Autor Wątek: jak się produkuje olejki?  (Przeczytany 6168 razy)

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: jak się produkuje olejki?
« Odpowiedź #15 dnia: Listopada 07, 2017, 22:04:52 »
Nie mam długiego języka, ale mam długą klawiaturę ;-)

Vereingten nie ma tajemnic, to wszystko są jawne sprawy, trzeba tylko spokojnie poczytać.
Chyba jeszcze (?) nie ma biznesu.

Jeśli chodzi o boreliozę czy stan poboreliozowy, to pewnie jakaś część z problemów to potłuczona plastyczność układu nerwowego. Zawsze jest możliwość, by ją przekierować różnymi metodami fizyczno - elektryczno - psychoterapeutycznymi. Pewnie zioła też by się sprawdziły w tym komplecie.
Ostatnio wszystkim polecam do czytania książkę "Jak naprawić uszkodzony mózg". Tam są opisane różne historie, różne metody, różne urządzenia - to może mieć sens i w boreliozie, nawet, jeśli borelioza nie została bezpośrednio w niej opisana. Na przykład była w niej opisana historia śpiewaka, który stracił głos.

Pozdrowienia :-)

Offline Vereinigten

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #16 dnia: Listopada 07, 2017, 22:59:50 »

Vereingten nie ma tajemnic, to wszystko są jawne sprawy, trzeba tylko spokojnie poczytać.
Chyba jeszcze (?) nie ma biznesu.

Nie mam biznesu (jest to obraźliwe słowo w kwestii zielarstwa!). Ale staram się dokładać cegiełki do nauki. Piszę właśnie ebooka dotyczącego kaw roślinnych. Kilkumiesięczna kwerenda źródeł pozwoliła zgromadzić mi materiały dot. 130 gatunków roślin (bez zbóż!), które były używane w zastępstwie kawy. Wyjdzie z tego jakieś 70-80 stron A5. Ale nie będzie sprzedawany, więc wciąż to nie biznes :) Będzie wysyłany za darmo osobom wspierającym mój blog - co uzbieram, to wydam na pracownię zielarską. Sprzęt i szkło laboratoryjne i ostateczne wymazanie niektórych białych plam zielarskich. Gdybym uzbierał dużo, to może i jakiś spektrofotometr z trzeciej ręki... Ale w interesy glicerynowe nie mam zamiaru wchodzić. Okropnie się z nią pracuje.

Mam swoje tajemnice Basiu, mam! :D
Blog o roślinach leczniczych i ich wykorzystaniu. http://www.manualzielarski.pl/

Offline Optimus

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #17 dnia: Listopada 07, 2017, 23:23:53 »
Vereinigten, skoro masz takie szczytne i jasno sprecyzowane cele, to może załóż konto na
https://patronite.pl/

Offline Vereinigten

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #18 dnia: Listopada 07, 2017, 23:43:06 »
Nie. Za dużo zachodu. Zasadniczo mam tam konto, ale nieaktywne. Strasznie nie lubię robienia czegoś "pod zegarek". Wolę być na łasce nieregularnych wpłat, robiąc co chcę w odpowiednim dla mnie czasie.
Blog o roślinach leczniczych i ich wykorzystaniu. http://www.manualzielarski.pl/

Offline nikt

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: Października 12, 2018, 06:38:41 »
Ale w interesy glicerynowe nie mam zamiaru wchodzić. Okropnie się z nią pracuje.
Ale czy nie jest za to tak, że można by się zastanawiać czy preparaty na glicerynie nie są "przyszłością" z racji, że jest to składnik e-papierosowego liquidu i tym samym można bardzo szybko i skutecznie wprowadzać substancje aktywne?

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
  • jesteśmy tu oboje, ja śpię a Ty się śnisz
« Odpowiedź #20 dnia: Października 12, 2018, 07:59:38 »
oj prawie rocznica tematu :D a jeszcze glikol propylenowy, myślę, że wziewne kombinowanie z ziołami na własną rękę to juz grubsza sprawa bo to chyba będzie działać szybciej i mocniej w razie czego ;D