Autor Wątek: ALS/neuroborelioza  (Przeczytany 6778 razy)

Offline mvtxusz

• Nowy
  • *
ALS/neuroborelioza
« dnia: Maja 21, 2017, 20:27:09 »
Witam, na imie mi Mateusz mam 27 lat. Dokladnie 8 lat temu stwierdzono u mnie ALS(stwardnienie zanikowe boczne) Lekarze po przybiciu diagnozy odeslali mnie do domu dajac 3 lata zycia. Jako, ze jestem osoba bardzo uparta nie pogodzilem sie z diAgnoza i zaczalem szukac i tak szukaleem szukalem, az w roku 2014 znalazlem, w badaniu KKI wyszly dodatnie IgM, dostalem skierowanie do zakaznika, miesiac abx na NFZ a pozniej rok i 3 miesiace abx metoda ILADS, niestety abx nie zadzialaly, do tego prawie mnie zabily, no ale dalej sie nie poddawalem. Wszedlem na protokol Buhnera ktory trwal okolo 3 miesiecy, 'poczatek ziol byl swietnyy, zaczalem sie lepiej czuc i ogolnie zyc w przekonaniu, ze to strzal w dziesiatke lecz przyszedl krach i zaczalem czuc sie fatalnie, szczerze mowiac przestraszylem sie i odstawilem ziola bo bladzilem po omacku. W kwietniu tego roku badania WB znow IgM wychodzi dodatni. Do czego daze? Otoz szukam kogos kto moglby mi pomoc, pokierowac mna w doborze ziol, nie chce kolejny raz bladzic, robiac cos zle. SZCZERZE WIERZE I JESTEM PRZEKONANY  ZE JA NA ZADNE ALS CHORY NIE JESTEM!!! Jesli jest tu ktos, prosze odezwij sie. Pozdrawiam!

Offline mvtxusz

• Nowy
  • *
Odp: ALS/neuroborelioza
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 21, 2017, 22:35:26 »
Bralem tak: rdest japonski 4kaps x 3
koci pazur 4kaps x 3
andrographis 4kaps x 3
scullcap 4kaps x 3
ashwaganda 6kaps na noc
zen szen syberysjki 4kaps x 2

Oczywiscie do dawek dochodzilem stopniowo powoli.
Czytalem blog doktora i niby wszystko rozumiem ale jednak potrzebuje kogos madrzejszego w tej kwestii.

Offline Moc jest w Tobie!

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 22, 2017, 11:05:45 »
przyszedl krach i zaczalem czuc sie fatalnie, szczerze mowiac przestraszylem sie i odstawilem ziola

Wygląda na kryzys ozdrowieńczy.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 22, 2017, 11:13:02 »
Może spokojnie napisz, jakie masz teraz objawy.

Ja w Twoich kapsułkach prawie nie widzę niczego regeneracyjnego dla tkanki nerwowej, za wyjątkiem może żeńszenia syberyjskiego i witanii, ale i tak w sumie nie wiem, co było w kapułkach, które łykałeś.

Możliwe, że teraz jest czas na regenerację i Moc jest w Tobie ma rację.

Pozdrowienia :-)

Offline grzegorzadam

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 22, 2017, 13:02:47 »
Lekarze po przybiciu diagnozy odeslali mnie do domu dajac 3 lata zycia.
Jak widać mylili się.
Jako, ze jestem osoba bardzo uparta nie pogodzilem sie z diAgnoza
Wyjdziesz z tego.

Offline Ondrasz

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 22, 2017, 15:48:37 »
Długo nie mogłem załapać jak to jest z andrographisem, bo źródła podawały sprzeczne informacje. Z badania grupy Japończyków zamieszczonego na ncbi, źródła niestety nie podam, wynikało że wywiera działanie przeciwzapalne  wtedy, kiedy proces zapalny toczy sie na skutek problemów nerwowych - przewlekłego stresu, wyczerpania. Tak  dzieje sie np. u crohnowców i innych autoagresywnych, gdzie wielu chorych zwraca uwagę na wyraźny związek pomiędzy, że tak powiem, nerwami a wznowami i zaostrzeniami choroby. Ten artykuł to perełka była, podobnych spostrzeżeń i wniosków nigdzie indziej nie spotkałem, przewertowałem pewnie jak zwykle z kilkadziesiąt.

