Autor Wątek: Męczennicy kasowanych postów...  (Przeczytany 10286 razy)

Offline `

• Dużo Pisze
  • IRONMAN-napędzany ziołami
Męczennicy kasowanych postów...
« dnia: Maja 20, 2017, 15:29:13 »
Jak w temacie, dopisujcie się....niech inni wiedzą jak "krzywdzą" na forum.
Wątek nie jest (nie był) prowokacją. W zamyśle miała to być przestrzeń "niezadowolonych"
Bo po wykasowanie wiadomości, ktoś co jakiś czas upomina się o wyjaśnienie.
Niech nie męczy innych użytkowników i zarządzających forum a zwłaszcza Admina, niech nie zaśmieca tematu(bo zaraz się przyłączy kolejny niezadowolony męczennik lub obrońca dręczonego  :) ) tylko wspomni o tym w wątku męczennicy kasowanych postów.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 29, 2020, 12:13:29 wysłana przez ` »

Offline zielarz polski

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: Męczennicy kasowanych postów...
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 20, 2017, 21:34:59 »
A skąd ten ton? Ktoś pokasował Twoje posty?
Poważnie pytam.
Bo zabrzmiało, jak byśmy tu mieli cenzurę na poziomie PRL-u w latach 60-tych.

Offline `

• Dużo Pisze
  • IRONMAN-napędzany ziołami
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 20, 2017, 23:26:13 »
Poważnie pytam.

Nie doświadczyłem cenzury za PRL-u w 60-latach.
Moje posty można kasować bez ograniczeń.
Kasowanie postów to nie cenzura to dbałość o jakość forum.
"Naprawdę coraz częściej zaczynam się przekonywać, że poziom intelektualny naszego społeczeństwa upada i konieczne jest wdrożenie do internetu organu nadzorującego wartość i poprawność merytoryczną tekstów. Należy odróżnić bzdury, fałszywe informacje, mijające sie z aktualnym stanem powszechnej nauki od swobody wyrażania opinii. Bowiem zupełnie czym innym jest głoszenie poglądów, szczególnie autorskich od szerzenia wierutnych głupot, które szkodzą i szerzą ciemnotę." cytat ze strony rozanski.li
« Ostatnia zmiana: Maja 20, 2017, 23:45:47 wysłana przez aqarel_off »

Offline werbena

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 21, 2017, 10:50:03 »
Poważnie pytam.

Moje posty można kasować bez ograniczeń.
Kasowanie postów to nie cenzura to dbałość o jakość forum.

..skoro tak, to ja wnioskuję, żeby  kasować wszystkie Twoje posty , bo-moim zdaniem-  obniżają jakośc forum. Rozumiem, że -zgodnie z powyzszą deklaracją-nie masz nic przeciwko?  ;)
« Ostatnia zmiana: Maja 21, 2017, 12:15:22 wysłana przez werbena »

Offline Optimus

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 21, 2017, 21:43:31 »
"Naprawdę coraz częściej zaczynam się przekonywać, że poziom intelektualny naszego społeczeństwa upada i konieczne jest wdrożenie do internetu organu nadzorującego wartość i poprawność merytoryczną tekstów. Należy odróżnić bzdury, fałszywe informacje, mijające sie z aktualnym stanem powszechnej nauki od swobody wyrażania opinii. Bowiem zupełnie czym innym jest głoszenie poglądów, szczególnie autorskich od szerzenia wierutnych głupot, które szkodzą i szerzą ciemnotę."
Nie zauważyłem na początku, że tam jest cudzysłów i aż byłem pod wrażeniem, a to słowa dr Różańskiego czyli standard.

