Autor Wątek: Naturalne wspomagacze na koncentrację i relaks jednocześnie  (Przeczytany 7609 razy)

Offline leo

• Dużo Pisze
Odp: Dary natury na koncentrację i relaks jednocześnie
« Odpowiedź #15 dnia: Lipca 27, 2017, 10:33:16 »
Moje zdanie w sprawie - Heniu wziął się za wzmacnianie naczyń - od dobrej strony. Szkorbut to choroba naczyń krwionośnych wywołana niedoborem wit. C - kończy się zaraz po podaniu wit. C - w przypadku Henia - poda sobie tą wit. C + flawonoidy +... i też coś się zmieni na +  - przynajmniej skala problemu. Z drugiej strony - jaki początkujący zielarz nie spróbuje adaptogenów, albo halucynogenów?. Spróbuje i mu przejdzie, ale spróbować musi :-) :-)

Offline kuneg

• Mów mi Małgorzato :)
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #16 dnia: Lipca 27, 2017, 21:26:06 »
Tylko, że RóżEniec jest niewskazany dla osób z wysokim i skaczącym ciśnieniem.
Henio, posłuchaj rad Basi. Dla własnego dobra.

Jeśli chodzi o świadome sny/panowanie nad snem, to też kwestia treningu. Nie są potrzebne wspomagacze, tylko wiedza, jak za pomocą medytacji/autohipnozy wprowadzić w odpowiedni stan swój umysł, pamiętać, co chce się osiągnąć, a z czasem da się panować nad własnymi myślami we śnie, mając jednocześnie świadomość, że to tylko sen. RóżAniec, to też w pewnym sensie rodzaj medytacji, gdzie powtarza się po wielokroś modlitwę, jak mantrę.
Nigdy wcześniej wiedza nie była tak łatwo dostępna i tylko od nas zależy, czy z niej skorzystamy.

Offline Optimus

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #17 dnia: Lipca 28, 2017, 00:56:31 »
Optimus, Henio ma wysięki i wycieki do mózgu, skoki ciśnienia i jeszcze ma zamiar robić kombinacje z surowcami psychoaktywnymi?
Gdyby chociaż to przenieść do rozmów towarzyskich i gdyby nie było tego tętniaka w mózgu w tle, to bym się nie irytowała.
Przepraszam, ale mi to wszystko pachnie pogrzebem, a przynajmniej solidnym wylewem i jego konsekwencjami.

Nie wiedziałem o tych wyciekach do mózgu u Henia.
No i też nie zalecałem stosowania różeńca, opisałem jedynie swoje doświadczenia.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #18 dnia: Lipca 28, 2017, 12:56:14 »
A, bo człowiek jest wyraźnie wulkanem energii, tylko opakowanie tej energii nie wytrzymuje ;-)

Pozdrowienia :-)

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
  • jesteśmy tu oboje, ja śpię a Ty się śnisz
« Odpowiedź #19 dnia: Lipca 28, 2017, 13:44:10 »
jo też na różeńcu jechałem kilka dni i strasznie mnie głowa pod koniec bolała, a u mnie rodzinne jest cisnienie :D

Offline Optimus

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #20 dnia: Lipca 28, 2017, 23:24:51 »
To dla mnie bardzo cenna wiadomość bo ja mam za niskie ciśnienie, a o podnoszeniu ciśnienia chyba niewiele informacji można znaleźć.

Offline kuneg

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #21 dnia: Lipca 29, 2017, 10:24:37 »
To dla mnie bardzo cenna wiadomość bo ja mam za niskie ciśnienie, a o podnoszeniu ciśnienia chyba niewiele informacji można znaleźć.
Ja też mam kiepskawe ciśnienie, jednak różeńca najsłabiej toleruję z adaptogenów, a najlepiej służy mi cytryniec i wąkrota azjatycka. Mam jeszcze gynostemę, ale jeszcze jej nie wypróbowałam w dłuższym okresie. Na razie rozrasta się na balkonie.
Nigdy wcześniej wiedza nie była tak łatwo dostępna i tylko od nas zależy, czy z niej skorzystamy.