Offline mvtxusz

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 22, 2017, 16:21:30 »
przyszedl krach i zaczalem czuc sie fatalnie, szczerze mowiac przestraszylem sie i odstawilem ziola

Wygląda na kryzys ozdrowieńczy.

To wygladalo tak ze juz ledwo chodzilem, stad moj strach.

spokojny jestem. Otoz zanik miesni to glowna dolegliwosc, spastyczne miesnie, deprresja, wszystkie stawy strzykaja ale nie bola, mgla umyslowa czasami nie pamietam co robilem dwa dni temu, wiecznie zmeczony jestem problem z usnieciem a pozniej z wybudzeniem, co noc bol w sercu takie klocie, co jakis czas przychodzi pogorszenie objawow i za jakis czas jest lepiej.

Offline grzegorzadam

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 22, 2017, 16:31:36 »
Zrób jakieś porządne badanie na wirusy, masz zajętą głowę w nieprzyjemny sposób.
To mogą być krętki, pierwotniaki i inne.

Offline mvtxusz

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 22, 2017, 16:57:27 »
Zrób jakieś porządne badanie na wirusy, masz zajętą głowę w nieprzyjemny sposób.
To mogą być krętki, pierwotniaki i inne.

Mam zamiar u doktora wielkoszynskiego zrobic ten panel badan za 6400 tam chyba 32 bakterie sa badane, ten   bedzie okej? wkleilbym link ale nie weim czy moge :P

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #9 dnia: Maja 22, 2017, 17:35:44 »
To wygladalo tak ze juz ledwo chodzilem, stad moj strach.

spokojny jestem. Otoz zanik miesni to glowna dolegliwosc, spastyczne miesnie, deprresja, wszystkie stawy strzykaja ale nie bola, mgla umyslowa czasami nie pamietam co robilem dwa dni temu, wiecznie zmeczony jestem problem z usnieciem a pozniej z wybudzeniem, co noc bol w sercu takie klocie, co jakis czas przychodzi pogorszenie objawow i za jakis czas jest lepiej.

Moje propozycje, zanim wydasz te 6400 złotych na badania, które nadal nie gwarantują wyleczenia, ale dalsze wydatki:

0. A jak wygląda u Ciebie trawienie od początku do końca? Apetyt?
Bez uregulowania tej strony układanki będzie trudno ruszyć do przodu...

1. pójdź do sklepu z odżywkami, najlepiej wtedy, kiedy nie ma klientów i sprzedawcy mają czas i pogadaj. Oni często mają dobre pomysły, no i środki na wzrost masy mięśniowej na półce lub na drugi dzień. Ode mnie będzie propozycja na pewno: magnez, cały alfabet witamin, CaHMB, mielona kozieradka, czarnuszka, pokrzywa i listki brzozy. Pokrzywa zielona, z własnego zbioru. Trzeba ją sparzyć, to nie będzie piekła i w takiej formie można ją dodawać do posiłków, posypywać chleb itp - smak ma nieinwazyjny. Listki brzozy po prostu po rozdrobnieniu dokładaj do wszystkiego.

Na noc z apteki Mentowal

2. Zioła neuroprotekcyjne, przeciwzapalne i odtruwające.

Możesz coś pomyśleć na motywach tego:
http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=340.msg50008#msg50008

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #10 dnia: Maja 22, 2017, 18:42:34 »

Miałem się nie odzywać ale akurat mam nowego chorego po panelu i 2-letniej terapii abx u dr W.
Stwierdzona b.b. kilka rodzajów bartonelli plus chyba jeszcze coś tam.
Została podobno tylko neuroborelioza.
Odczuwany ból -10 w 10-cio stopniowej skali.

