii, Turcji, Iranu oni się już w Syrii nie cofną. Po ostatnim "odkryciu" broni chemicznej w Syrii zachód sobie kręci bat na szyję. Izrael specjalnie pod Syrię przygotował broń atomową krótkiego zasięgu w sam raz pod Damaszek.

werbena krótko i na temat odpowiem, w momencie kiedy założysz koncepcję że żyjesz w korporacyjnym świecie i nic się już nie da zrobić, to zaczynasz w takim świecie żyć i przestajesz robić cokolwiek by było inaczej.

Nie wiem czy wiecie ale Chiny handlują ropą w juanach na giełdzie w Szanghaju. Koniec petrodolara. Koniec kupowania amerykańskiego długu przez Chińczyków. Wszystkiej uległości jaka była do tej pory względem zachodu koniec. Jest tak gorąco jak nie było jeszcze nigdy w historii. Kraje do tej pory wyzyskiwane stają okoniem. Nawet ja z paciorkiem na ustach zapierdzielam po zapasy nim zapierdzielać będą wszyscy.

Jak na uczelniach można uczyć że energia jest materią rozpędzoną do kwadratu prędkości światła i wszyscy podziwiają siwego kretyna co to wymyślił, bo energia jest ruchem materii, to nie mam pytań co w strefie wpływów CIA mogą myśleć ludzie w których wszystkie media nadają to samo jak mantrę. Ja polecam książki Peter Schweitzer "Victory czyli zwycięstwo" oraz Robert Gates "From the shadows" obie traktują jak po upadku ZSRR CIA zaczęło się chwalić że to dzięki pieniądzom z zachodu i systemom łączności dla agentury, Solidarność przetrwała stan wojenny i doprowadziła do układu sił który mamy dzisiaj. Nas ociemniają ci agenci do dzisiaj, bo te niby partie co się zmieniają to ekipy postsolidarnościowe.

To fakt, że rozliczenie w dolarach to być albo nie być mafii bankierow i nie cofna się przed niczym.
Jest też taka opcja, ze bankierzy tworząc chiński bum "usadowili się" w Chinach   ( oni nie identyfikują sie z USA TYLKO Z KAPITAŁEM, dla  USA założyli pętle zadłużenia, wyssali co się da , a teraz   zmieniają żywiciela )   i to może być kon trojański...ech...nieciekawie......

Song Hongbing - Wojna o pieniądz

http://www.rodaknet.com/Ksiazka_Wojna_o_pieniadz._Prawdziwe_zrodla_kryzysow_finansowych_-_Song_Hongbing.pdf

To wiadomo od dawna, że Solidarnośc została skanalizowana , ideowców odsunięto (Gwiazda , Walentynowicz) na czele podstawiono przywódcę Bolka, w TV G.. prawda  Szechtera itd. (vide film "Nocna zmiana")  którzy poprowadzili Solidarnośc we "właściwym" kierunku  itd.  ....a potem rabunek :

"Via bank! I FOZZ. O rabunku finansów Polski"
https://sklep.antyk.org.pl/p,via-bank-i-fozz-o-rabunku-finansow-polski,342.html

http://www.fronda.pl/a/afera-fozz-matka-wszystkich-afer-czym-byla-pierwsza-afera-iii-rp,59167.html

Co do twierdzenia, że Korpo-szajs z całym światem nie ma szans- nie byłabym takim optymista.
Bankierzy organizują  wojny, żeby wyzerować długi banków I nakręcić koniunkturę, najpierw finansują armie, potem odbudowę krajów itd. jak podczas II WS  I BIZNES SIĘ KRĘCI .....
Wojna jest dla mięsa armatniego, a im włos z głowy nie spadnie jaki by nie był rozwój wypadkow ......

Kto najwięcej skorzysta na konflikcie Rosja-NATO ???....
https://www.youtube.com/watch?v=pGRp7DqyUkQ

Starym sprawdzonym dawno sposobem:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Prowokacja_gliwicka

w Syrii dobierają się do Assada:

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/swiat-wstrzymuje-oddech-od-nowego-konfliktu-dziela-nas-godziny/2nf10mg

p.s.

w sprawie SMOLENSKA  kłamie jedna strona i druga, wykorzystując niewiedzę ludzi do swoich rozgrywek i napuszczania we wskazanym kierunku:

http://dakowski.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=22653&Itemid=100

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 12, 2018, 16:39:08 wysłana przez werbena »

Offline Moc jest w Tobie!

• Dużo Pisze

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 12, 2018, 19:46:10 »
W sprawie Smoleńska był ostatnio bardzo fajny artykuł, a właściwie fragment książki o tupolewiźmie:

https://ksiazki.wp.pl/czerwony-guzik-w-tupolewie-nie-zadzialal-bo-nie-mogl-zadzialac-piloci-tupolewa-byli-bez-szans-6237892519077505a

Offline werbena

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 21, 2018, 08:11:37 »
WYŁĄCZ Bluetooth. NATYCHMIAST!

https://niebezpiecznik.pl/post/wylacz-bluetooth-natychmiast/

"MASOWE SZPIEGOWANIE......

