Autor Wątek: Ashwaghanda + Phosphatidylserine  (Przeczytany 7428 razy)

Offline krowakurczak

• Nowy
  • *
Odp: Ashwaghanda + Phosphatidylserine
« Odpowiedź #15 dnia: Lipca 14, 2017, 00:52:02 »
Ok, ostatecznie stanęło na tym,że będe miał oprócz Tripla Ashwagandhę oraz ALC.

Do połowy września poosiągam sobie na tym bez stresu co chce a że tempo mam dobre to we wrzesniu odstawie wszystko już.
Albo nie wszystko.

Offline Optimus

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #16 dnia: Września 13, 2017, 01:45:39 »
Dziwna sprawa z tą nalewką z ostrożenia.
Jednorazowa dawka ma długofalowe działanie.
Wypiłem odrobinę tydzień temu i efekty czuję do dzisiaj.
Od jakiegoś czasu gdy kładłem się w nocy spać to usypiałem w ciągu może 10 sekund i spałem jak zabity przez co najmniej 4,5 godziny.
Przed snem nawet chwili na przemyślenia nie miałem, a teraz zasypiam dopiero po kilku minutach i budzę się po kwadransie.

Offline leo

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #17 dnia: Września 13, 2017, 13:00:23 »
Nalewka z ostrożnia rzeczywiście mocno podkręca - ja stosowałem to kampanijnie - z dłuższymi przerwami żeby odpocząć. Jak masz dostęp - zrób jeszcze nalewkę z liści cytryńca. W mieszaninie 1:1 z nalewką z ostrożnia ma lepsze działanie - 1/2 łyżeczki mixu rano daje wyrąźny efekt na cały dzień, bez tego nadmiernego pobudzenia - można próbować też mniejszych dawek - to indywidualna sprawa.

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
  • jesteśmy tu oboje, ja śpię a Ty się śnisz
« Odpowiedź #18 dnia: Września 13, 2017, 15:09:16 »
a jakie konkretnie ostrożeń? przerabiacie?

Offline leo

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #19 dnia: Września 13, 2017, 16:30:52 »
Ostrożeń polny.

Offline Optimus

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #20 dnia: Września 13, 2017, 23:23:00 »
Odradzam picie nalewki z ostrożenia osobom mającym problemy z zasypianiem.

Jak masz dostęp - zrób jeszcze nalewkę z liści cytryńca. W mieszaninie 1:1 z nalewką z ostrożnia ma lepsze działanie - 1/2 łyżeczki mixu rano daje wyrąźny efekt na cały dzień, bez tego nadmiernego pobudzenia - można próbować też mniejszych dawek - to indywidualna sprawa.

Mam papkę z 250 g liści cytryńca zmieszaną z alkoholem 50% więc może spróbuje mieszać ją z ostrożeniem, a samego ostrożenia trochę się boję, bo skoro jednorazowa dawka wywołała skutki długotrwałe to może częstsze podawanie spowoduje bezsenność.

To już drugie zioło o długotrwałym działaniu jakie miałem okazję próbować.

A z cytryńca co jest lepsze?
Owoce czy liście?

Offline leo

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #21 dnia: Września 14, 2017, 00:52:18 »
Owoców nie próbowałem - mam tylko 1 roślinę, a do wyprodukowania owocu potrzebna para - on i ona.
Moje pierwsze doświadczenie z nalewką z ostrożnia skończyło się nie spaniem przez 2 dni (przy dobrym samopoczuciu, trochę skoczyło mi ciśnienie) - po dawce ok. 15ml nalewki. Dziewczyna (studentka) po podobnej dawce nie spała 3 dni - na dodatek nie mogła usiedzieć w miejscu, cały czas musiała coś robić :-). Dobrze chociaż, że w czasie sesji. Jeszcze inna osoba - kobieta - opękała wesele syna prawie nie śpiąc przez tydzień - później - następny tydzień odsypiała wstając tylko za potrzebą. Dobrze wiedzieć o tym - naprawdę niewiele nalewki potrzeba, żeby zauważyć efekt.

