Autor Wątek: Odp: guz ślinianki - pasożyty  (Przeczytany 7308 razy)

Offline grzegorzadam

• Więcej Pisze
Odp: guz ślinianki - pasożyty
« dnia: Maja 23, 2017, 11:08:01 »
Zgłosiła się matka, która w swoim czasie była moją pacjentka, z prośbą, abym odwiedziła jej 8 letniego synka.
Od urodzenia chorował, a ostatnio okresy choroby nabrały bardzo ciężkiego przebiegu: cykliczne coraz bardziej wysokie temperatury, którym towarzyszyły obrzęki obu ślinianek. Lekarz laryngolog zastosował wszelki możliwe sposoby leczenia, ale nie mógł przerwać cyklu powtarzającej się choroby.
Z wielkim niepokojem przyjęłam wezwanie: zastałam chłopca po świeżym rzucie choroby, po podaniu antybiotyku.
Z objawów chorobowych: rozszerzone źrenice, dłonie wilgotne, wyraźne falowanie naczyń szyjnych, migdałki duże, rozpulchnione, próchnica ząbków, rąbek czerwony dziąsła w miejscu styku ze zdrowym zębem. Akcja serca mocna, tony czyste, wątroba wystawała na 2 cm spod łuku żebrowego. W karcie choroby (lekarz domowy
dal do wglądu) były zaznaczone cykliczne podskoki temperatury od stanów podgorączkowych do ostatnio dochodzących do 40 stopni, którym towarzyszyły obrzęki ślinianek. Rzutów naliczyłam 17, a powtarzały się regularnie, co 20 dni. Po za cyklicznością choroby w wywiadzie: zgrzytanie zębami, krzyki nocne.
Istniało na pewno zarobaczenie z objawami toksenii.

W tym czasie rodzice zdobyli lek verni-cyn, proteolityczny preparat, wyciąg z dyni indyjskiej, w trzy dni usuwający wszystkie obłe robaki. Preparat ten podałam, a po nim poleciłam leki przeciw lambliom – nie powtórzyły się więcej incydenty gorączkowe – chłopiec był uratowany!

Miał jeszcze dwa razy powtarzające się cykle chorobowe, co kilka lat, ale
powtórzone leki przeciw pasożytom, (chociaż nie to samo) wyprowadziły z choroby.
Jest zdrowy, prowadzi normalny tryb życia.
U omawiającego pacjenta stwierdziłam rzadko opisywany i niedoceniony objaw czerwonego rąbka na śluzówce dziąsła w miejscu styku z zębami. Występuje on w ciężkim toksycznym stanie zarobaczenia, mija po przeprowadzeniu kuracji przeciw pasożytom.
Konsultowałam się z lekarzem leczącym, laryngologiem, w sprawie wyżej opisanego pacjenta, znał z literatury podobne przypadki, gdzie zdjęcie kontrastowe przewodów ślinowych wykazywało rozszerzenie tych przewodów, a ślinianka wyglądała jak drzewo na jesień, na którym pozostało zaledwie kilka liści.
Dr Wartołowska, ś.p.
http://www.drmichalak.pl/pasozyty.htm

Szukałbym tutaj przyczyny i rozwiązań.

Offline zielarz polski

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 23, 2017, 17:28:01 »
Dlaczego w tytule jest guz ślinianki a w cytowanym fragmencie jest o obrzęku?
Bo to dwa różne problemy zdrowotne.

Offline grzegorzadam

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 23, 2017, 18:08:09 »
Nie wydaje się, że różne, to tylko stopień zaawansowania defektu.

Tak jak rozróżnianie boreliozy i neuroboreliozy, jedna może przekształcić się w drugą,
kwestia czasu.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 23, 2017, 19:31:45 »
Grzegorzadam po prostu jest rewolucjonistą, prawie jak Łukasz Lubicki.
Łukasz Lubicki też wszystkim, którzy się do niego zgłaszają na wstępie daje kurację odrobaczającą, niezależnie od choroby i aktualnego stanu zdrowia. Ludziom z rakami też. Na razie jeszcze krótko praktykuje, a marketing ma dobry, więc wyników takiego leczenia nie znamy.
Nasi niektórzy koledzy z forum sprawdzili jego działania w zakresie boreliozy na własnej skórze. Na pewno udało im się wydać trochę kasy i przejechać kawał Polski na seminaria. Na pewno nadal się marnie czują.
Medycyna też sobie na nich połamała zęby, ale to zupełnie inna sprawa.

