Autor Wątek: Stan zapalny żołądka, przełyku, refluks  (Przeczytany 37497 razy)

Offline kuneg

• Mów mi Małgorzato :)
  • Dużo Pisze
Odp: Stan zapalny żołądka, przełyku, refluks
« Odpowiedź #60 dnia: Luty 22, 2018, 20:23:33 »
Mam pewną teorię odnośnie skuteczności chlorku magnezu w Twoim przypadku (teorię, bo mi dogłębnej wiedzy brak).

Chlorek magnezu będąc solą, pomaga w utrzymaniu odpowiedniego nawodnienia. Będąc elektrolitem wspomaga przekazywanie impulsów elektrycznych, którymi są impulsy nerwowe. Sam magnez wspomaga układ nerwowy i dobre samopoczucie. Lepsze samopoczucie, to mniej stresu, więc złagodzenie objawów psycho-somatycznych.

Wygląda na to, że jednak ten magnez był/jest Ci potrzebny do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Wygląda również na to, że nie cały zostaje wydalony z organizmu.
Nigdy wcześniej wiedza nie była tak łatwo dostępna i tylko od nas zależy, czy z niej skorzystamy.

Offline zielarz polski

• Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #61 dnia: Luty 22, 2018, 21:55:30 »
Właśnie coś takiego mozolnie pisałem. :)
Więc tylko przyklaskuję, żeby się nie powtarzać.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #63 dnia: Marzec 06, 2018, 12:18:22 »
Usuń te wodorowe brednie, albo ja to zrobię.
To nawet nie jest materiał do dyskusji.

Pozdrowienia :-)

Offline grzegorzadam

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #64 dnia: Marzec 06, 2018, 12:55:59 »
[1] Med Gas Res. 2013; 3: 10. Opublikowano w Internecie 2013 16 maja. Doi: 10.1186 / 2045-9912-3-10 Ewolucja wodoru cząsteczkowego: godna uwagi potencjalna terapia o znaczeniu klinicznym. Brandon J Dixon , 1 Jiping Tang , 1 i John H Zhangodpowiadający autor 1,2
[2] Wodór działa jako terapeutyczny przeciwutleniacz, selektywnie redukując cytotoksyczne rodniki tlenowe Ikuroh Ohsawa1, Masahiro Ishikawa1, Kumiko Takahashi1, Megumi Watanabe1,2, Kiyomi Nishimaki1, Kumi Yamagata1, Ken-ichiro Katsura2, Yasuo Katayama2, Sadamitsu Asoh1 i Shigeo Ohta1
[3] Oncol Rep. 2010 Dec; 24 (6): 1463-70. Przeciwnowotworowe efekty nano-bąbelkowej wody rozpuszczonej w wodzie są wzmacniane przez współistniejący koloid platyny i połączoną hipertermię ze śmiercią komórkową podobną do apoptozy. Asada R 1, Kageyama K , Tanaka H , Matsui H , Kimura M , Saitoh Y , Miwa N .

Oni wszyscy się mylą ?  ;)
To nawet nie jest materiał do dyskusji.
Dlaczego?

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #65 dnia: Marzec 06, 2018, 15:07:50 »
Oni się bawią w laboratorium i piszą prace naukowe.
Pomyśl, co się dzieje z kwasami tłuszczowymi, kiedy się zetkną z wodorem? Mamy fabrykę margaryny, czyli kwasów tłuszczowych trans w organiźmie.

Co innego, jeśli, może w super-szpitalu, gdzieś, ktoś, coś, ale bawienie się wodorem i reklamowanie medycyny wodorowej, jako kolejnej super alternatywy dla zdrowia zasługuje na absolutny protest.

Offline grzegorzadam

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #66 dnia: Marzec 06, 2018, 19:46:17 »
Pomyśl, co się dzieje z kwasami tłuszczowymi, kiedy się zetkną z wodorem? Mamy fabrykę margaryny, czyli kwasów tłuszczowych trans w organiźmie.
nie sądzę, aby nie brali tego pod uwagę ;)
To są lekarze i naukowcy, nie naturopaci, nie umniejszając oczywiście.
empiria.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #67 dnia: Marzec 06, 2018, 20:47:57 »
nie sądzę, aby nie brali tego pod uwagę ;)
To są lekarze i naukowcy, nie naturopaci, nie umniejszając oczywiście.
empiria.

