Autor Wątek: Naturalne wspomagacze na koncentrację i relaks jednocześnie  (Przeczytany 7589 razy)

Offline kuneg

• Mów mi Małgorzato :)
  • Dużo Pisze
Odp: Naturalne wspomagacze na koncentrację i relaks jednocześnie
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpnia 03, 2017, 23:46:05 »
Była nieświadoma reklama to ja dla równowagi zrobię antyreklamę.
Kupiłem niedawno oregano z tej firmy i nie pachnie jak oregano.
Dałem zawodowemu kucharzowi żeby ocenił co to i stwierdził, że faktycznie nie pachnie jak oregano, następnie żuł chwilę odrobinę i powiedział, że jednak oregano ale zwietrzałe.
Termin ważności na opakowaniu: 01-03-2019
Moje działkowe oregano też nie pachnie, jak trzeba. Aby miało zapach, jak należy, to musi rosnąć w cieplejszym klimacie. Mam oregano na działce, ale do pizzy i tak kupuję w sklepie.
Nigdy wcześniej wiedza nie była tak łatwo dostępna i tylko od nas zależy, czy z niej skorzystamy.

Offline Henio

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #31 dnia: Sierpnia 04, 2017, 09:30:33 »
Była nieświadoma reklama to ja dla równowagi zrobię antyreklamę.
Kupiłem niedawno oregano z tej firmy i nie pachnie jak oregano.
Dałem zawodowemu kucharzowi żeby ocenił co to i stwierdził, że faktycznie nie pachnie jak oregano, następnie żuł chwilę odrobinę i powiedział, że jednak oregano ale zwietrzałe.
Termin ważności na opakowaniu: 01-03-2019
A wiesz, że w tym roku też mi oregano nie wyszło. Nie wiem czemu. Nic nie pachnie. Jak siano - bez smaku. Więcej trzeba walić. Tylko opakowanie zmarnowałem. Bo dużo mam tego, a z opakowaniami deficyt. Może też im coś nie poszło w plonach. Pewnie niedługo zrobią promocję :)

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #32 dnia: Sierpnia 04, 2017, 22:48:40 »
Ten rok jest dość deszczowy, ale w końcu kiedyś przypali, to wtedu ruszę na skarpy dookoła mojego blokowiska. Ostatnio znalazłam zmielone oregano sprzed 2 lat - ładnie pachenie nadal.
Ilość olejków zależy oczywiście od odmiany, ale przede wszystkim od pogody przed i w czasie zbioru.

Pozdrowienia :-)