Pozdrowienia :-)

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 23, 2017, 19:48:17 »
Odniosę się Basiu do tego Twojego zdania:
"Łukasz Lubicki też wszystkim, którzy się do niego zgłaszają na wstępie daje kurację odrobaczającą, niezależnie od choroby i aktualnego stanu zdrowia. Ludziom z rakami też. [/b]"
Taki film podobno najlepszego w Polsce speca od robali:doktora  Ozimka (wizyta 15-minutowa 200 zł pl).
W filmie i w jego artykułach głosi tezę, że testy czy badanie kału mogą nic nie wnieść do sprawy. Mówi też, że dane schorzenie może być spowodowane pasożytem (np. rak), ale może być też tak, że jest rak do którego powstania nie doszło przez pasożyty. Doktor Ozimek, jak to doktor, uważa że zioła podaje się po ubijaniu pasożytów farmaceutyczną chemią. A nie w odwrotnej kolejności. Co do tego mojego zdania, proszę zauważyć, że jest to zdanie dra Ozimka, a nie moje. Piszę tak na wszelki wypadek, żeby być dobrze zrozumianą :):
a teraz filmik (swoją drogą interesujący):
https://www.youtube.com/watch?v=glJpqqU4TKk

« Ostatnia zmiana: Maja 23, 2017, 19:50:12 wysłana przez ewula K »

Offline grzegorzadam

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 23, 2017, 19:59:18 »
Grzegorzadam po prostu jest rewolucjonistą, prawie jak Łukasz Lubicki.
Tego nie wymyślił p. Lubicki, a już 40 chyba lat temu H. Clark:
Tylko dwa problemy zdrowotne

Bez względu na długość listy objawów danego pacjenta - od chronicznego zmęczenia poczynając,
na bezpłodności i zaburzeniach psychicznych kończąc - jestem pewna, że istnieją tylko dwie przyczyny
chorób
:
obecność pasożytów lub skażeń.

Nigdy nie stwierdziłam, żeby głównym czynnikiem był brak ruchu,
braki witaminowe, poziom hormonów, czy cokolwiek innego.

Recepta na dobre zdrowie wydaje się
oczywista:
Problem Najprostsza kuracja
Pasożyty Likwidacja elektroniczna i ziołowa
Skażenie Unikanie zanieczyszczeń

Poszukiwanie zdrowia to wielka misja. Uzbrojeni z jednej strony w optymizm, z drugiej zaś w zdecydowanie,
również i Ty możesz zdziałać cuda, które stały się udziałem moich pacjentów z opisanych przypadków.
Kolejna dobra wiadomość - nie jest to wielki wydatek. Koszt usunięcia obu problemów i wyleczenia
może wynieść od kilkuset do kilku tysięcy złotych.
Żeby być świetnym terapeutą, jakim była, trzeba mieć jasny umysł.
Wydaje się zbyt proste? niekoniecznie  :D
Parazytolodzy rosyjscy mówią b. podobnie.

Łukasz Lubicki też wszystkim, którzy się do niego zgłaszają na wstępie daje kurację odrobaczającą, niezależnie od choroby i aktualnego stanu zdrowia.
Jeżeli stwierdzi aparatem, że są,to ma udawać, że tego nie widzi ?  :D
One są przyczyną aktualnego stanu zdrowia właśnie  ;)

Onkologia jest tylko jedną z odnóg parazytologii - rosyjskie..
« Ostatnia zmiana: Maja 23, 2017, 20:30:47 wysłana przez grzegorzadam »

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 23, 2017, 21:04:49 »
Tylko, że Hulda Clark pod pojęciem pasożytów rozumiała wszystko, od wirusów po pchły i komary. Jakoś dziwnym trafem mało rozważała nasze bakterie i grzyby symbiotyczne.
Zresztą, ona podobnie, jak Jerzy Zięba, nie udziela indywidualnych porad, żyje ze sprzedaży książek, suplementów i z wykładów. W sumie to jest uczciwe. Przynajmniej uczciwsze, niż odrobaczanie każdego, kto się nawinie na "dzień dobry", bo taką mam ideologię.

Offline grzegorzadam

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 23, 2017, 21:20:22 »
Ale Hulda właśnie odrobaczała każdego zapperem swojego pomysłu i ziołami
( nie żyje od 8 lat, zgłosiła się do szpitala po uszkodzeniu kręgosłupa, bez żadnych dolegliwości rakowych. Niedługo potem zmarła na ostrą białaczkę.)
Jakoś dziwnym trafem mało rozważała nasze bakterie i grzyby symbiotyczne.
Można przeczytać, jest free stary pdf:
https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj0-8aC3YbUAhULKsAKHXD0CJkQFgg0MAI&url=http%3A%2F%2Fwww.powrotdonatury.net.pl%2Fczytelnia%2FCzytelnia%2FApteka%2520natury%2520-%2520ksi%25C4%2585%25C5%25BCki%2FKuracja%2520%25C5%25BCycia%2520dr%2520Clark%2520.pdf%2Fdownload.html&usg=AFQjCNGFkRSDxO0hagIFUSbgUdCcmRu_Ug

Najlepszą jest ostatnia wydana, świetny poradnik, również ziołowy:
http://www.ceneo.pl/30640806