Offline Vereinigten

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 21, 2017, 22:28:04 »
"Naprawdę coraz częściej zaczynam się przekonywać, że poziom intelektualny naszego społeczeństwa upada i konieczne jest wdrożenie do internetu organu nadzorującego wartość i poprawność merytoryczną tekstów. Należy odróżnić bzdury, fałszywe informacje, mijające się z aktualnym stanem powszechnej nauki od swobody wyrażania opinii. Bowiem zupełnie czym innym jest głoszenie poglądów, szczególnie autorskich od szerzenia wierutnych głupot, które szkodzą i szerzą ciemnotę." cytat ze strony rozanski.li

To dlaczego na tym forum wypowiadają się ludzie zachęcający do picia Lugoli łyżkami i zwolennicy biorezonansu? Cytaty z tego forum już krążą po internecie, głównie po facebookowych fanpage'ach, gdzie stawia się je na równi ze StopNop i Ziębą - którzy szkodzą i szerzą niebywałą ciemnotę przecież.

Co do kasowanych postów - moich postów skasowano tyle, że aż przestałem liczyć. Istnieją tematy tabu, których poruszenie wywołuje reperkusje a nie daj Bóg zwrócenie uwagi "zielarzom przełożonym" prowadzi do bana.
Blog o roślinach leczniczych i ich wykorzystaniu. http://www.manualzielarski.pl/

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 21, 2017, 23:55:15 »
Tak, to świadczy o Waszej słabości, kasujemy bo nam ''nie wsmak'' -''inny'' bruździ .
Zioła to nie remedium, prawda tkwi w szczegółach.
Zioła są jak ''leki''.
Masz w tym swój udział- otwórz umysł, pozbądź się uprzedzeń, to dobry kierunek, zapewniam.

Nie jesteśmy tutaj maniakami podwójnej ślepej próby (na przykład chirurgia się przez nią nie przeciśnie), bo zdrowy rozsądek należy zachować.
Wierzysz w biorezonans? Twoje prawo, w Polsce jest wolność przekonań ciągle jednak. Ja jednak też mam prawo mieć swoje przekonania i mamy prawo się nie zgadzać.

poziom intelektualny naszego społeczeństwa upada i konieczne jest wdrożenie do internetu organu nadzorującego wartość i poprawność merytoryczną tekstów. Należy odróżnić bzdury, fałszywe informacje, mijające sie z aktualnym stanem powszechnej nauki od swobody wyrażania opinii.
Oj koleżko, krótka to różnica od poszukiwań do inkwizycji, mniej biegaj i pływaj a włącz myślenie, warto!
Nie masz monopolu na prawdę, nikt nie ma ...
Jesteś ''ziołowym'' lizusem adminów, brak słów.
Nawet jakbyś miał własne zdanie to go nie wypowiesz.

Kto tu jest Twoim koleżką? Do kogo pijesz? Nie podoba się, to nie ma obowiązku tu siedzieć.
Są inne fora, gdzie się będziesz lepiej czuć ze swoją misją wklejania cudzych tekstów i reklamy biorezonansu.

Nie lubisz Aqarela, ani Admina ani zielarskiego zamordyzmu? To Twój problem, więc tym bardziej nie musisz się tu męczyć.

Ja bardzo nie lubię Twoich osobistych wyjazdów w stosunku do innych uczestników forum. Uważam, że jesteś niegrzeczny.

Dobranoc :-)

Offline Kwiatek

• Moderator
  • Nowy
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 22, 2017, 10:08:38 »
Czy ktoś jeszcze uważa, że został pokrzywdzony przez moderatorów za kasowanie postów? Zachęcam do szczerych wypowiedzi.

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 22, 2017, 10:13:25 »
Dzisiaj , został wykasowany link, który wstawiłam w wątku:"Lekarze inni, niż wszyscy".
Proszę kasować, ale przynajmniej na PW powinnam otrzymać od moderatora informację dlaczego wpis zostaje wykasowany. Czuję się teraz jak zwykły sztubak.

