Autor Wątek: Problem z owulacją i niedoczynność hormonalna jajników  (Przeczytany 2258 razy)

Offline Myszka

• Nowy
  • *
Problem z owulacją i niedoczynność hormonalna jajników
« dnia: Styczeń 04, 2018, 15:15:49 »
Witam,Mam 26 lat i od kilku lat nie miesiaczkuje. Stwierdzono problem z owulacja, brak jajeczkowania i niedoczynnosci hormonalna jajnikow. Szukam porady jak w naturlany sposob przywrócic okres. Jakie zioła czy inne specyfiki mogłabym zacząć stosować?

Offline jolkaj

• Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: Problem z owulacją i niedoczynność hormonalna jajników
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 05, 2018, 18:27:36 »
Z życia zielarskiego sklepu. Najczęściej wystarcza suplementacja niepokalankiem, produkt o nazwie castagnus. Istotną informacją jest to by osoby ważące powyżej 50kg przyjmowały po 2 tabletki na dobę. Potem olej z wiesiołka w postaci 2 łyżek na dobę. Dobrze znosi bolesność piersi przed miesiączką. Chwalą go sobie na zmiany torbielowate na jajnikach. Z mieszanek zielarskich: kwiat jasnoty, przywrotnik, nagietek,  oregano (lebiodka). To taka podstawa.

Pilnuj żeby nie dochodziło do tworzenia torbieli bo w późniejszym czasie skóra tak się nawarstwi i stwardnieje, że będziesz co chwilę do ginekologa chodzić żeby się w stany poważniejsze nie przeobraziło.
Warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto. Prof. Bartoszewski

Offline anavilma

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 05, 2018, 19:13:52 »
Bardzo polecam progesteron roślinny w kremie. Moja  córka bardzo szybko uregulowała sobie cykl, po kilku ładnych latach bez miesiączki. To był nasz wielki problem. Teraz jest wszystko jak w zegarku. Gdybyś chciała to podrzucę blizsze informacje.

Offline paproc

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 05, 2018, 21:02:20 »
Trzeba próbować z jasnotą, przywrotnikiem, ale też kwiatem kaliny. Mieszanki Marii Treben -   300g nagietka, 100g pokrzywy i 100g krwawnika. Może szybko zadziałać niepokalanek -Castagnus z Herbapolu (do kupienia w aptece czy sklepie zielarskim) - spróbować. Na mnie działał świetnie. Są też kremy z naturalnym progesteronem, dużo cytatów znajduje się w necie z książki lekarza dr. Nocuń. Na pewno te kremy regulują okres. Krem NPC ( sprowadzam przez znajomych ze Stanów, jakoś boję się kupić w necie). Jeśli nie mam NPC to łatwo i szybko  robi się zakupy ze sklepu Iherb (przesyłka tylko 2 dolary) krem z naturalnym progesteronem firmy Now, przy czym jest z pompką i z aplikacją mniejszych dawek jest problem.
Jest polski krem Progestella z Wild Yam - dziki pochrzyn, z informacją że jest prekursorem naturalnego progesteronu. Dr Nocuń uważa , że nie ma możliwościowi przekształcić się w progesteron w organizmie, przy czym brałam go, aczkolwiek krótko, i radził sobie z regulacją.

Offline Myszka

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 11, 2018, 19:27:16 »
Dziękuję za rady. Jest jakaś zielarnia w poblizu więc zorientuje się czy coś takiego tam jest. Jestem Nemo w tych naturalnych sprawach. Mój mąż od jakiegoś czasu leczy się ziołami i widać efekty. Dlatego też i ja zdecydowałam się spróbować. Pozdrawiam:)