Autor Wątek: Zioła dzialające na bartonellę  (Przeczytany 3876 razy)

Offline Martinez

• Nowy
  • *
Zioła dzialające na bartonellę
« dnia: Listopada 22, 2017, 00:08:20 »
Witam wszystkich i za razem proszę opomoc i podpowiedzi ponieważ po stosowaniu zaleceń i kuracji jednego z bardziej znanych fitoterapeutów mam duży problem z bartonellą która rzuciła mi się na oczy więc nie wiem co za bardzo robić  Wiem że z ziół na bartolellę działają na pewno Rdest japonski Artemisia annua  olejek gozdzikowy  w jakimś stopniu berberys  i glistnik  oraz kwiat i owoc głogu  Ale jakie zioła jeszcze - jakie macie doświadczenia w tej kwestii Bardzo proszę wszystkich o wskazówki i informacje

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: Zioła dzialające na bartonellę
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 22, 2017, 09:37:56 »
Po pierwsze idź do okulisty po diagnozę, ewentualnie krople do oczu z antybiotykiem, jeśli to prawda z zakażeniem.

Jeśli to jednak zaburzenie neurologiczne, to stosuj wszystkie możliwe zioła neuroprotekcyjne + jedz dużo jarmużu, najlepiej czerwonego. Pamiętaj, by jarmuż jeść zawsze przy posiłkach zawierających tłuszcze - chodzi tu o luteina, by się wchłonęła i osiedliła się w siatkówce.

Pozdrowienia :-)

Offline Martinez

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 22, 2017, 21:27:15 »
Jakieś konkretne krople z antybiotykiem możesz polecić na teraz  - no i jeszcze w sprawie tych ziół jak by ktoś  coś wiedział i napisał będę wdzięczny

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 22, 2017, 22:06:49 »
Jesteś na forum zielarskim - jak my Ci mamy polecać abx?

A co na to ten fitoterapeuta?

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 22, 2017, 22:24:28 »
Jakieś konkretne krople z antybiotykiem możesz polecić na teraz

Antybiotyk wypisuje lekarz, a ze wzrokiem nie ma co kombinować, bo się jeszcze może przydać.
To może być bartonella, ale może być cokolwiek innego, co się przypałętało, a równie dobrze coś neurologicznego, czy nawet jakas awitaminoza - braki witaminy A, luteiny.
Ja nie wiem, kto tu na forum jest jasnowidzem, ja na pewno nie jestem.

Grzej do okulisty, nawet prywatnie i napisz, co ustaliliście.

- no i jeszcze w sprawie tych ziół jak by ktoś  coś wiedział i napisał będę wdzięczny

To lepiej napisz, co było stosowane, by nie odkrywać Ameryki od nowa.
Ja mam nadzieję, że wiesz, co dostałeś?

Offline Martinez

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 23, 2017, 12:32:05 »
Tak wiem stosowałem następującą mieszankę ziół  kora czeremchy  korzeń arcydzięgla szyszki i kora olszyny liść barszczu Sosonowskiego  poziewnik kora jesionu  Liść klonu ziele krwiściągu, liść babki, Ot to cała mieszanka która mi mocno zaszkodziła zamiast pomóc  - Tak to wygląda teraz wróciłem do starej mieszanki z rdestem japońskim artemisją  berberysem  i kilkoma innymi ziołami - mam nadzieję że ta pomoże bo do tej pory pomagała 

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 23, 2017, 12:46:30 »
A probiotyków pilnowałeś paranoidalnie?
Czy jesteś na jakichś dietach wykluczajacych jakieś składniki pokarmowe?

Ta mieszanka nie jest zbytnio mordercza, ale z drugiej strony nie powinna zaszkodzić na oczy. Chyba, że stosowałeś jakieś rzeczywiście duże dawki.

Może powinieneś pobudzić wymianę krwi? Odtruć się? Popracować nad śledzioną i pobudzeniem procesów krwiotwórczych? Mniszek? Śledziennica? Kozibród? Rdest ptasi? Nagietki? Kurdybanek?

Ale i tak idź do okulisty, niech się wypowie.

Offline Martinez

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 23, 2017, 13:01:01 »
zaszkodzić nie wiem czy zaszkodziła chodzi o to że doprowadziła do rozwoju bartonelli i ta teraz atakuje oczy raz jedno raz drugie Nie może to być inna przyczyna ponieważ mam charakterystyczne zadrapania na całym ciele jakich wcześniej nie miałem - obok oka głównie nie samo oko więc okulista nie za wiele pomoże odpukać w niemalowane na razie widzę dobrze tylko wzrok minimalnie osłabł