(....).....Prawdziwa rewolucja dopiero się jednak zaczyna, w następnych dekadach powstanie Internet Rzeczy powodując zmianę, którą ciężko sobie nawet wyobrazić.
Termin „Internet Rzeczy” pojawił się w 1999 roku, ale sama koncepcja jest dużo starsza i po raz pierwszy prawdopodobnie pojawiła się w wydanej w 1986 roku książce Alvina Tofflera „Trzecia fala”.
Autor opisuje w niej pomysł „inteligentnego” domu wyposażonego w sensory i komunikującego się za pomocą sieci teleinformatycznej, na przykład by zlecić naprawę przeciekającego dachu.
Większość ludzi myśli, że Internet Rzeczy to podłączone do sieci lodówki, pralki lub samochody, ale przyszły IR będzie dużo czymś więcej. Przyszłościową koncepcję przedstawia dokument Komisji Europejskiej „Internet of Things —— An action plan for Europe” z 2009 roku.
 Zakłada on, że wszystkie ale to absolutnie wszystkie (skarpetki, jogurt i cegły też) produkowane rzeczy będą posiadały chip RFID wraz z unikalnym radiowym numerem rejestracyjnym RFID.............

c.d.:
http://finktank.pl/2017/12/07/masowe-szpiegowanie-spoleczenstw/

https://independenttrader.pl/jak-powstaje-wspolczesne-niewolnictwo.html

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 21, 2018, 08:13:58 wysłana przez werbena »

Offline werbena

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 30, 2018, 08:25:02 »
dr Jerzy Jaśkowski -"Świat jest inny odc. 69 - Przecieram oczy - by jaśniej widzieć"

https://www.youtube.com/watch?v=iSgxQVvsL5s

Mafijny jasnowidz prorokuje, oznacza to, ze jest odpowiedni  plan :

https://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/bill-gates-alarmuje-ze-nowa-pandemia-moze-zabic-30-milionow-ludzi
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 30, 2018, 08:29:49 wysłana przez werbena »

Offline Alinge

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #13 dnia: Maja 05, 2018, 22:08:36 »
Co by nie powiedzieć "Wesoły Sen" ludzi którzy TO wiedzą,  jest bardzo dużo. Mówisz o przygotowaniach i zbieraniu żywności, leków itd. to już się dzieje ! Mam znajomego lekarza lat ok 47. Od ok 2 lat  gromadzi przeróżny sprzęt w garażu np. ma 3 agregaty prądotwórcze, z 20 kanistrów  na paliwo (tych starych- blaszanych)  żywność od  tych dwóch lat chomikuje ( puszki i suche ) i wiele innych na tzw. "czarną godzinę"
Czy ja zbieram ?  nie, choć zdaje się że jako dobra  gospodyni domowa - zapasy u mnie są, z uwagi na uwielbiane przez moją rodzinę gotowce mojej roboty pt. "weki" ale też i mam zapasy ziarna zbóż. Poza tym jestem homeopatą, więc leki homeo mam, nad to związek ze wsią również mam, więc mam jakąś cichą nadzieję, że "dam radę"

Fakt szpiegostwa naszego życia jest przeogromny. Wielu się ze mną zgodzi, iż  to od nas zależy, czy dajemy się łatwo kontrolować, czy jednak mamy kontrolę nad tym co  idzie  o nas w eter.
Przykładem paskudnej kontroli jest oczywiście fb.  Mam to dziadostwo, z uwagi na swoje branżowe grupy ( w tym momencie, nawet nie wypada tego portalu wyzywać od  dziadostwa) ale przy jakieś okazji weszłam w ustawienia i ściągnęłam sobie  "plik o sobie"  Sciągał się bardzo długo, a moim oczom pokazały się informacje o których już dawno zapomniałam, czyli praktycznie  wszystko, od początku  istnienia mojego konta na fb :(  Były to rozmowy na priv, rozmowy "telefoniczne" zdjęcia Rozmowy telefoniczne po latach osłuchiwane są czasem szokujące, ponieważ  niektórych ludzi już dawno na świecie nie ma, a rozmowa jest :(  itd. Po jaką anielkę FB zbiera te dane ? nad to sami się z tym godzimy :(
Inny przykład: niedawno zmieniałam telefon. Oczywiście przy starcie telefonu nie przeczytałam instrukcji obsługi owego, bo i po co ? :-)   kilka dni go użytkowałam, i zauważyłam że coś mi nie gra. Wybierając jakiś nr telefonu, zgaszał mi się od razu opis  miejsca gdzie dzwonię. Dopiero zrozumiałam, że to google "chce dobrze dla mnie" i mi podrzuca informacje o adresacie.  Moment, ale czy ja tego chciałam ? czy ja oczekiwałam , że jeśli dzwonię do fryzjera mojego psa, to mi się wyświetli pełna nazwa "Salon pupil" ?  Grzebiąc więc w moim telefonie,szukając opcji wyrzucenia owego "podpowiadacza" sięgnęłam wreszcie po instrukcję obsługi, a tam  drobnym maczkiem, jak byk pisze - iż aplikacje googlowskie zainstalują się zaraz po starcie. Jeśli chcę z nich zrezygnować, to muszę inaczej telefon uruchamiać.  Cóż, ponieważ fakt się dokonał, to nie zastanawiając się - usunęłam z telefonu aplikacje które podejrzewałam,  że mają związek z google, ale  tym samym spowodowałam iż np. nie mogę w pełni korzystać z podstawowej potrzeby jak np. "zapisz kontakt" :-)
Również  mój telefon a dokładnie np. "lokalizacja"  pragnie mieć dostęp  do mojego kalendarza ( jakoś to mogę zrozumieć) ale dlaczego chce mieć dostęp do mojego ...budzika ? tego nie pojmuje.

