Autor Wątek: Olej ze słodkich migdałów  (Przeczytany 1930 razy)

Offline aleks3

• Nowy
  • *
Olej ze słodkich migdałów
« dnia: Kwietnia 06, 2018, 16:24:23 »
Hejoo  :-*
Zastanawiam się nad zainwestowaniem w dobry olej ze słodkich migdałów, tylko pytanie pozostaje jedno - czy ktoś z Was zauważył jego faktycznie dobroczynny wpływ na cerę? Cena jest dość wysoka, więc nie chciałabym w ciemno kupować. Mam także cerę normalną w kierunku suchej.
Jakieś opinie?

Offline jolkaj

• Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: Olej ze słodkich migdałów
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 06, 2018, 21:21:09 »
Jaka wysoka cena, poszukaj lepiej na półkach. To jeden z najtańszych olejów kosmetycznych. Jakby tak się doczepić słowa "dobry" to niby jaki? Lany w Hiszpanii czy Maroku i przewożony do Polski w chłodni? O takich piszesz? Istnieją ?

Używam go często. Z różnych firm. Skóra jest bardzo nawilżona, taka bardziej spójna. Panie po ciąży chwalą go sobie na pomarańczową skórkę ale tutaj można się przyczepić do faktu poczynania na owej skórze masażu przy wcieraniu oleju. Ja jestem na tak.

Warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto. Prof. Bartoszewski

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 06, 2018, 22:01:07 »
Jolka ma rację 20 złotych za 150ml to nie jest inwestycja, to jest drobny wydatek.

Pozdrowienia :-)

Offline zielarz polski

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 07, 2018, 08:04:01 »
Mam na sklepie olej z Profarmu, 100 ml kosztuje 14 złoty. Sprzedaję go od lat, panie kupują, wracają, są bardzo zadowolone.  Parę razy wykorzystywałem go jako bazę olejową do kosmetyków.
Śmiało kupuj, koszt niewielki, dobra jakość.

A jolkaj ma rację - to bardzo tani olej jak na kosmetyczny. dla przykładu olej z pestek malin, za 30 ml, około 20-25 złoty.

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 07, 2018, 08:06:13 wysłana przez zielarz polski »