Autor Wątek: STROFANTYNA Strodival Skretnik Strophanthus - gdzie kupie?  (Przeczytany 29433 razy)

Offline Goga

• Nowy
  • *
STROFANTYNA Strodival Skretnik Strophanthus - gdzie kupie?
« dnia: Kwietnia 02, 2018, 00:16:04 »
Witam. Czy strodival mozna kupic bez recepty? Interesuje mnie 3mg i 6 mg. Jesli ktos ma mozliwosc prosze dac znac. Jesli nie, to jaki inny lek, suplement ze skretnikiem polecacie? Chodzi o 3 osoby, rodzice i ja
Tata - miazdzyca, bajpasy
Mama - 2 zawaly
ja - tachykardia, arytmia, nadcisnienie
Wiem, ze leki ktore mi chca dac tylko odwleka ten moment, ide trybem mamy, za pare lat moze byc juz za pozno.
z gory dzieki.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: STROFANTYNA Strodival Skretnik Strophanthus - gdzie kupie?
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 02, 2018, 10:36:25 »
Powiedzmy sobie prawdę: strofantyna reguluje serce, rozszerza naczynia wieńcowe, ale NIe leczy miażdżycy, czyli NIE uchroni przed zawałem.
Nasz pszonak ma nieco podobne działanie do skrętnika i chyba rośnie wszędzie. Jedną z tajemnić Herbapolu jest dlaczego włożono wiele środków w przebadanie pszonaka i w końcu nic z tego nie wyszło.

Najprostszymi środkami przeciwmiażdżycowymi, które się przewijały u nas na forum, to nalewka typu "krople Toda"
http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=170.msg74262#msg74262
lub mieszanki ziołowe na motywach dawnego herbapolowskiego Sklerosanu + Cardiosanu
http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=360.msg2548#msg2548

Ogółem musicie przeanalizować wasze odżywianie, w jaki sposób je wzbogacić o składniki, których może Wam brakować, uregulować trawienie, by się wchłonęło to, co ma się wchłonąć, zadbać o wątrobę, bo tam jest sterowanie gospodarką cholesterolową, do posiłków brać tran lub olej lniany lub z dyni.

Pozdrowienia :-)
« Ostatnia zmiana: Lipca 16, 2019, 11:50:48 wysłana przez Basia »

Offline drzazgaczeslawa@gmail.com

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Października 07, 2018, 21:50:07 »
Edit od Basi:

Zanim ktoś zacznie kupować pod tymi linkami, należy przeczytać komentarz Admina 2 posty niżej i zachować się rozsądnie

Strodival bez recepty nie kupisz, albo te krople STROPHANTYNA 100ml (wychodzą znacznie taniej od tabletek i też oryginalne Niemieckie)
15 kropel STROPHANTYNA (strofantyny) to równoważnik tabletki Strodival 3mg

http://kalisz.oglaszamy24.pl/ogloszenie.php?advert_id=857613507

wysyłka jeżeli nie ma na stanie  to max tydzień od dnia zamówienia - trzeba przywieźć.

albo apteka i tutaj trzeba samemu z receptą i całość trwa "troszkę" dłużej:

Apteka Schloss-Apotheke wysyła po otrzymaniu recepty i ew. uzgodnieniu kosztów (ok. 75 euro za 100 kapsułek, co starcza na 100 dni).

Schloss-Apotheke, 88326 Aulendorf

tel: 49 75259231 0  (fax zamiast 0 daj 20)

Inhaber Matthias Stadler

Przy płaceniu pomocne:

Apobank Düsseldorf IBAN: DE72 3006 0601 0008 0472 43

BIC: DAAEDEDD   

==================

Günstige Preise und Angebote für 'g-strophanthin'
http://www.delupe.de/shop/?q=G-strophanthin&gclid=CO6Iuo2yob0CFWjKtAodiRIAMQ

========================

Uwaga:
Nie płacić przez PKO BP, bo oni biorą do 50 % „prowizji”. Po cichu! Są tam jakieś pułapki typu: „Brak kodu BIC lub numeru rachunku w standardzie IBAN/NRB spowoduje, że DPW nie zostanie zrealizowane jako SEPA"

I mnóstwo innych skrótów zupełnie niezrozumiałych dla laika.

Itp – typowe dla akcji „kup pan cegłę”. Banksterzy ! Krótkowzroczni.