Przynajmniej uczciwsze, niż odrobaczanie każdego, kto się nawinie na "dzień dobry", bo taką mam ideologię.

z szefem Instytutu Parazytologii Federacji Rosyjskiej Siergiejem Władimirowiczem Rykowem.
Ponadto mogę z pewnością powiedzieć, że pasożytami są zakażeni praktycznie wszyscy. Po prostu większość z nich jest bardzo trudna do wykrycia. A gdy pojawią się skutki zarażenia pasożytami, to lekarze starają się leczyć właśnie te skutki. Nawet podczas otwarcia ciał, do wykrycia pasożytów potrzebne są specjalne analizy. Co najmniej dla większości z nich.
Cóż począć?
« Ostatnia zmiana: Maja 23, 2017, 21:28:39 wysłana przez grzegorzadam »

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 23, 2017, 23:36:03 »
Każdy jest chory, tylko niezdiagnozowany, dlatego najlepiej się podłączyć do prądu.
To teraz wiem, dlaczego, jak byłam gówniarą, to na podwórku mieliśmy taki sport: wkładaliśmy paluchy do gniazdka po zbitej żarówce nad wejściem do wózkarni i... zgodnie z przewidywaniami - kopało nas, bo co miało robić? To zamiast Zappera i innych wygłupów za pieniądze, ten mieliśmy za darmo.

Daj ten tekst Siergieja Rykowa po rosyjsku, to może uwierzę, co tam jest napisane, a nie, co ktoś przetłumaczył, o ile zrozumiał. Bo na pierwszy rzut oka ten cytat to jest brednia.

Offline grzegorzadam

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #9 dnia: Maja 24, 2017, 11:26:31 »
Daj ten tekst Siergieja Rykowa po rosyjsku, to może uwierzę,
Podałem i wykasowałaś  :D

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #10 dnia: Maja 24, 2017, 12:21:35 »
Podałeś tą brednię po polsku, nawet bez linka do źródła.

Offline grzegorzadam

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #11 dnia: Maja 24, 2017, 13:51:53 »
15 миллионов человек умирают каждый год из-за паразитов! Заражено 97% людей! Как спасти свою жизнь – интервью с главным паразитологом страны!
http://www.yaplakal.com/go/?http%3A%2F%2Fmltop.net%2Fxrf1ze8t

Tu po polsku:
http://www.gazetawarszawska.com/scientia-et-arte/4973-15-milionow-ludzi-umiera-kazdego-roku-z-powodu-pasozytow-zarazonych-jest-97

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #12 dnia: Maja 24, 2017, 14:37:34 »
To są artykuły namawiające do zakupów, co ciekawe - różnych zakupów.
Po rosyjsku to jest Intoxic, a po polsku Bactefort, który łączy z podobnym rosyjskim tekstem zachwalającym Bactefort.

W skrócie: możliwe, że te środki są skuteczne, ale te 97% ludzi zakażonych robalami w świecie, to bujda.

Ogółem to ściema i marketing:
http://novost.ge/2016/09/09/%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%BE%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D1%8F%D0%B2%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D1%83%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%80/

W skrócie: instytut parazytologii w Gruzji pisze, że nie mają nic wspólnego z tym wywiadem i tym preparatem

Inny tekst ostrzegający przed stosowaniem niezarejestrowanego preparatu:
http://stolicaonego.ru/news/344280/

Wniosek: należy przerobić lekcję krytycznego czytania źródeł.
Przykro, że jesteś aż tak łatwowierny. Uważaj, bo łatwo jest Tobie wcisnąć kit.

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #13 dnia: Maja 24, 2017, 14:58:48 »

Offline grzegorzadam

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #14 dnia: Maja 24, 2017, 15:01:38 »
To są artykuły namawiające do zakupów, co ciekawe - różnych zakupów.
To widać, ale ważne są informacje towarzyszące.
Czy 97% to za dużo? Niekoniecznie, nikt tego nie bada, a na pewno nie
laboratoria, tu trafność jest na poziomie 10-30%, jak donoszą parazytolodzy...
Widać co się dzieje z boreliozą, na tym forum również, czarna magia, czeski film..
Mogłem podać inne przykłady, ten się ''nawinął''.

Uważaj, bo łatwo jest Tobie wcisnąć kit.
Niełatwo, zapewniam ;)

Zastanawiające jest, że parazytologia została praktycznie zepchnięta w niebyt...?
Chirurgia, ''onkologia'', ortopedia... tak, a tu jak grzebali w odchodach w sanepidach, tak
dalej grzebią.
'Tiechnika' poszła do przodu, a i tak jest flekowana..

Tylko, że Hulda Clark pod pojęciem pasożytów rozumiała wszystko, od wirusów po pchły i komary
Nieprawda, wystarczy poczytać.
« Ostatnia zmiana: Maja 24, 2017, 15:07:21 wysłana przez grzegorzadam »