Długo by pisać. Jesteśmy świadomi tego co się wyprawia w tym świecie, o tym trzeba mówić, bo  przecież mamy jeszcze nasze dzieci, które chcemy chronić.  Pytanie tylko, co my z tą wiedzą możemy zrobić ?
Takie  pytanie zadaje również mojemu  koledze lekarzowi - co z tego ze mam wiedzę o "problemie"  i się przygotuję na ewentualną wojnę. Tyle że,  ja wolę działać prewencyjnie, a nie walczyć już z objawem, ale jak tu walczyć prewencyjnie ?

Edit: koleżanka dziś mi coś takiego podrzuciła: https://www.youtube.com/watch?v=uo59h3w98ro " Łamanie kodu prawnego - Dialog w sądzie z człowiekiem wolnym znającym swoje prawa naturalne "
« Ostatnia zmiana: Maja 05, 2018, 22:24:27 wysłana przez Alinge »

Offline old

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #14 dnia: Maja 06, 2018, 07:36:15 »
Ten kto wierzy BOGU żadnych zapasów nie będzie zbierał.

Mat. 6:24-34
24. Nikt nie może dwom panom służyć, gdyż albo jednego będzie miał w nienawiści, a drugiego będzie miłował; albo jednego trzymać się będzie, a drugim pogardzi; nie możecie Bogu służyć i mamonie.
25. Dlatego powiadam wam: Nie troszczcie się o żywot wasz, co byście jedli, albo co byście pili, ani o ciało wasze, czem byście się odziewali; azaż żywot nie jest zacniejszy niż pokarm, i ciało niż odzienie?
26. Spojrzyjcie na ptaki niebieskie, iż nie sieją ani żną, ani zbierają do gumien, a wżdy Ojciec wasz niebieski żywi je; izali wy nie jesteście daleko zacniejsi nad nie?
27. I któż z was troskliwie myśląc, może przydać do wzrostu swego łokieć jeden?
28. A o odzienie przeczże się troszczycie? Przypatrzcie się liliom polnym, jako rosną; nie pracują, ani przędą.
29. A Ja wam powiadam, iż ani Salomon we wszystkiej sławie swojej nie był tak przyodziany, jako jedna z tych.
30. Jeźli tedy trawę polną, która dziś jest, a jutro bywa w piec wrzucona, Bóg tak przyodziewa, azaż nie daleko więcej was! o małowierni!
31. Nie troszczcie się tedy, mówiąc: Cóż będziemy jeść? albo co będziemy pić? albo czem się będziemy przyodziewać?
32. Boć tego wszystkiego poganie szukają; wieć bowiem Ojciec wasz niebieski, że tego wszystkiego potrzebujecie.
33. Ale szukajcie naprzód królestwa Bożego, i sprawiedliwości jego, a to wszystko będzie wam przydano.
34. Przetoż nie troszczcie się o jutrzejszy dzień: albowiem jutrzejszy dzień troskać się będzie o swoje potrzeby. Dosyćci ma dzień na swojem utrapieniu.
(BG)

Inwigilacja jest wszechobecna a portale społecznościowe wcale do jej realizacji nie były potrzebne bo internet jest projektem wojskowym i od początku jest w pełni kontrolowany. Niemniej skoro można było wykorzystać ludzką głupotę to zrobiono to.
Różne systemy nasłuchowe które nieprzerwanie nagrywają wszelką komunikację, satelity, wszędobylskie kamery, inteligentne liczniki, smart telewizory i smartfony to składowe globalnego, permanentnego monitoringu i obrzydliwego śledzenia.
« Ostatnia zmiana: Maja 06, 2018, 07:37:56 wysłana przez old »