General Category > Medycyna naturalna, ale nie typowe ziołolecznictwo

tradycyjne metody diagnostyczne

(1/6) > >>

ineslik:
Za radą Utygana wykonałam test na zawartość jodu w organizmie. Kupiłam jodynę za 2,02zł. i posmarowałam na noc skórę na brzuchu, kreska 15cm. Rano po kresce nie było śladu, czyli mam za mało jodu w organizmie. Proste i genialne. Warto sobie zrobić. Lekarka, którą zapytałam o badanie na poziom jodu , znała tylko badanie hormonu. O kresce na brzuchu słyszała po raz pierwszy.

Znacie inne tradycyjne metody diagnostyczne?

alelen:
Swego czasu spotkałam się ze sprawdzaniem ciśnienia, bez ciśnieniomierza, ale nie pamiętam zasad tylko ogólnie co się robi.  Stojąc bokiem do ściany przyciska się do onej rękę (opierając się o ścianę). Gdy odsunie się od ściany po jakiejś chwili,  ręka sama wędruje do góry. Nie pamiętam jak długo należy trzymać rękę przy ścianie, ani jak interpretować wędrującą do góry rękę. Może ktoś się z tym spotkał?

Dziki Ineslik za test na jod.

ineslik:
"Dziki Ineslik" odpowiada - podziękowania należą się Utyganowi. http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=622.0

Małgorzata:

--- Cytat: ineslik w Sierpnia 19, 2011, 19:08:49 ---Znacie inne tradycyjne metody diagnostyczne?

--- Koniec cytatu ---

O teście buraczkowym pewnie słyszałaś. Tombak, Słonecki i inni polecają go do sprawdzania zdrowia nerek czy szczelności jelit. A Rebecca Wood w książce The New Whole Foods Encyclopedia pisze co innego: "Dlaczego tak jest, że jednego dnia po zjedzeniu buraka mocz zabarwia się na różowo, podczas gdy innego dnia inny burak sprawia, że stolec jest karmazynowy? Według specjalisty do spraw żywienia doktora Jeffrey’a Blanda różowy mocz może wskazywać na niedobór żelaza w organizmie, zaś karmazynowy stolec świadczy o właściwym poziomie żelaza."

Pozdrawiam :)

ineslik:
Dziękuję.
Sprawdzałam dzisiaj ten trik z ramieniem. Ręka się naprawdę podnosi. (przyciskałam 30 sekund). ale jak to odczytywać?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej