Autor Wątek: Torbiel osierdziowa  (Przeczytany 4344 razy)

Offline stokrotka

• Średnio Pisze
Torbiel osierdziowa
« dnia: Marca 24, 2017, 00:33:56 »

Witam.
Ot, pomyślałam sobie, by zrobić Rtg kl. piersiowej, tak profilaktycznie.
Dziś odebrałam wynik:
Duża torbiel osierdziowa, przy zarysie serca po stronie prawej. Sylwetka serca w granicach normy. Aorta ze zwapnieniem w łuku.

Zaniepokoiłam się.  Najwyższy czas by zadbać o siebie.
W styczniu dopadła mnie paskuda i przykuła do łóżka na 4 dni. Nie pamiętam kiedy tak byłam chora. I wtedy serduszko zaczęło trzepać się jak ptaszek w klatce. Piłam nalewkę z konwalii przez kilka dni i wszystko się unormowało. Czasami, spradycznie odczuwam niemiarowość, wypadanie płatka zastawki mitralnej ale to od lat 30.

Czuję się dobrze. Może trochę zmęczona.

Przejrzałam notatki z Międzyborowa. Nie znalazłam mieszanki na taką dolegliwość.
Jest szansa by usunąć płyn z torbieli ?
Bractwo Zielonych Ludków może mi coś doradzić ?

Mam też bardzo dobrą nowinę- odebrałam badanie moczu córki- jest cudownie czyściutki, idealny. E-coli wyprowadziła się !  Po mieszance troszkę zmienionej -z kalmią i cedrem. Dziękuję dr Różańskiemu.
http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=3727.0

Już jesteśmy po badaniu RM głowy i kręgosłupa u córki. Czekam z niecierpliwością na wynik badania.

Pozdrowionka.

Offline Paweł

• Ekspert forum
  • Więcej Pisze
Odp: Torbiel osierdziowa
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 24, 2017, 08:58:02 »
Hmm.. torbiel torbieli nie równa..

Coś więcej na temat tej torbieli mówi wynik badania i diagnoza lekarska?

Które to już badanie NMR Twojej córki? Czy było z kontrastem? Kiedy Twoja córka miała pierwsze w życiu badanie NMR?

Pozdrawiam,
Paweł

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 24, 2017, 10:28:15 »
Tak dla przypomnienia:
http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=2224.msg28180#msg28180

Pewnie, oprócz ogólnie całego alfabetu witamin i minerałów, kwasu galusowego i ferulowego, będziesz musiała szukać wszystkiego, co w opisie ma stabilizację błon komórkowych  uszczelnianie naczyń krwionośnych.
Może nie miłorząb, bo on może coś stabilizuje, ale u mojej babci nalewka kiedyś powodowała od razu wybroczyny.

Pozdrowienia :-)

Offline stokrotka

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 24, 2017, 14:45:52 »
Paweł, torbiel osierdziowa dotyczy mnie  :D
Dzisiaj ponownie zrobiłam Rtg kl.piersiowej (bo może błąd w badaniu).  Skonsultowałam badanie u lekarzy torakochirurgów (kiedyś tu pracowałam jako pielęgniarka). Usłyszałam: płuca w porządku, torbielą tak bardzo nie ma się co przejmować. Trzeba zrobić tomografię. Jeżeli nie będzie się powiększać, nie będzie dawać objawów to obserwować. Gdyby dawała objawy np duszność to można rozważyć zabieg operacyjny i usunąć.

W przyszłym tygodniu zrobię badania krwi, usg serca i w kwietniu tomografię.
Od wczoraj wprowadzam: Koenzyn Q10, selen, wit C, D3, K2MK7, ALA, PP,kwas foliowy,cynk, Milgamma, kwas galusowy.
Ziółka kwiat aroni, jabłoni,głogu.
Kokoryczka nalewka.
Przytulia na winie.
Fosfolipidy z nalewką z głogu.
Bluszczyk kurdybanek.

Paweł  :D- jeśli chodzi o moją córkę to miała ok 20 badań MRI (głowa , kręgosłup)Pierwsze badanie gdy miała 12 lat.

Pozdrawiam.

Offline stokrotka

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 24, 2017, 19:54:19 »
W 2014r , Miedzyborowo, dr Różański dał dla córki recepturkę na epi. (Pije ją z bardzo dobrym efektem).
Bardziej rozbudowana jest dla serduszka.
Dołożyłam pozostałe składniki i od dziś piję. Skoro pomaga córce to czemu nie spróbować  :)

EPILEPSJA, 
Nalewka 38-40%    z łuskiewnika 2cz.
Nalewka  60%        z zagorzałka   1cz
Nalewka 60-65%    z kokoryczki 1cz
Nalewka  65-70 %  z szyszek chmielu 1cz
Nalewka  60-65%   z kokoryczy 2cz
Nalewka  60-65%   z liczydła     1cz
Nalewka  65-70%   glistnikowa  2cz   

Doraźnie 5-8ml  2-3 x dz, Można dołożyć nostrzyk przefermentowany który pozwoli zasnąć .
…………………………………………………………………………………………..
Nalewka 60% (lub intrakt) z jemioły  1cz   ;     30%  :2,5      ; 60-70%  1:2,5  i połączyć
Nalewka 60%  z nostrzyka 1cz
Nalewka 50-65% głogowa (lub intrakt głogu) (lub kwiat głogu, kaliny, jarzębiny) 1cz, 
Jak dodamy oba zestawy to  w chor. wieńcowej
Nalewka  60%        miłorzębowa 1cz
Nalewka  65-70 % z kwiatu kasztanowca) 1cz
Nalewka z czosnku świeżego  50-60%    przy  nadciśnieniu , podw. cholesterol,

Pozdrawiam.

Offline leo

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 25, 2017, 14:30:06 »
Stokrotko - ta torbiel jest wypełniona płynem. Jest zasada - za objętość płynów w organizmie odpowiada sód (ten jest skumulowany głównie w płynach), a za ilość wody w komórkach organizmu - potas. Jak się chce zmniejszyć ilość płynów w organizmie powinno się ograniczać spożycie sodu na korzyść potasu.

Basia pisze:

Tak dla przypomnienia:
http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=2224.msg28180#msg28180

Pewnie, oprócz ogólnie całego alfabetu witamin i minerałów, kwasu galusowego i ferulowego, będziesz musiała szukać wszystkiego, co w opisie ma stabilizację błon komórkowych  uszczelnianie naczyń krwionośnych.
Może nie miłorząb, bo on może coś stabilizuje, ale u mojej babci nalewka kiedyś powodowała od razu wybroczyny.

Poleciłbym AMLĘ: http://rozanski.li/1565/lisciokwiat-garbnikowy-phyllanthus-emblica-linne-emblica-officinalis-gaertner-w-medycynie-indyjskiej-i-europejskiej-2/ - ekstrakt w mieszaninie 1:1 z wit. C naprawdę pięknie działa na naczynia krwionośne i na dokładkę schodzi z człowieka sporo wody w krótkim czasie.

Offline leo

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 25, 2017, 18:53:15 »
Druga pozycja najkorzystniejsza w przeliczeniu na ekstrakt - tyle, że spora dawka. wystarczyłaby 1 kapsułka - 0,8g +-drugie 0,8g wit.C rozłożone po połowie -na rano i wieczór. Ja kupuję ekstrakt luzem mieszam 1:1 z wit.C i robię z tego kapsułki 0,5 gramowe. Już 2x1kaps. działa wyraźnie, jak poważniejsza sprawa to 2x2kaps. . Może być po tym dużo biegania z moczem - może drugi raz sobie podawać nie bezpośrednio przed spaniem
« Ostatnia zmiana: Marca 25, 2017, 18:57:05 wysłana przez leo »

Offline stokrotka

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 25, 2017, 19:43:58 »
Dzięki Leo. 

Popijam mieszanki ziół które robię dla mojej córki.
Efekt już jest :)dziś - RR 120/ 77. 
Pomiary w ciągu ostatnich miesięcy  w granicach 150/ 88.
W czwartek gdy zobaczyłam wynik Rtg -  RR 160/100.

Pozdrawiam.

Offline mariolak

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 03, 2017, 11:00:29 »
Przepraszam Paweł, że tutaj, ale na wątku właściwym nie mogę. Czy mam jeszcze raz zarejestrować konto, bo nie było mnie na forum przez miesiąc? Dziękuję za odpowiedź:)
pozdrawiam:)
Mariola

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 03, 2017, 11:56:49 »
Tekst Pawła dotyczył kont zarejestrowanych, ale nieaktywowanych, a Ty się dawno zarejestrowałaś.

Paweł będzie musiał zmienić procedurę rejestracji, bo instytucjonalne zbieranie prywatnych numerów telefonów wchodzi pod przepisy o ochronie danych osobowych.

Offline zulu

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 03, 2017, 12:59:48 »
Te zaś przepisy,  o których pisze Basia od maja przyszłego roku ulegają zaostrzeniu. Zaznaczam też, że ich łamanie ściąga niebagatelne kary liczone w euro i zapewniam nie mieszczą się one w 2 cyfrach :( .
Warto się z nimi zapoznać:

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/PL/TXT/PDF/?uri=CELEX:32016R0679&qid=1491217086199&from=en
veritas est adaequatio intellectus et rei