Offline Wacek

• stary winiarz Białystok
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #22 dnia: Września 14, 2017, 06:17:10 »
Owoców nie próbowałem - mam tylko 1 roślinę, a do wyprodukowania owocu potrzebna para - on i ona.
Też mam 2 cytryńce nie do pary ale posadziłem 'Sadova no1' mają być samopylne .

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
  • jesteśmy tu oboje, ja śpię a Ty się śnisz
« Odpowiedź #23 dnia: Września 14, 2017, 11:12:25 »
kurde jak to możliwe, że na was tak to działa, cytryńca próbowałem pijać z rana a o 10 juz mnie gięło do snu :( może jeszcze spróbuję z tym ostrożeniem. Ile Wy tego łoicie w jednej dawce? 0,5l :D?

Offline Lutka

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #24 dnia: Września 14, 2017, 14:05:07 »
Mam chyba 10 letnią roślinę cytryńca. Owocowała tylko raz jakieś 4 lata temu. I w związku z posuchą w tym roku dokupiłam następnego, a na pytanie o "on - ona" taki ogrodnik z dziada/pradziada powiedział, że wystarczy porobić sadzonki z pędów co się ścielą po ziemi. Co dziwne, ta 10 letnia w ogóle nie ukorzenia pędów, a z tegorocznej mam już 6 ukorzenionych.

Offline Optimus

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #25 dnia: Września 14, 2017, 20:19:15 »

Może sparowalibyście swoje drzewka :)
Jeśli tylko jeden z Was ma cytryńca męskiego to mógłby wysłać trochę pyłku drugiemu.
W Chinach już od dawna drzewa w sadach owocowych zapylają ludzie a nie pszczoły.
Robią to w taki sposób, że najpierw zbierają pyłek do słoika, a następnie zanurzają pióro w słoiku i dotykają tym piórem każdy kwiat na drzewie z osobna.

kurde jak to możliwe, że na was tak to działa, cytryńca próbowałem pijać z rana a o 10 juz mnie gięło do snu :( może jeszcze spróbuję z tym ostrożeniem. Ile Wy tego łoicie w jednej dawce? 0,5l :D?

Ja zrozumiałem, że cytryniec niweluje nadmierne pobudzenie po ostrożeniu.

Offline leo

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #26 dnia: Września 15, 2017, 00:14:11 »

Może sparowalibyście swoje drzewka :)
Jeśli tylko jeden z Was ma cytryńca męskiego to mógłby wysłać trochę pyłku drugiemu.
W Chinach już od dawna drzewa w sadach owocowych zapylają ludzie a nie pszczoły.
Robią to w taki sposób, że najpierw zbierają pyłek do słoika, a następnie zanurzają pióro w słoiku i dotykają tym piórem każdy kwiat na drzewie z osobna.

Ja zrozumiałem, że cytryniec niweluje nadmierne pobudzenie po ostrożeniu.

Zapłodnienie za pośrednictwem poczty - można i tak :-)

Mieszanka wyciągów z cytryńca i z ostrożnia działa lepiej niż każdy osobno - osobno jeden i drugi dają efekt nadmiernego pobudzenia. Po mixie człowiek się po prostu dobrze czuje - w taki naturalny sposób - wystarczy 1/2 łyżeczki mixa do porannej kawy.

Docent - spróbuj witaminy B3 i MCT do tych stymulantów

Offline Optimus

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #27 dnia: Września 15, 2017, 01:08:19 »
Działanie tych roślin jest zastanawiające.
One w ten sposób bronią się przed nadmiernym zjadaniem, a człowiek nauczył się wykorzystywać małe dawki?

Skoro cytryniec zwiększa przepływ krwi w mózgu to podejrzewam że roślinożerca mógłby po dużej dawce dostać krwotoku w mózgu.
Spotkał się ktoś z tego typu wyjaśnieniami?