Autor Wątek: Pytanie do twardzieli od olejków eterycznych lub innych takowych userów  (Przeczytany 5660 razy)

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
  • jesteśmy tu oboje, ja śpię a Ty się śnisz
Mam pewien problem i chciałbym aby wypowiedzieli się ludzie parający się olejkami eterycznymi. Mianowicie wszystkie te olejki pachną na kilometr a mnie potrzebny taki, który ma najmniejszy zapach a ma właściwości jak reszta czyli biobójcze. Proszę Was o sugestie. Pozdrawiam

Offline janek

• Dużo Pisze
Odp: Pytanie do twardzieli od olejków eterycznych lub innych takowych userów
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 01, 2017, 12:04:22 »
Coś za coś.
Ale jak ubijasz to wsmarowujesz a za 1/2h gdy wchłonięte to się myjesz.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 01, 2017, 14:26:22 »
Wariant znikacza kleszczy od Inez z zajęć z kwietnia w Gdańsku nie capi perfumami, a możliwe, że jednak działa na kleszcze (po moich nogach nic nie łaziło). Tam był na pewno wyciąg z tui na octanie etylu, nafta kosmetyczna i jakieś olejki.

Pozdrowienia :-)

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 02, 2017, 08:59:00 »
no dobra a teraz jakbym powiedział, że nie chcę tym smarować ludzi tylko pewne powierzchnie na których pozostający ewentualny wyczuwalny zapach jest nie do zaakceptowania(no tez w grę wchodzi jego stosowane stężenie)? Miał może ktoś do czynienia z olejkiem czosnkowym, cebulowym lub cynamonowym?

Offline zulu

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 02, 2017, 10:38:05 »
Olejek czosnkowy z pewnością Ci nie spasuje. Mimo szczelnego zamknięcia aromatyzuje wyczuwalnie najbliższe otoczenie, zwłaszcza jak potrząsnąć zamkniętą buteleczką :)
veritas est adaequatio intellectus et rei

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 02, 2017, 14:09:32 »
hmm, to może ktoś ma doświadczenie odnośnie krytycznego stężenie i granicy wyczuwalności zapachu? nie wiem może ktoś robił rozczyny w oleju lub coś w ten deseń?

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 02, 2017, 14:55:37 »
To jest beznadziejne - są ludzie pozbawieni węchu i są tacy, przy których chyba i pies by wymiękł.
Trzeba testować na danym osobniku, o którego chodzi...

Pozdrowienia :-)

Offline ewawiszniewska

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 02, 2017, 15:54:08 »
no dobra a teraz jakbym powiedział, że nie chcę tym smarować ludzi tylko pewne powierzchnie na których pozostający ewentualny wyczuwalny zapach jest nie do zaakceptowania(no tez w grę wchodzi jego stosowane stężenie)? Miał może ktoś do czynienia z olejkiem czosnkowym, cebulowym lub cynamonowym?

Do powierzchni polecam nie olejki , tylko wodę utlenioną w odpowiednim stężeniu. Ja zawsze mam pod ręką wodę utlenioną w rozpylaczu , bardzo polecam.

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 03, 2017, 18:52:02 »
Docencie - jak dla Ciebie wszystko jak chcesz to mogę podesłać trochę czosnkowego.

Offline banulka

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 03, 2017, 22:39:58 »
Witam, byłam uczestnikiem I edycji kursu zielarskiego w Krośnie, ale twardzielem olejkowym nie jestem i mam pytanie odnośnie olejków- konkretnie o. rumiankowego - Dr Różański wspominał, że olejek ten po połączeniu ze spirytusem hamuje odczyny zapalne - autoimmunologiczne w obrębie cebulek włosowych, powstrzymując wypadanie włosów. Czy ktoś wie jaka powinna być proporcja olejku ( ile kropel) do spirytusu? Serdecznie dziękuje za odpowiedź.

Offline Wesoły Sen

• Więcej Pisze
  • Ojcze Święty Janie Opalo módl się za nami
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 04, 2017, 00:55:10 »
1 kropla na 5ml = 1%
2 krople na 5ml =  2% itd

Dawka bezpieczna po rozcieńczeniu do uzytku zewnętrznego 4%
Jedna nitka DNA jest + a druga nitka -.  Całkowite sterowanie falami elektromagnetycznymi wszystkimi chorobami człowieka, komórkami, wirusami. Prąd powstaje z rozmagnesowania które zabija planetę obniżając pasy Van Allena. Walka z totalną kontrolą systemu śmierci się zaczyna

Offline banulka

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 04, 2017, 22:16:47 »
Serdecznie dziękuję za szybką odpowiedź. :)

Offline Bożena49

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: Marca 13, 2018, 18:49:40 »
Ja używam olejków firmy melaleuca. Wpiszcie sobie w internet i poszukajcie. Mają wysokiej jakości olejki.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #13 dnia: Marca 13, 2018, 22:26:50 »
http://pl.melaleuca.com/Introduction/Content.aspx?Page=Income_Statistics

"Jako światowy lider w dziedzinie marketingu referencyjnego Melaleuca zapewnia Dochód Pasywny dziesiątkom tysięcy rodzin od ponad 20 lat. Przeciętne, typowe rodziny mają możliwość zarabiać 250 £/300 €/1200 zł, 500 £/600 €/2400 zł; lub nawet 2000 £/2500 €/10000 zł miesięcznie. Zachęcamy do zapoznania się ze znajdującą się na tej stronie Statystyką Dochodu Rocznego, dzięki czemu dowiesz się, ile prawdziwi ludzie zarabiają z nami każdego roku.
Większość z podanych dochodów jest uzyskiwana w ramach pracy w niepełnym wymiarze, zaledwie przez kilka godzin w tygodniu. Inne dochody wymagają więcej czasu i wysiłku. Jeśli chcesz uzyskiwać Dochód Pasywny na takim poziomie, zachęcamy Cię do kontaktu z osobą, która poleciła Ci firmę Melaleuca, dzięki czemu uzyskasz pomoc w rozpoczęciu działalności. "

Ile dostajesz za wpis ?