Autor Wątek: Paskudne zatory żylne w nogach  (Przeczytany 25463 razy)

Offline vitara

• Więcej Pisze
  • nr gg 14 987 97
Odp: Paskudne zatory żylne w nogach
« Odpowiedź #15 dnia: Lipca 27, 2011, 14:20:31 »
No i czy to źle ?
Owszem są to jakieś tam wyrzeczenia .....ale...

a) nie czujesz się ocieżała
b) nie masz wzdęć
c) nie chodzisz od lekarza do lekarza z dziwnymi dolegliwościami
d) masz marne szanse na zawał udar itd
e) cieszysz się trwałem zdrowiem duszy i ciała
f) nie łykasz dziwnych trujących tabletek - przynajmniej nie aż tak duzó
itd itp itp

Dołóż dotego głębokie oddechy nauka oddechu na dotlenienie
i Gimanstykę ogólnorozwojową -stretching

Przynajmniej nie należysz do tej grupy żon która męzowi daje kapuśniak grochówę i płacze że miał juz 2 zawały i właściwie tylko płakać umie, a oboje wyglądają ja wielkie duże kule cukrowo- tłuszczowe.

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #16 dnia: Lipca 27, 2011, 14:27:35 »
jesteśmy oboje szczupli....mąż oprócz tego, że mu znaleźli tego raka, to jest zdrowy jak byk! Nic mu nie dolega...
(nota bene i na powaznie: to cholerstwo chyba odziedziczył po swoim ojcu....umarł na raka prostaty, doszły poważne problemy w naszym życiu - NIE małżeńskie, trwały kilka lat i masz babo placek :()

Offline vitara

• Więcej Pisze
  • nr gg 14 987 97
« Odpowiedź #17 dnia: Lipca 27, 2011, 15:06:50 »
Pewnie tak...
Pamiętaj że wielu pokonało tą chorobę , owszem wielu nie ale też niewielu robi coś by ją pokonać.
http://www.google.com/search?q=carol+alt&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a
bardzo ciekawy przypadek pani CAROL ALT aktorki z raka trzustki wyszła inną drogą
spożywanie surowego mięsa

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #18 dnia: Lipca 27, 2011, 15:20:36 »
Piszesz, że niewielu coś robi... tu się z Tobą zgodzę, sama to obserwuję. Ile złego robią media, pamiętam w jednym z gł. programów TV film dok. o młodej kobiecie z rakiem piersi. Leczenie...wznowa...leczenie. W jednej z ostatnich scen filmu oglądamy ją i jej męża w rozmowie z panią onkolog. Mąż trzyma na kolanavh książkę "Antyrak"...nieśmiało mówi:"pani doktor, my przeczytaliśmy tą książkę i pisze w niej, że rak żywi się cukrem".... na to pani onkolog parsknęła śmiechem:"niech pan da spokój z tymi głupstwami, żona może jeść co chce". Scyzoryk otwiera mi się samoc zynnie w kieszeni.... to ja zwykły laik wiem jakie zjawiska zachodzą z glukozą i z Igf , czyli insulinopodobnym czynnikiem wzrostu...a onkolog tak bredzi....zastanawiam się ilu lekarzy tak naprawdę rozumie zależności między dietą a chorobami...a jak już widzę tłustego lekarza, to.....może nie skończę....

Adrian Budek

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Lipca 27, 2011, 15:23:36 »
Powiedz lekarzowi, że leczysz dziecko ziołami :D Polewa na maxa, większość lekarzy nie ma bladego pojęcia o naturze. Tylko szczepionki, prochy - sama chemia, a ludzi chorych przybywa z roku na rok.

Offline vitara

• Więcej Pisze
  • nr gg 14 987 97
« Odpowiedź #20 dnia: Lipca 27, 2011, 15:26:57 »
no tak jest ale lepiej nikogo nie przekonywać
niech każdy idzie swoją drogą i niech nią podąża.

Adrian Budek

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Lipca 27, 2011, 15:43:27 »

Ja staram się przekonywać przynajmniej do spróbowania. Nie lubię patrzeć na cierpienie ludzi i uważam, że każdy powinien wiedzieć, że są alternatywy, które działają. Swoich synów też już szkolę. Są ludzie, którzy mnie wyśmiewają i być może mają mnie za szarlatana. W takim razie prowadzę szkołę magów :D

W tamten weekend postanowiłem zrobić sobie kąpiel w igliwie sosnowym. Pojechałem do lasu, nazbierałem igliwia, wstawiłem gar z wodą i zacząłem gotować. Widziała to siostra mojej żony. Później na grillu śmiechom siostry i jej męża nie było końca. Czemu? Nie wiem. Ale wkurza mnie taka mentalność.

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #22 dnia: Lipca 27, 2011, 15:58:35 »
śmiej się na to, że się śmiali, ale jak fajnie musiałeś potem pachnieć :).....mnie kiedyś moja przyjaciólka powiedziała, że ja to jej każde "żarcie" potrafię obrzydzić  ;D
Wiecie co ....może nam nie być do śmiechu jak przyjdzie Basia i zobaczy to zamulanie :)

Adrian Budek

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Lipca 27, 2011, 16:04:14 »
Tak tak. Kończymy ten poboczny temat.

P.S Skóra pachniała normalnie.