To są naukowcy, a nie lekarze, a autor podlinkowanych stron ma tytuł OMD, czyli Oriental Medicine Doctor. Wypowiadając się o wodorze on wie tyle, co i ja, a może i mniej, bo ja przynajmniej politechnikę w życiorysie zaliczyłam, a on nie wiadomo, jaką miał szkołę.
Na dodatek mam koleżankę, która pracowała w fabryce margaryny i była tam technologiem. Trochę o wodorze się nasłuchałam.
Mogę od biedy uwierzyć, że może chirurg go użyje, jak lasera, ale niewiele więcej. Wodór to nie zabawka. Nawet przechowywanie wodoru, to nie zabawa.

A na samym dole każdej strony jest dupochron, czyli zastrzeżenie o wolności słowa i jakoś nie mogę znaleźć ani słowa o  wykształceniu i doświadczeniu autora. Chyba, że mi coś stara przeglądarka nie pokazuje. Za to można sobie kupić książkę, jakieś suplementy i się umówić na konsultację.

O ile kompilacja komunałów na temat magnezu czy jodu nikomu nie zaszkodzi, to wymyślanie przełomowej "medycyny wodorowej" jest groźne.

Ten facet dla mnie jest niewiarygodny - jeden z wielu średnio uczciwie zbijających kasę za pomocą internetu.

Offline grzegorzadam

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #68 dnia: Marzec 18, 2018, 16:56:14 »
To są naukowcy, a nie lekarze, a autor podlinkowanych stron ma tytuł OMD, czyli Oriental Medicine Doctor
To słaby argument Basiu  :)
Przyjął sobie taki kierunek, bo w USA są ludzie, którzy tylko do takich chodzą
nie mając zaufania do metod chemicznych, podobnie jak niekiedy u nas.
Facet kończył normalną medycynę razem z obecnymi sławami onkologicznymi,
oczywiście nie chemio ''terapeutycznymi'' - Dr Gonzales, Dr Roni DeLuz, dr Kelley.
Having cured himself, and with the same therapy, In 1981 Dr. Nicholas Gonzalez, was a second-year medical student at Cornell University Medical College, when he had the opportunity to meet Dr. Kelley, who at that stage had for 20 years been treating cancer patients with complicated nutritional therapy based on Dr. Beard’s enzyme treatment. Dr. Kelley is known for curing more than 33,000 terminal patients of all kinds of cancer without surgery, radiation or chemotherapy. Dr. Gonzalez practices in New York City and is one of the authors of the study, “Pancreatic Enzyme Extract Improves Survival in Murine Pancreatic Cancer” (Pancreas. 2004 May;28(4):401-12).
http://drsircus.com/cancer/enzyme-therapy-for-cancer-and-digestive-diseases/

Był lekarzem pogotowia, lekarzem sportowym.
Niezwykle interesujący gość, płodny pisarz i i w życiu ojciec sześciorga dzieci  ;)

Stworzył autorską ''naturalną medycynę alopatyczną''.
Trzyma to się za przeproszeniem ''kupy'', z resztą proszę poczytaj na stronie.
Jest już wydanych chyba 5 książek jego po polsku, mam 4.
Tobie poleciłbym tę o sodzie  ;), najlepsza pozycja chyba na świecie w tym zakresie.
http://vitalni24.pl/index.php?controller=attachment&id_attachment=450

Z tym wodorem nie ma żartów , ale w tym pozytywnym aspekcie:
http://drsircus.com/

Ten facet dla mnie jest niewiarygodny - jeden z wielu średnio uczciwie zbijających kasę za pomocą
internetu.
Ma dużo lepsze opinie niż Twoja.
« Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2018, 16:58:47 wysłana przez grzegorzadam »

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #69 dnia: Marzec 27, 2018, 22:58:23 »
Stworzył autorską ''naturalną medycynę alopatyczną''.

Przeciwieństwem medycyny alopatycznej jest homeopatia. Inną dziedziną medycyny jest wszelka fizykoterapia i fizjoterapia
Ponieważ tutaj prawie nikt nie zajmuje się homeopatią, chyba za wyjątkiem Alinge, to cała reszta tutaj piszących zajmuje się medycyną naturalną alopatyczną, nie wiedząc nic o doktorze Sircusie.

Ten facet dla mnie jest niewiarygodny - jeden z wielu średnio uczciwie zbijających kasę za pomocą
internetu.
Ma dużo lepsze opinie niż Twoja.