Offline jolkaj

• Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #22 dnia: Lipca 29, 2017, 10:29:09 »
Różeniec na chwilę obecną uwielbiam. Stosuję od 3-4m-cy na zmianę z innymi adoptogenami. Ciśnienie zawsze miałam niskie. Po różeńcu chce mi się działać, Nie czuję się jak śnięta rybka  ;D

Koncentrację również podnosi a muszę być skoncentrowana przez wiele godzin dziennie i to na już.

Piłam swego czasu macerat z widłaka. Ponoć magię robić powinien z moim mózgiem a tu nie bardzo cokolwiek wyczułam.
Warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto. Prof. Bartoszewski

Offline Optimus

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #23 dnia: Lipca 30, 2017, 05:01:50 »
Ja też mam kiepskawe ciśnienie, jednak różeńca najsłabiej toleruję z adaptogenów, a najlepiej służy mi cytryniec i wąkrota azjatycka. Mam jeszcze gynostemę, ale jeszcze jej nie wypróbowałam w dłuższym okresie. Na razie rozrasta się na balkonie.

A jakie dolegliwości odczuwasz Małgosiu po różeńcu?

Cytryniec zwiększa przepływ krwi w mózgu więc dla Henia byłby chyba szczególnie niebezpieczny.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #24 dnia: Lipca 30, 2017, 10:47:03 »
Moim zdaniem Henio za dużo by chciał od siebie i swiata, albo się wygłupia.
Moim zdaniem, jeśli tętniaczek jest i przecieka, to wszelkie ułatwiacze i napędzacze, po zastosowaniu, to tylko go przybliżają do poważniejszych problemów.

Pozdrowienia :-)

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #25 dnia: Lipca 30, 2017, 12:28:45 »
A konkretnie to jak bierzecie różeniec?

Offline kuneg

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #26 dnia: Lipca 30, 2017, 23:15:43 »

A jakie dolegliwości odczuwasz Małgosiu po różeńcu?

Cytryniec zwiększa przepływ krwi w mózgu więc dla Henia byłby chyba szczególnie niebezpieczny.
Poirytowanie, bóle głowy (niezbyt mocne), lekkie mdłości i odbija mi się preperatami z różeńca, a próbowałam kilku.
Zastanawiam się tylko, czy poirytowanie było z powodu ćmiącej głowy i niewielkiego problemu żołądkowego, czy owe dolegliwości wynikały z poirytowania ;)
Nie był to zbyt duży dyskomfort, ale był.

I tak to z tymi wszystkimi adaptogenami (i nie tylko) jest. Wszystko trzeba przeanalizować pod kątem własnego organizmu.

Offline Henio

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #27 dnia: Sierpnia 03, 2017, 17:13:24 »
Kurczę, nie wiedziałem, że sformułowanie "Dary Natury" kojarzą się z jakąś firmą. Jak to możliwe, to proszę by administracja/moderacja poprawiła tytuł tematu z obecnego "Dary natury na koncentrację i relaks jednocześnie" na:

"Naturalne wspomagacze na koncentrację i relaks jednocześnie"

Dzięki
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 03, 2017, 17:22:15 wysłana przez Henio »

Offline jolkaj

• Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: Naturalne wspomagacze na koncentrację i relaks jednocześnie
« Odpowiedź #28 dnia: Sierpnia 03, 2017, 17:16:31 »
Tematy modyfikowane się poczyści a tymczasem Heniu mogłeś nie wyłapać czegoś co ludziom z branży rzuca się w oczy. Mamy pewne spaczenia  :P
Dary Natury są jedną z firm i tyle. Nie da się z ich ofert nie korzystać  ;D a jeśli nawet się da, jest to niepotrzebny kłopot na poziomie sklepu zielarskiego.

Luzik zatem  :)
Warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto. Prof. Bartoszewski

Offline Optimus

• Dużo Pisze
Odp: Naturalne wspomagacze na koncentrację i relaks jednocześnie
« Odpowiedź #29 dnia: Sierpnia 03, 2017, 22:38:00 »
Była nieświadoma reklama to ja dla równowagi zrobię antyreklamę.
Kupiłem niedawno oregano z tej firmy i nie pachnie jak oregano.
Dałem zawodowemu kucharzowi żeby ocenił co to i stwierdził, że faktycznie nie pachnie jak oregano, następnie żuł chwilę odrobinę i powiedział, że jednak oregano ale zwietrzałe.
Termin ważności na opakowaniu: 01-03-2019