Autor Wątek: B complex  (Przeczytany 19422 razy)

Offline kyciek

• Średnio Pisze
    • Ziołolecznictwo
Odp: B complex
« Odpowiedź #45 dnia: Kwietnia 07, 2019, 18:11:03 »
Częstotliwość odpisywania pytającego w stosunku do poruszanego problemu wskazuje według mnie na marketing internetowy chwalący w/w suplement:)

Offline kyciek

• Średnio Pisze
    • Ziołolecznictwo
« Odpowiedź #46 dnia: Kwietnia 15, 2019, 14:01:39 »
chyba amarok pomógł hihihihiihihi

nie udała się reklama chyba oj...i trzeba było uciec z forum

Offline mania987

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: Kwietnia 18, 2019, 11:05:26 »
Może faktycznie warto stąd uciec, skoro padają nieustanne oskarżenia o reklamę. Krzysztofie, mam pracę i rodzinę, a przesiadywanie na forum nie jest moim priorytetem, wchodzę tylko wtedy gdy mam wolną chwilę. Widzę natomiast, że to raczej Twoim celem jest wypromowanie swojej strony na tym forum, stąd ta aktywność i podejrzliwość w stosunku do innych - wszędzie widzisz konkurencję. Ja w forumowe zaczepki wdawać się nie zamierzam, dlatego ten post jest moim ostatnim.

Offline kyciek

• Średnio Pisze
    • Ziołolecznictwo
« Odpowiedź #48 dnia: Kwietnia 18, 2019, 19:43:07 »
Jeśli jesteś prawdziwą osobą, nigdzie nie uciekaj. Jeśli poczułaś się urażona, szczerze przepraszam. Ja ostatni jestem do kłótni, wolę rozmawiać, napisałem to co napisałem, bo dużo na wszystkich forach ludzi od marketingu sieciowego, a te tu tutaj wydaje się bardzo od tego odizolowane dzięki jak mi się wydaje dobrym adminom:)

Forum aż się prosi ze względu na swoją popularność o wizyty tego typu ludzi.

Co do mnie, link pod moimi postami kieruje do mojego kanału YT, który jest póki co niszowy, niezwiązany z tematyką forum przynajmniej na razie, więc oświadczam wszystkim, że niczego nie reklamuję, kto ma ochotę nich zajrzy a kto nie, nie ma problemu:)

Co do istoty wątku - jeśli naprawdę masz swoje problemy, oczywiście w zależności od skali problemu, czeka Cię sporo pracy, kiedyś cierpiałem na bardzo poważne problemy ze snem, brak snu przez kilka dni z rzędu to był standard.

Moja wskazówka dla Ciebie i to taka szczera, prosto od serca, zwróć uwagę mniejszą lub większą w zależności od potrzeby - na emocjonalną stronę swojego życia, konflikty wewnętrzne, napięcia, lęki obawy, zmartwienia, wszystko to co się toczy w Twoim wnętrzu, traumy, tłumione uczucia itd, jeśli z nimi nie zrobisz porządku, o ile oczywiście one występują w Twoim życiu te przyczyny, to będą one bardzo wpływać na Twój sen i wybudzanie się w nocy.

Krzysztof - Pozdrawiam Cię serdecznie

Offline kyciek

• Średnio Pisze
    • Ziołolecznictwo
« Odpowiedź #49 dnia: Kwietnia 18, 2019, 19:45:17 »
A i oczywiście na brak energii....ale można i są na to sposoby by sobie pomóc, na forum jest całe kompendium wiedzy, a po suplementy bym sięgał w absolutnej ostateczności.

Offline mania987

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: Maja 09, 2019, 17:21:55 »
Przeprosiny przyjęte, możemy zacząć od nowa :)
Co do dolegliwości wcześniej przeze mnie opisanych - Twoje uwagi są słuszne, dlatego nie zostawiam problemu samemu sobie. Pewne kwestie muszę poukładać i przepracować :) Myślę, że w moim przypadku holistycznie trzeba podejść do tematu, dlatego suplementów/leków nie wykluczam.

