Autor Wątek: Seminarium Borelioza – problemy diagnostyczne i terapeutyczne, Krosno 10.05.2017  (Przeczytany 22439 razy)

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Element humorystyczny z seminarium do odsłuchania z YouTube:

Bardzo mi się podobała sesja pytań i odpowiedzi chyba z panem Kaznowskim.
On tłumaczył, jak to jest możliwe, że fakt rzeczywisty nie jest rejestrowany jako fakt naukowy i dlatego nie wchodzi w statystykę naukową.
Muszę przyznać, że do dziś tego nie rozumiem, ale chyba jeszcze raz odsłucham ;-)

Pozdrowienia :-)

Offline Wesoły Sen

• Więcej Pisze
  • Ojcze Święty Janie Opalo módl się za nami
Ja uważam że całkowita przyszłość medycyny to drobnoustroje, każda bakteria ma konkurencję tak samo wredną i przebiegłą i zdolną do wepchania się wszędzie. Jest tylko jeden problem jak np. z bakteriami ziemi które są mega mordercze ale gdy one zdominowują mikroflore są objawy stwardnienia rozsianego, depresji itd. Probiotyki wogóle trzeba podawać rozważnie bo gdy one naprawdę walczą i osiągną liczebność bojową to walą a organizmem trzepie na wszystkie strony jak na siedzeniu pod napięciem na roller costerze. i to nie jest antybiotyk że się zaraz usunie z krwioobiegu, to jak ruszy to wali i bardzo wolno wygasa. Nawet odpowiednia pożywka dla branych wcześniej probiotycznych bakterii potrafi je bardzo mocno uaktywnić. Ta cała biochemia która towarzyszy procesom zmiany mikrobiomu włączając w to antybiotyki bakterii probiotycznych, toksyny obumierającej i walczacej mikroflory, silne zakwaszenie organizmu  mogą nieźle nabroić nawet uszkadzając organy wewnętrzne bo wątroba nie nadąży z usuwaniem toksyn (bo np.  mój mocz do dzisiaj bywa wrząco-kwaśny podobnie jak i czasem nasienie, żre do tego stopnia że najchetniej by człowiek tydzień toalety nie odwiedzał po takim akcie. Ja probiotyk Multilac biorę czasem 1 kapsułka raz na 3 miesiące i zakwaszenie po tym wzrasta imbastycznie. Bywa że i po bogatym w błonnik obiedzie gotowanym tak samo się robi.) Jedno jest pewne to one kręcą całą medycyną, jednokomórkowe albo i nawet nie, byty.Jak się uda wbić konkurencję na bezpiecznym poziomie to infekcja się już nie nawróci. tylko jak antybiotyki robią herxy to pytanie co probiotyki zrobią zdolne do multyplikacji i walczące o "swój kawałek podłogi" czyli życie. Ja tylko wiem że im wiecej wiem tym bardziej jestem głupi, bo mam coraz więcej pytań a coraz mniej znam odpowiedzi.
Jedna nitka DNA jest + a druga nitka -.  Całkowite sterowanie falami elektromagnetycznymi wszystkimi chorobami człowieka, komórkami, wirusami. Prąd powstaje z rozmagnesowania które zabija planetę obniżając pasy Van Allena. Walka z totalną kontrolą systemu śmierci się zaczyna

Offline Przebiśnieg

• Średnio Pisze
Seminarium pt:"Borelioza", otwarcie.

- https://www.youtube.com/watch?v=j7YrSUR0Vlo&sns=fb

Offline Przebiśnieg

• Średnio Pisze

Offline Przebiśnieg

• Średnio Pisze
Sesja pierwsza, wykład drugi:

- https://www.youtube.com/watch?v=gWluE-oJ2hQ

Offline Paweł

• Ekspert forum
  • Więcej Pisze
Witam,

Udało się po długich poszukiwaniach znaleźć laboratorium wykonujące badanie USR\RPR właściwą metodą.

Szczegóły na moim facebooku:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100013895236923

Pozdrawiam,
Paweł

Złośliwości i działania niektórych forumowiczów podważające zdrowy rozsądek  pominę milczeniem..

Jak ktoś ma problemy z postępowaniem wobec niektórych chorób zakaźnych to niech założy osobny wątek i nie zaśmieca tego wątku.

Propaganda paramedyczna nieuków i analfabetów przypisała metodę Wassermanna tylko do kiły.
Jest to sprzeczne z nauką i rzetelną wiedzą medyczną, z której jednoznacznie wynika, iż test Wassermanna jest wyłącznie testem przesiewowym.

Ciężko prostować błędne stereotypy medyczne i prymitywne, błędne skojarzenia społeczne.

