Autor Wątek: Co myslicie o tym kursie online?  (Przeczytany 6460 razy)

Offline domin

• Nowy
  • *
Co myslicie o tym kursie online?
« dnia: Lutego 17, 2017, 10:38:22 »
Przede wszystkim czy po tym kursie faktycznie można pracować legalnie jako zielarz i zdobywa się "zawód". Mam wiedzę ale nie mam żadnego papierka...  http://www.soul-wellness.pl/menu/akedemia-zdrowia/21-fitoterapeuta-kurs-tradycyjnej-medycyny-chinskiej 

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: Co myslicie o tym kursie online?
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 17, 2017, 18:19:57 »
Na początek: wszyscy zielarze, jesli nie sa lekarzami lub farmaceutami pałętają się na granicy łamania prawa lub je po porstu łamią. Chodzi tu o prawo farmaceutyczne i ustawę o zawodzie lekarza. Jak długo te ustawy nie zostaną zmienione, to nie-lekarze i nie-farmaceuci zajmujący się leczeniem lub wyrabianiem leków na użytek nie tylko własny, to łamią prawo. Jeśli coś się stanie, to nikt takiej osoby nie obroni.

Nie ma obowiązku posiadania papierka dla wykonywania zawodu zielarza, czyli dla zbierania przetwarzania i dostarczania surowców zielarskich. Zawód fitoterapeuty też nie jest formalnie regulowany.
Na wiedzę papieru nikomu nie trzeba.

Jeśli chcesz mieć sklep zielarsko-medyczny, to potrzebny jest papier towaroznawstwa zielarskiego.

Jeśli ktoś twierdzi, że jego papier uprawnia do wykonywania zawodu fitoterapeuty, to kłamie.

A co sądzić akurat o tym kursie? Nie wiem...

Pozdrowienia :-)

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 17, 2017, 18:46:57 »
Niestety to co co napisała Basia jest prawdą w 100%.
Nic dodać, nic ująć.

Offline domin

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 21, 2017, 16:31:23 »
Na początek: wszyscy zielarze, jesli nie sa lekarzami lub farmaceutami pałętają się na granicy łamania prawa lub je po porstu łamią. Chodzi tu o prawo farmaceutyczne i ustawę o zawodzie lekarza. Jak długo te ustawy nie zostaną zmienione, to nie-lekarze i nie-farmaceuci zajmujący się leczeniem lub wyrabianiem leków na użytek nie tylko własny, to łamią prawo. Jeśli coś się stanie, to nikt takiej osoby nie obroni.

Nie ma obowiązku posiadania papierka dla wykonywania zawodu zielarza, czyli dla zbierania przetwarzania i dostarczania surowców zielarskich. Zawód fitoterapeuty też nie jest formalnie regulowany.
Na wiedzę papieru nikomu nie trzeba.

Jeśli chcesz mieć sklep zielarsko-medyczny, to potrzebny jest papier towaroznawstwa zielarskiego.

Jeśli ktoś twierdzi, że jego papier uprawnia do wykonywania zawodu fitoterapeuty, to kłamie.

A co sądzić akurat o tym kursie? Nie wiem...

Dziękuje za odpowiedz. Tak więc interesuję mnie towaroznawstwo zielarskie. Ciekaw jestem czy taki kurs jest ciężki ? Brał ktoś udział w kursie przez internet ?  Jestem bardzo zdecydowany, ale chce wybrać coś sprawdzonego a wiadomo, że dziś w internecie jest dużo oszustów co obiecują wiele a znikają zaraz po wpłacie kasy. W internecie znalazłem dwie oferty takich kursów soul-wellness.pl   towaroznawstwozielarskie.pl   

Offline Wesoły Sen

• Więcej Pisze
  • Ojcze Święty Janie Opalo módl się za nami
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 13, 2017, 16:08:10 »
http://espz.pl/towar.htm ten uprawnia do handlowania