Ale jest też ciekawostka - praktyczne zerowe zagrzybienie - czyli nie można straszyć antybiotykami. ;)

Ty chesz robić panel antybakteryjny - ja spytam po co skoro wcześniejszy ILADS nic nie dawał?
Przecież bakterie zabija się antybiotykami.
Co zrobisz jak Ci wykryje jakieś bakterie?

A może masz rację, sam nie wiem?

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #11 dnia: Maja 22, 2017, 21:02:54 »
Optimus.

Jesteś poważny czy o drogę pytasz?

Coś niewykryte u dr W?

Mądry Janek lepiej i dokładniej określa rodzaje bartonelli niż dr W?
Nie rozśmieszaj mnie.

2 lata ILADS - u dr W. to jest naprawdę hardcore a nie zabawa u zakaźnika.
Niewykryta bakteria i nietrafiona terapia - nie ma w Polsce takich abx które nie zostały użyte.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #12 dnia: Maja 22, 2017, 22:16:36 »
Dzięki Przebiśniegowi odsłuchałam wykład Janka Oruby z Krosna.
To był wykład o dobraniu się do pierwotniaka babesia, tam nie było nic o likwidacji skutków leczenia.

Osobiście uważam, że jak są antybiotyki, to warto je brać, szczególnie, że są od ręki. Jednak trzeba to robić z głową i za to jest odpowiedzialny lekarz czy (fito)terapeuta.

Dla mnie racjonalnym podejściem są miesięczne pulsy różnych środków -bójczych z solidną osłoną probiotykami, a potem z intensywnymi terapiami regeneracyjnymi pomiędzy środkami -bójczymi.

Jeśli nie będzie regeneracji, to w osłabionym organiźmie nawet bakterie kwasu mlekowego będą patogenne, nie mówiąc już o zwykłej E.Coli, więc nie ma sensu szukać jakichś zapałętanych egzotów z komputerowych baz danych.

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #13 dnia: Maja 23, 2017, 10:24:52 »
Jak odpowiadasz - rób to merytorycznie a nie bij pianę.
Oczywiście, że rozmawiamy o M...

Nie ma znaczenia u kogo się leczył ponieważ nie ma w Polsce lekarza ILADS który by nie stosował przynajmniej 3 abx.
Nie ma w Polsce abx ukierunkowanych tylko i wyłącznie na jakąś konkretną bakterię.

Obojętnie czy coś wykryto czy nie to jeśli nie reagował na abx które działają na bakterie to jaki sens ma robienie dokładniejszych testów na też bakterie?

Cena jest taka jaka jest, uważasz, że mądrzejrzy p.Jan robi to lepiej?

Offline Castor

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: Maja 23, 2017, 21:02:11 »
Powiem tak nie możemy antybiotyków likwidować w niektórych wypadkach są po prostu niezbędne. To, że ktoś  po antybiotykach poczuł się dobrze i według lekarzy jest zdrowy nie zawsze jest prawdą . Widziałem badania CBA  na równowagę cytokin th1,th2 i jasno widać ignorancję lekarzy wierzących w cudowną moc antybiotyków. Te badania obalają jakiekolwiek leczenie ILADS ,a to dla tego, że 90% lekarzy nie ma nawet bladego pojęcia o immunologi , Nawet nie są w stanie zinterpretować wyników badań . Antybiotyki powinny być traktowane jako jedno z narzędzi, a nie panaceum na wszystko . To samo się tyczy ziół. Nie ma jednej recepty na wszystko jak np protokół Buhnera na boreliozę . Z prostych przyczyn każdy organizm jest inny . Zgadzam się z Gumppkiem w jednym musimy ustawić leczenie pod kontem immunologi .