Offline werbena

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #9 dnia: Maja 22, 2017, 10:22:58 »
"Naprawdę coraz częściej zaczynam się przekonywać, że poziom intelektualny naszego społeczeństwa upada i konieczne jest wdrożenie do internetu organu nadzorującego wartość i poprawność merytoryczną tekstów. Należy odróżnić bzdury, fałszywe informacje, mijające się z aktualnym stanem powszechnej nauki od swobody wyrażania opinii. Bowiem zupełnie czym innym jest głoszenie poglądów, szczególnie autorskich od szerzenia wierutnych głupot, które szkodzą i szerzą ciemnotę." cytat ze strony rozanski.li

To dlaczego na tym forum wypowiadają się ludzie zachęcający do picia Lugoli łyżkami i zwolennicy biorezonansu? Cytaty z tego forum już krążą po internecie, głównie po facebookowych fanpage'ach, gdzie stawia się je na równi ze StopNop i Ziębą - którzy szkodzą i szerzą niebywałą ciemnotę przecież.

Co do kasowanych postów - moich postów skasowano tyle, że aż przestałem liczyć. Istnieją tematy tabu, których poruszenie wywołuje reperkusje a nie daj Bóg zwrócenie uwagi "zielarzom przełożonym" prowadzi do bana.

...czytając posty dilerów szczepionkowych- przebiegle podczepiajacych się się pod męczenników -nachodzą mnie  wątpliwości, czy nie lepiej jednak kasować..........choć z drugiej strony życie i praktyka   pokazała, że przy cenzurze  ostaną się tylko wpisy silnie poprawne politycznie, po jedynie słusznej OFICJALNEJ linii  zgodnej z koncernowymi  wytycznymi .....ot, uroda wolności....
« Ostatnia zmiana: Maja 22, 2017, 10:25:09 wysłana przez werbena »

Offline grzegorzadam

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #10 dnia: Maja 22, 2017, 10:31:18 »
Czy ktoś jeszcze uważa, że został pokrzywdzony przez moderatorów za kasowanie postów? Zachęcam do szczerych wypowiedzi.
Tu nie chodzi o krzywdę, a zwykłą kulturę dyskusji.
Jak mam polemizować np. z Basią, kiedy kasuje wszystkie moje odpowiedzi ?
Nie dość, że mnie oskarża o niezawinione, to nie pozwala na wypowiedź.
Pogratulować transparentności.
Trzeba się będzie stąd ewakuować, a szkoda, bo jest tu wielu wartościowych
komentatorów z dużą wiedzą.
Nie mam w zwyczaju kopać się z koniem.

pozdrawiam

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #11 dnia: Maja 22, 2017, 11:01:27 »
Tu nie chodzi o krzywdę, a zwykłą kulturę dyskusji.
Jak mam polemizować np. z Basią, kiedy kasuje wszystkie moje odpowiedzi ?

Kłamiesz i to podwójnie:
1. na liczniku masz 133 wiadomości nieskasowane.
2. nie wszystkie Twoje wiadomości tu skasowane były skasowane przeze mnie

Pamiętaj, że tutaj jest kilka osób z uprawnieniami moderatorskimi + czasem zaglądający tu jednak Admin.

Nie dość, że mnie oskarża o niezawinione, to nie pozwala na wypowiedź.

Rozwiń ten wątek, o co JA Ciebie oskarżyłam i nie pozwoliłam na odpowiedź.

Zakładam, że to nie dotyczy moich poglądów na kit wciskany ludziom przy okazji biorezonansu, ale i tak wiele z tego, co napisałeś na ten temat ja nie wykasowałam.

Trzeba się będzie stąd ewakuować, a szkoda, bo jest tu wielu wartościowych komentatorów z dużą wiedzą.
Nie mam w zwyczaju kopać się z koniem.

Teksty wartościowych komentatorów tu, na forum spokojnie możesz czytać bez logowania, nawet, jeśli usuniesz sobie konto.

...czytając posty dilerów szczepionkowych- przebiegle podczepiajacych się się pod męczenników -nachodzą mnie  wątpliwości, czy nie lepiej jednak kasować..........choć z drugiej strony życie i praktyka   pokazała, że przy cenzurze  ostaną się tylko wpisy silnie poprawne politycznie, po jedynie słusznej OFICJALNEJ linii  zgodnej z koncernowymi  wytycznymi .....ot, uroda wolności....