Edit od Basi:

Zanim ktoś zacznie kupować pod tymi linkami, należy przeczytać komentarz Admina 2 posty niżej i zachować się rozsądnie

« Ostatnia zmiana: Marca 04, 2019, 11:05:46 wysłana przez Basia »

Offline sylwka

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 03, 2019, 15:23:48 »

Offline sylwka

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 03, 2019, 15:29:23 »
nie jestem lekarzem  ale  poniżej link do wypowiedzi  kardiologa na ten temat i chyba sensowny :
strofantyna chroni przed zawałem !

http://dakowski.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=12394&Itemid=53

Offline Henryk Rozanski

• Administrator
  • Mało Pisze
    • Medycyna dawna i współczesna
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 04, 2019, 07:29:47 »
Strofantyna homeopatyczna jest w każdej niemieckiej aptece bez recepty. Najczęściej w potencji D4 i D6, ponadto D8 i D12. D3 są na receptę. Dla niewtajemniczonych: jak należy odczytywać wówczas rozcieńczenie?, do jedynki dajemy tyle zer ile jest po literce D, zatem D3 oznacza 1:1000, D4 1:10 000 itd.
Nikt nikomu łaski nie robi w aptece niemieckiej, że sprzedaje Strophanthus homeopatyczny. Proszę kupować bezpośrednio w aptekach, a nie przez dziwnych pośredników internetowych. Bardzo efektywne są roztwory do wstrzyknięć (ampułki, 10 szt. 15 euro, D4) - osoby z niewydolnością mięśnia sercowego od razu odczuwają działanie.
W Polsce krople Strophanthus Hevert'a potrafią sprzedawać nielegalnie po 100, a nawet 280 zł+koszty przesyłki, podczas gdy w internetowej aptece mają Państwo ten preparat za 20 euro. Granulki Strophanthus w niemieckich aptekach są w cenie około 7 euro. Widziałem ogłoszenia w Polsce, że ktoś napisał "Strophanthus 10 g, etanol 100 ml". Jest to skandaliczne, wyraźne manipulowanie danymi i ukrywanie, że jest to preparat homeopatyczny. Powinno być 10 g zawiera Strophanthus Dil. D4 10 g, 10 ml odpowiednio 9,26 g, zawiera 49% vol.% alkoholu. Oczywiście nie neguję aktywności homeopatii, ale nie należy udawać, że jest to produkt o takich samych właściwościach jak Strophantinum G dawniej podawany dożylnie w dawce jednorazowej 0,00025.
Proszę nie dawać się oszukiwać i nie korzystać z szemranych ogłoszeń.

Offline Alinge

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 06, 2019, 23:36:57 »
Strofantyna homeopatyczna jest w każdej niemieckiej aptece bez recepty. Najczęściej w potencji D4 i D6, ponadto D8 i D12. D3 są na receptę. Dla niewtajemniczonych: jak należy odczytywać wówczas rozcieńczenie?, do jedynki dajemy tyle zer ile jest po literce D, zatem D3 oznacza 1:1000, D4 1:10 000 itd.
Nikt nikomu łaski nie robi w aptece niemieckiej, że sprzedaje Strophanthus homeopatyczny. Proszę kupować bezpośrednio w aptekach, a nie przez dziwnych pośredników internetowych. Bardzo efektywne są roztwory do wstrzyknięć (ampułki, 10 szt. 15 euro, D4) - osoby z niewydolnością mięśnia sercowego od razu odczuwają działanie.

Dziękuję  Doktorowi za komentarz . Mój podopieczny w ubiegłym roku kupował własnie w rozcieńczeniu  D4, krople, bo  zastrzyki nie wchodzą u niego w rachubę - panicznie boi  się igły. Preparat okazał się bardzo pomocny. Bardzo ważne, koszt zakupu był naprawdę bardzo niski, absolutnie odbiegający od cen w "reklamie" z kolei dużo większy koszt  to przesyłka do Polski :-)
Z ciekawości sprawdzę, ile lek kosztuje w aptece homeopatycznej w UK - skąd wiele produktów ściągamy, ale na pewno nigdy w tak wyolbrzymionych cenach.

Pzdr

Offline tepleessee

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 03, 2021, 19:59:20 »
ja szczerze polecam stronkę https://allegro.pl
« Ostatnia zmiana: Listopada 20, 2021, 13:31:35 wysłana przez tepleessee »

Offline Fabek

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 15, 2022, 12:49:36 »
Kupiłem oryginalną niemiecką Strofantynę (dla mojej babci) opisywaną przez Panią Basię i szczerze mogę polecić - już po paru dniach odzyskała wigor, uczucie sforsowania, zadyszki i zmęczenie zniknęło. Jesteśmy bardzo szczęśliwi.

Offline DagaM

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: Marca 01, 2022, 19:41:26 »
Można wiedzieć gdzie Pan kupił? I jak babcia zażywa ?