Offline alelen

• Moderator
  • Średnio Pisze
« Odpowiedź #24 dnia: Lipca 27, 2011, 16:10:01 »
Swego czasu znajoma wpadła wieczorem w czasie mojej węglowej walki z bólem gardła i zobaczyła moje czarne usta, bo chwilę właśnie tak się wygląda. Pyta mnie co się mi stało, ja że węglem leczę sobie ból gardła. Tak się śmiała, że aż na podłodze usiadła ze śmiechu. I co? Ano to że dwa zyski. Mnie gardło przestało boleć a kobitka się dotleniła wszak śmiech to zdrowie.

A co do tematu głównego, w sąsiednim wątku właśnie pisałam, że nieoczekiwanie zauważyłam poprawę u mojego męża w przypadku zwężenia tętnic, po podawaniu magnezu z wit b1, b6, b12 i kwasem foliowym. Jak się może to mieć do żył nie wiem, ale nie zaszkodzi spróbować.

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #25 dnia: Lipca 28, 2011, 06:35:16 »
Witaminy i minerały to tylko cząstka w tym przypadku. Człowiek musi miec przekombinowaną dietę i na tyle mądrze aby obyło sie to bardzo delikatnie bo cżłowiek ma 70 lat więc hardcorowe experymenty nie wchodzą w gre. Moim zdaniem nie może to byc drakońska dieta bo taki człowiek potrzebuje energii więc źródło weglowodanów i tłuszczy powinno byc ustalone z precyzją chirurga... Ciężko jest ustalic diete dla kogos o kim sie wie tak niewiele... Ja z reguły potrzebuję podstaw: krew , mocz , ciśnienie ... Baśka napisz cos więcej.
To prawda nikt nie będzie kimś kim byc nie moze... Zawsze sie wraca do macierzy... Nawet w sportach siłowych jesli mikrus ulepi z siebie giganta to i tak natura go upomni (znam takich przypadków na pęczki)
Powiedz lekarzowi, że leczysz dziecko ziołami :D Polewa na maxa, większość lekarzy nie ma bladego pojęcia o naturze. Tylko szczepionki, prochy - sama chemia, a ludzi chorych przybywa z roku na rok.

to szczera prawda. Sam tak miałem kiedy przyjechałem wyleczony i pół zartem pół serio  zażądałem zwrotu pieniedzy od lekarza  :)
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?

Offline ineslik

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
    • herbiness
« Odpowiedź #26 dnia: Lipca 28, 2011, 07:53:47 »
 a takie?
Pijawka jak mała apteka

Hirudoterapia to cała dziedzina wiedzy, która zajmuje się leczeniem pijawkami, a zwolennicy tej metody nazywają te żyjątka małymi aptekami. Wkłuwając się w skórę pijawka wpuszcza wiele substancji o działaniu przeciwbakteryjnym, przeciwzapalnym, antydepresyjnym. Najbardziej znana jest hirudyna - naturalny antykoagulant, która rozrzedza krew. Nie każda pijawka może być stosowana w hirudoterapii. Spośród 650 żyjących na świecie gatunków pijawek, do leczenia wykorzystuje się tylko jeden z nich - pijawkę lekarską (Hirudo medicinalis).

Właściwości tych żyjątek zostały dostrzeżone przez FDA - organizację dopuszczająca leki do obrotu w Stanach Zjednoczonych, która zatwierdziła hirudoterapię jako oficjalną metodę leczenia. Co więcej, w wielu krajach na świecie zabiegi te są refundowane. Lekarze medycyny konwencjonalnej nastawieni są do zabiegów hirudoterapii sceptycznie. Co prawda nie kwestionują właściwości hirudyny, jako naturalnego antykoagulanta, ale są zdania, że w dobie innych, dostępnych środków, to zabieg zbyt drastyczny.

http://kobieta.wp.pl/kat,26377,title,Hirudoterapia-czyli-pijawki-na-zdrowie,wid,13020650,wiadomosc.html?ticaid=1cbd7

brawo Adrian za samodzielne pozyskanie surowca

Adrian Budek

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Lipca 28, 2011, 08:30:53 »
Problem w tym, że zatory tworzą się w żyłach głębokich i nie wiem czy taka pijawka da radę zadziałać tak głęboko, ale spróbować można - nie zaszkodzi.
Jeśli chodzi o dietę którą koniecznie trzeba zmienić to może być to za wolny proces - nie wiadomo co jest przyczyną zatoru, a konkretnie z czego jest zator.
Zaproponowałem witaminę C bo momentalnie dostaje się ona do krwiobiegu, zmienia skład krwi, wnika w ściany żył, tętnic i naczyń krwionośnych i niszczy wolne rodniki.
Dodałem do tego zestaw witamin B bo ich niedobór prowadzi m.in. do:
B1 - niewydolność krążenia (przyspieszona akcja serca, powiększenie wymiarów serca, obrzęki kończyn górnych i dolnych)
B3 - problemy z krążeniem
I nie są to aż tak harcorowe eksperymenty bo tak jak było w komentarzach w linku, który podałem w poście o witaminie C, bardzo dużo osób powyżej 70 roku życia, zażywa potężne dawki tejże substancji bez negatywnych skutków ubocznych.

Offline ineslik

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
    • herbiness
« Odpowiedź #28 dnia: Lipca 28, 2011, 08:34:56 »
Jeszcze czosnek. Z umiarem, bo obniża poziom cukru . Adrian wspomniał o lecytynie - też może się okazać pomocna.

Offline stukam kopytkami

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #29 dnia: Lipca 28, 2011, 08:45:43 »
Lecytyna czyli olej lniany.
Mój Tata pomimo swoich chorób odżywiał się bardzo tłusto. I jakie było zdziwienie lekarzy, gdy się okazało że tętnice szyjne ma czyste jak u niemowlaka.