Ale ja nigdy nie twierdziłam, że jestem lekarką, nawet, jeśli przeczytałam kilka książek.
A, że Ty uważasz, że wolisz jego, niż mnie - to nie mój problem ;-)

A tak na marginesie, to jak jest możliwe, by człowiek osobiście wyleczył 33 tysiące terminalnie chorych ludzi na raka?
Nawet przez 30 lat to byłoby w przybliżeniu 1100 osób rocznie, 3 osoby dziennie WYLECZONE.
Są granice w opowiadaniu bajek na dobranoc.

Dobranoc :-)

Offline adampupka

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #70 dnia: Marzec 28, 2018, 13:59:02 »
W przypadku nadżerek i podrażnień należy wspomnieć z całą stanowczością (wzmiankowany już w tym wątku) Balsam Szostakowskiego. Osobiście sugeruję polaczyć go w proporcji 3:1 z Olejem Rokitnikowym. Dawką to uczciwa łyżka 15-20 ml na noc, a na początku terapii nawet 2 razy dziennie (na noc i po przebudzeniu ale nie bezpośrednio przed posiłkiem np. gdy jemy od razu śniadanie). Jestem sobie w stanie wyobrazić dodanie do takiej mieszanki (balsamu z olejem rokit.) ekstraktu lub nawet sproszkowanego na miałko korzenia lukrecji.
Pełna kuracja 3-4 tygodnie teoretycznie może dużo pomóc, oczywiście wymaga uzupełnień np. walki z helicobacter. Tu może się przysłużyć porost islandzki i jak sądzę także morszczyn też będzie dobry bo ze względu na polisacharydy osłoni, a jod zawsze trochę bakterii ubije.

Pozdrawiam,
A.
:-)

Offline zielarz polski

• Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #71 dnia: Marzec 28, 2018, 14:17:36 »
Jedna z moich pacjentek prowadziała kurację mężowi mieszając galaretkę z porostu islandzkiego (wg przepisu prof. Ożarowskiego) z olejem rokitnikowym i Balsamem Szostakowskiego. Podobno przyniosło spektakularne efekty.
Generalnie w moich stronach galaretka porostów jest dosyć popularna, dlaczego, nie wiem. Może kiedyś jakiś zielarz zapisywał.
Natomiast kilka osób stosuje żucie kilka razy dziennie suchara, co polecał (obok swojej mieszanki i rezygnacji z palenia) przyjeżdżający do Kluczborka ojciec Sroka.

Offline striker

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #72 dnia: Marzec 28, 2018, 21:36:03 »
Mnie zastanawiają przyczyny pojawienia się tej bakterii w żołądku.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #73 dnia: Marzec 28, 2018, 22:58:51 »
Podobno 75% ludzi ma Helicobacter, ale większość nie choruje. One się kryją pod błoną śluzową przed kwasami z żołądka.

Offline adampupka

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #74 dnia: Maj 03, 2018, 19:39:44 »
W przypadku nadżerek i podrażnień należy wspomnieć z całą stanowczością (wzmiankowany już w tym wątku) Balsam Szostakowskiego. Osobiście sugeruję polaczyć go w proporcji 3:1 z Olejem Rokitnikowym. Dawką to uczciwa łyżka 15-20 ml na noc, a na początku terapii nawet 2 razy dziennie (na noc i po przebudzeniu ale nie bezpośrednio przed posiłkiem np. gdy jemy od razu śniadanie). Jestem sobie w stanie wyobrazić dodanie do takiej mieszanki (balsamu z olejem rokit.) ekstraktu lub nawet sproszkowanego na miałko korzenia lukrecji.
Pełna kuracja 3-4 tygodnie teoretycznie może dużo pomóc, oczywiście wymaga uzupełnień np. walki z helicobacter. Tu może się przysłużyć porost islandzki i jak sądzę także morszczyn też będzie dobry bo ze względu na polisacharydy osłoni, a jod zawsze trochę bakterii ubije.

Pozdrawiam,
A.

Uzupełnienie.
Praktyka pokazała, że morszczyn długo zaparzany (wiele godzin) oddaje ładnie polisacharydy i rzeczywiście bardzo korzystnie wpływa na stany zapalne przewodu pokarmowego. Najlepiej jako główny składnik mieszanki z dodatkowymi innymi kojąco regenerującymi np. rumianek, nagietek, kwiatki klonu. Polisacharydy są też dobrą opcją jeśli u danej osoby obficie podawane surowce śluzowe powodują zamieszanie w kiszkach (to się może zdarzać) to surowce polisacharydowe mogą okazać się skuteczną, lżej strawną alternatywa lub uzupełnieniem.

Pozdrawiam,
A.
:-)