Werbena, spróbuj oddzielać sprawę od ludzi, dobrze? To bardzo pomoże, szczególnie Twojej sprawie.

Oskarżanie każdego, kto ma inne poglądy od razu o dilerkę i zachowania zgodne z koncernowymi wytycznymi nie pozwala na normalną dyskusję.
Wydaje mi się, że gdybyś mniej przeklejała cudzych tekstów, a więcej pisała od siebie, to i zrozumienie dla Twoich poglądów byłoby większe.

Pozdrowienia :-)

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #12 dnia: Maja 22, 2017, 11:08:55 »
Dzisiaj , został wykasowany link, który wstawiłam w wątku:"Lekarze inni, niż wszyscy".
Proszę kasować, ale przynajmniej na PW powinnam otrzymać od moderatora informację dlaczego wpis zostaje wykasowany. Czuję się teraz jak zwykły sztubak.

W takiej sytuacji, jeśli uważasz, że wpis został rzeczywiście skasowany po wysłaniu, to napisz do mnie, bo można sprawdzić, kto to zrobił i wtedy ustalić, dlaczego to się stało, czy nie zaszła jednak pomyłka.

Mi się zdarzyło tu kilka razy przepraszać, że mi się omsknął palec.

Offline grzegorzadam

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #13 dnia: Maja 22, 2017, 11:35:54 »
Kłamiesz i to podwójnie:
1. na liczniku masz 133 wiadomości nieskasowane.
2. nie wszystkie Twoje wiadomości tu skasowane były skasowane przeze mnie

Pamiętaj, że tutaj jest kilka osób z uprawnieniami moderatorskimi + czasem zaglądający tu jednak Admin.
Nie wiem kto to kasuje, i szczerze mówiąc mało mnie to obchodzi.
Dzisiaj z tego tematu ktoś usunął 2 moje odpowiedzi..  ;)

Rozwiń ten wątek, o co JA Ciebie oskarżyłam i nie pozwoliłam na odpowiedź.

Zakładam, że to nie dotyczy moich poglądów na kit wciskany ludziom przy okazji biorezonansu,
Jest jedna zasada, jak się na czymś nie znam to nie kłapię.
Biorezonans uratował mi dziecko i Twoje opinie na ten temat są dla mnie nieistotne.
Nie widziałam, nie próbowałam, ale powiem, to mów.
Podejrzewam, że w ciągu kilku miesięcy, może roku, opinie na temat autentycznego leczenia nie tylko
boreliozy wypłyną na wierzch, prawdą jest, że wielu terapeutów posługuje się
tymi urządzeniami nieumiejętnie.
Ale to się zmieni, wkładam w to swój wysiłek, i wiem , że będzie zdecydowanie lepiej w tej materii.

Podejrzewam, że jest drugie dno tych ataków, ale nie będę tego roztrząsał, bo ani warto, ani mi się chce.

« Ostatnia zmiana: Maja 22, 2017, 11:40:35 wysłana przez grzegorzadam »

Offline werbena

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #14 dnia: Maja 22, 2017, 11:41:45 »

Werbena, spróbuj oddzielać sprawę od ludzi, dobrze? To bardzo pomoże, szczególnie Twojej sprawie.

Oskarżanie każdego, kto ma inne poglądy od razu o dilerkę i zachowania zgodne z koncernowymi wytycznymi nie pozwala na normalną dyskusję.
Wydaje mi się, że gdybyś mniej przeklejała cudzych tekstów, a więcej pisała od siebie, to i zrozumienie dla Twoich poglądów byłoby większe.

[/quote]

Basiu nie  uogolniaj fałszywie. Nie oskarżam KAŻDEGO, kto ma inne poglądy, tylko tego, który wyszydza STOP NOP, czyli matki  dzieci zatrutych szczepionkami....to wyjątkowo podłe....
« Ostatnia zmiana: Maja 22, 2017, 11:44:41 wysłana przez werbena »