Offline kyciek

• Średnio Pisze
    • Ziołolecznictwo
« Odpowiedź #51 dnia: Maja 10, 2019, 06:03:12 »
Każdy przypadek jest zupełnie inny, ale są takie, gdzie naprawdę podchodzi się całościowo, ponieważ jest to konieczne w cięższych przypadkach, zależy jak oceniasz swój i co tam obecnie się u Ciebie dzieje:)

Offline mania987

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: Maja 14, 2019, 13:16:16 »
Krzysztofie, od 3 tyg. przyjmuję magneB6 Forte, 3x dziennie i nie wiem, czy to przypadek czy może jednak skuteczność preparatu, ale od tygodnia udaje mi się wcześnie szybko zasypiać i wstaję wypoczęta (co rzadko się zdarza). Nie wiem, co mam o tym myśleć ;)

Offline kyciek

• Średnio Pisze
    • Ziołolecznictwo
« Odpowiedź #53 dnia: Maja 14, 2019, 18:50:23 »
Magnez ma swoje udokumentowane działanie na układ nerwowy, najprawdopodobniej to jego zasługa, ale przy cięższych przypadkach magnez to za mało, tak mi się wydaje:)

Krzysztof

Offline kyciek

• Średnio Pisze
    • Ziołolecznictwo
« Odpowiedź #54 dnia: Sierpnia 12, 2019, 18:23:18 »
Czy opisywana w temacie historia ma jakiś koniec lub kolejny etap, pozytywny?:)

Krzysztof

Offline Golombek89

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: Stycznia 15, 2020, 19:54:39 »
Które B-Complex bierzecie i jak na Was działają.
Ja w swojej historii brałem 2 opakowania Trec, kilka opakowan Olimp i 10 kapsułek Now Foods.
W przypadku Trec i Olimp mocz podczas sikania był ciemnożółty.
Nie pamiętam dokładnie jak się wtedy czułem...

Offline old

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #56 dnia: Stycznia 15, 2020, 21:03:50 »
Dla mnie najpewniejsze są od Aliness i taki B-50 biorę.
Efektów nie odczuwam ale łykam.
Ryboflawina barwi mocz bo organizm wyzbywa się nadmiaru tych witamin.
Czasami bardziej, innym razem mniej.
No i oczywiście zależy też to od zagęszczenia moczu.
Im lepsze nawodnienie tym kolor jaskrawszy.

Offline irek602

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #57 dnia: Stycznia 17, 2020, 20:39:51 »
 Otóż wybieramy preparaty z:

Folianem, nie z kwasem foliowym - najlepszy folian to tzw. Quadrefolic, czyli [6S]-5-metylotetrahydrofolian, forma gotowa do użycia przez organizm, metylowana, najnowszej generacji, działa niezależnie od ewentualnych dysfunkcji enzymów. Zgodnie z polskimi przepisami ta witamina w składzie suplementu musi być wpisana jako kwas foliowy, jednak w opisie szukajcie informacji, ze jest to wspomniany powyżej folian, ten dokładnie folian.
    Metylokobalaminą (wit. B12), nie  cyjanokobalaminą - ta druga to forma nieaktywna. Część osób cierpi na dysfunkcje enzymów metylującyh wit. B12. I ten problem jest znacznie rzadziej diagnozowany niż w przypadku polimorfizmu MTHFR ponieważ w metabolizmie wit. B12 bierze udział wiele enzymów i trudno stwierdzić, który nie działa prawidłowo.
    Pirydoksalo-5-fosforanem (wit. B6), inaczej P5P, nie pirydoksynę - ta druga to forma nieaktywna.
    5-fosforanem sodowym ryboflawiny (wit. B2), nie ryboflawinę - jak wyżej, ta druga to forma nieaktywna.
https://www.m-z.pl/b-kompleks/b-complex-plus-100-kaps

Offline old

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #58 dnia: Stycznia 17, 2020, 21:40:08 »
Przecież B-50 od Aliness jest dwa razy tańszy i moim zdaniem pewniejszy.

Offline irek602

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #59 dnia: Stycznia 22, 2020, 21:40:32 »
Ale metylowana forma tylko z nazwy