A jeśli o poprawność polityczną chodzi to mi znajomy lekarz medycyny i homeopata absolwent brytyjskiej uczelni były wykładowca bardzo znanej i poważanej uczelni powiedział że oni za swoje błędy prawnie nie odpowiadają i finansowo też nie bo są ubezpieczeni a taki zielarz to strach się bać.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 13, 2017, 17:09:50 wysłana przez Wesoły Sen »
Jedna nitka DNA jest + a druga nitka -.  Całkowite sterowanie falami elektromagnetycznymi wszystkimi chorobami człowieka, komórkami, wirusami. Prąd powstaje z rozmagnesowania które zabija planetę obniżając pasy Van Allena. Walka z totalną kontrolą systemu śmierci się zaczyna

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 13, 2017, 22:06:36 »
Ja zaliczyłam ten kurs, z poślizgiem, bo wypełnić formularz i zapłacić poszło błyskawicznie, ale potem w końcu trzeba było odsłuchać i przeczytać należne materiały, co w końcu wykonałam.

Część anatomiczno-fizjologiczna materiałów w wersji dźwiękowej jest nieco za szybka, a pdf-y trzeba czytać razem z Wikipedią, by zrozumieć obrazki i je powiększyć, bo są głównie z Wikipedii, ale to jest do przejścia, a przy okazji poczyta się Wikipedię..

Część "roślinna" to na filmach wykłady naszego Gospodarza, a w pdf-ach część materiałów z bloga, część z filmików, a część to tylko tytuły - do odsłuchania z filmików.

Ogółem warto, chociażby dla tych materiałów.

Ostatnio pisałam do Kaminskainena coś takiego:

Obecnie naukowcy zajmujący się teoretyczną fitoterapią nie są lekarzami, lekarze nie zajmują się fitoterapią, a praktyczną fitoterapią zajmują się mniej lub bardziej przyuczeni amatorzy. Publikacje naukowe są niezrozumiałe i nieużyteczne dla przypadkowego społeczeństwa, dzięki czemu jest ogromne pole do popisu dla książek o zagłodzeniu grzybów na śmierć lub o mleku powodującym osteoporozę, a to wszystko podlane sosem spisku wielkich korporacji, czyli ogółem kompletna paranoja.

Jak to błędne koło rozerwać? Chyba znów zacząć uczyć lekarzy fitoterapii.

« Ostatnia zmiana: Czerwca 13, 2017, 22:12:28 wysłana przez Basia »

Offline Wesoły Sen

• Więcej Pisze
  • Ojcze Święty Janie Opalo módl się za nami
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 14, 2017, 08:49:49 »
Przedewszystkim trzeba jakoś ustandaryzować procedury lecznicza ziołami stworzyć schematy leczenia, wybadać dokładnie jak to na poziomie biochemicznym wpływa na organizm bo jedno zioło ma około 300 substancji chemicznych w sobie i jak dodać drugie 300 i nikt dokładnie nie wie jak to działa bo to nie matematyka że 300 + 300 = 600. Po drugie medycyna publiczna ta za darmo nie bada, olewa gdy symptomy są słabe, albo stawia głupawe diagnozy, a gdy już zetnie z nóg to dopiero jest ta prawidłowa diagnoza. Dalej widziałem autentycznie badania które udowadniają że "pożar można ugasić dolewając benzyny", kolejna rzecz leki na jedną jednostkę chorobową bywa że jest ich kilka nieraz działają dosłownie przeciwstawnie, no i jak zyć?
Jedna nitka DNA jest + a druga nitka -.  Całkowite sterowanie falami elektromagnetycznymi wszystkimi chorobami człowieka, komórkami, wirusami. Prąd powstaje z rozmagnesowania które zabija planetę obniżając pasy Van Allena. Walka z totalną kontrolą systemu śmierci się zaczyna

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 14, 2017, 10:22:18 »
chemicznych w sobie i jak dodać drugie 300 i nikt dokładnie nie wie jak to działa bo to nie matematyka że 300 + 300 = 600.

To matematyka: to może być 300! (silnia), dlatego wymiękają ;-)

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 14, 2017, 14:09:46 »
Dzielę wątek - mydło idzie do prawa :-)

http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=6000.0

I jeszcze mamy wątek numer 6000! :-)))