Z rozmowy z kierownik laboratorium wynikało, że test na odczyn Wassermana jest niezwykle czuły. Paradoksalnie - właśnie dlatego zaczęto od niego odchodzić.
Test wychodził dodatni a kolejne badania nie wykazywały kiły, dlatego traktowano go jako niewiarygodny.
W rzeczywistości może być bardzo dobrą podstawą do dalszych badań, bo jego pozytywny wynik świadczy o obecności krętek - teraz kwestia dalszych badań. Jeśli nie kiła to może właśnie borelioza (choć może i gruźlica).

Dokładnie tak.

RPR jest bardzo czułym testem przesiewowym. Test ten wskazuje na istnienie w badanym organiźmie bardzo poważnego procesu patologicznego mimo w miarę dobrych podstawowych wyników badań krwi.

Pozytywny wynik testu RPR wymaga dalszej diagnostyki, bo stanem patologicznym może być: borelioza, kiła, bartonella, gruźlica, leptospiroza, malaria, pinta, nowotwór, toczeń, rzs, toksyczne uszkodzenie organizmu np. przez alkohol i leki, itd. Same "grube" i potencjalnie śmiertelne jednostki chorobowe.

Przy teście przesiewowym RPR nie ma czegoś takiego jak "fałszywie pozytywny".
Test RPR jest albo pozytywny albo negatywny. Jest poważny stan chorobowy w organiźmie albo go nie ma.

Pozytywny wynik testu RPR to alarmowa czerwona lampka dla każdego zdrowo myślącego pacjenta!

Pozytywny wynik testu RPR jest zobowiązaniem dla lekarza do dalszej szczegółowej diagnostyki celem ustalenia co niszczy zdrowie pacjenta. Przynajmniej powinien być.

Wszyscy, którzy jeszcze nie obejrzeli referatu mogą to uczynić pod adresem:

https://www.youtube.com/watch?v=1Cmg4ecIilI

Mam nadzieję, że nikt nie wpadnie na pomysł i nie zacznie nazywać przesiewowego testu RPR testem Feknera po złości... ;)

I nie ma po co bić piany tylko wyszukać laboratorium, które wykonuje test Wassermanna metodą kartonikową RPR.

Test RPR jest tak samo wiarygodny metodologicznie jak farmakopealna metoda badawcza - chromatografia cienkowarstwowa, którą posługuje się z powodzeniem Dr Henryk Różański.

Testy, jakiekolwiek mogą mieć znaczenie dla fitoterapeutów/zielarzy, dlatego nie można mówić, że to nie ma nic wspólnego z ziołami. Dla przykładu badania enzymów wątrobowych i wyniki tych badań mają istotne znaczenie dla lekarza, a także fitoterapeuty.
Zresztą już tak trzymając się szczegółów: jeśli test potwierdzi chorobę weneryczną to lepiej, żeby i lekarz i fitoterapeuta zastosował odpowiednie leczenie, a nie błądził.
Diagnostyka jest ważna dla wszystkich, dla lekarzy i dla terapeutów różnej maści.
Jeśli ktoś podważa te sentencje napisane przez Admina to co można o nim powiedzieć?

Zatem badajcie się ludzie, bo ten test może Wam czasem uratować życie.

Pozdrawiam,
Paweł

Offline Paweł

• Ekspert forum
  • Więcej Pisze
Dla Osób, które nie mają facebooka:
Trwały intensywne poszukiwania laboratorium oferującego wykonanie testu Wassermanna metodą kartonikową USR\RPR.

W większości przypadków okazywało się, że laboratoria zamiast testu Wassermanna (odczynu kardiolipinowego) wykonywało badanie: Kiła (Treponema pallidum), FTA ABS.

Przypomnę tylko, że ten test przesiewowy można wykorzystać przy infekcji krętkami borelia (więcej: https://www.youtube.com/watch?v=1Cmg4ecIilI )
Ale w końcu udało się namierzyć laboratorium należące do sieci diaklin.pl wykonujące test Wassermanna USR\RPR właściwą, prawidłową metodą kartonikową!

Laboratorium namierzyła Pani Magda z grupy Akademia Boreliozy (https://www.facebook.com/groups/akademiaboreliozy/).

Cena badania - 12 złotych.
Dane laboratorium:

diaklin.pl
LABORATORIUM CENTRALNE
I PUNKT POBRAŃ
ul. Bielska 4, budynek Szpitala Śląskiego w Cieszynie
43-400 Cieszyn
tel. 33 852 0511 wew. 346

Jeśli ktoś znajdzie inne laboratorium, które wykonuje test USR\RPR metodą kartonikową to proszę o kontakt.

Pozdrawiam,
Paweł